Boyut En*Boy*Yükseklik (cm): 95x40x40 Kapasite (litre): 150 lt Beslenen Canlılar: Platy, Kılıçkuyruk, Moli, Çöpçü, Cüce Vatoz, Tül Vatoz, Tetra-Neon, Elma Salyangozu, Minyatür Salyangoz Filtrasyon: Dolphin C-700 (Elyaf /Sünger - Seramik) Işıklandırma Floresanları: 1adet Slyvania-Aquastar 39 Watt T5 + 1adet Slyvania-Grolüx 39 Watt T5 + 1 adet t8 24 watt osram beyaz flerosan (Toplamda 102 watt) Işıklandırma Süresi ve Düzeni: Otomatik Günlük saat o8.oo'da açılıyor ve 17.oo'da kapanıyor Su Değişim Oranı ve Aralığı: Haftalık %30-40 su değişimi ve cam tem Kullanılan Yemler: Tetra Pro Vegetable - Tetramin Balık Pul Yem Kullanılan İlaçlar: YOK Taban: Sadece Aquaclay (10 cm taban) Co2: Sürekli açık ve saniyede 1-2 damla Gübre: YOK Kurulum Tarihi : Şubat 2016 Açıklama: 2. Bitkili akvaryumum, kurulum aşamalarına ait elimdeki fotoğrafları yükledim ve açıklamaları yazmaya çalıştım. VİDEO (Güncel 06.Ekim.2016 tarihli) RESİMLER GÜNCEL FOTO (06.Ekim.2016)
Eray bey tanıtımınızda iki şey dikkatimi çekti. Beslenen canlı tropheus demişsiniz ama sadece canlı doğuran grubundan plati görüyorum. İkincisi ise hiç gübre vermeden bu kadar sağlıklı bitki yetiştirebildiğiniz için tebrik ederim. Aqualcy çok hafif olduğu için bitkili akvaryumlarda önermiyorum ama fırınlanmış toprak olduğu için sanırım besin içeriyor. Ayrıca çeşme suyunuzun bitki yetiştirmek için çok uygun olduğunu zannediyorum. Yoksa bitkiler bu kadar sağlıklı gelişemezdi. Tasarım olarak ise çok iyi gözüküyor. Bazı bitki türlerini değiştirip dalların üzerinde bir kaç noktaya fern türleri eklense çok daha iyi görünebilir.
Teşekkürler yorumunuz için, tek tek türleri yazmamak için tropikal anlamında yazmak istemiştim şimdi düzelttim sanırım daha doğru anlaışır bulunduğum yerde hem şebeke suyu hem sondaj ile çekilen su var, ikisini karışık kullanıyorum. Tek problemim şuan sakal yosunu var onun içinde sae arıyorum bulabilirsem
Bitki türleride çok çok ciddi ph vs arayan türler değil bu yüzden de rahat gelişim oluyordur, yerinizde olsam co2 tüpün vanasını kapatırdım. Mevcut suyun ve su değişimindeki kullanılan suyun ph değerine bakabilir misiniz? Ayrıca cihazlarınız gelince tds sini de merak ediyorum.
Bu arada ilk resimdeki arka planda olan kızıl tür bitkiler rotala mı? Son resimde göremedim çıkardınız mı?
Güzel bir denge tutturmuşsunuz aynen devam edin. Sae bulabilirseniz epey temizler. Sakal yosunu fosfat fazlalığından oluşuyor. Bu yosundan kurtulmak için yemlemeyi azaltmanın yollarını aramalısınız.