arkadaşlar 15 litrelik bir yavru tankı aldım şu anda içinde hamile bir lepistes balığı var doğumunu bekliyor.Yavrular için akvaryumu nasıl döşeyeyim.Ne tür kumları ve bitkileri tavsiye edersiniz ve kum kaç cm olmalı??
Emre Bey aramıza hoşgeldiniz, aslında yavruluk akvaryum yerine ana tankınızda bitki desteği yapsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Yavru tankınızın ebatları nedir? Bitki olacağı için ışıklandırma da yapmanız gerekecek uygun floresan bulamazsanız tasarruf ampul kullanabilirsiniz. Ayrıca taban için kum olarak dere kumu kullanılabilir.
Emre öncelikle hoşgeldin foruma benimde kurduğum akvaryumda lepisteslerim vardı ve hamilemiş bitki olarak edola ve sazlar vardı ve rafya ekledim hiç ayırmadım hem akvaryum düzenini diğer yavruluk gibi olanda uygulayacağını sanmıyorum, ana tankında Hakan abininde dediği gibi bitki eklemen daha doru olacaktır yavrular saklanıyorlar ve su şartları düzgün olacağından büyümeleri kolay olmakta veya illa 15litrelikte bakıcam bitki eklemicem diyorsan rafya denilen pastanelerdeki süsleri yardım edebilicek birisi ile kıvrım haline getirip akvaryumuna eklemen de olabilir googlede rafyadan lepistes yavruluk yaz görürsün kolay en azından kayıp az olur bende üstte ekledim saklanıyor yavrular tavsiye ederim kolay gelsin merak ettiklerini sor foruma yardım eden olur ..
15 litrelik akvaryuma hemianthus micra ya da moss türleri ekleyebilirsin. Onun dışındaki bitkiler alan darlığı nedeniyle yetişmekte zorluk çıkarır.
Üzerine tuz ruhu döktüğünüzde köpürmeyen ince yapılı herhangi bir kum olur. Micra ekleyecekseniz dipte 0.5 cm hindistan cevizi torfu üzerinde 4-5 cm kum olsa yeter. Eğer sadece moss yetiştirecekseniz köklü bir bitki olmadığından torfa ihtiyacınız olmaz kum kalınlığı da 1-2 cm olsa yeter.
Emre bey bence 15 litrelik akvaryumu ya geri verin yada doğumu anaç balik bitkili tankta yapsın siz yavruları görünce görünce toplayıp 15 litre olan tanka koyarsanız daha iyi olur.Yavrular özgür bir şekilde ufak tankta daha hızlı gelişir icine ufak bi ısıtıcı ve sadece hava motoru almanız yeterlidir
Emre en kolayı bir yavruluk alman da olabilir kolay bakılır, seçenek çok yapılabilmesi adına çok küçük akvaryumlarda denge iicene bozulabiliceğinden dolayı dikkatli olmanda fayda olur bitki kum ışık bir sürü tertibattır onları kurayım derken balık doğum yapıp yavruları kaybetmemen dileğim.kolay gelsin..
Şimdi lepistesim 15 litrelik akvaryumda tek başına yanına başka balık koyayımmı yoksa doğuma kadar tek başına yaşarmı?acil yardım edin
Tek basina durabilir fakat yavrulayinca yavrularin saklanacak yere ihtiyaci olur yoksa yiyebilir cokta rahatsiz etmemen gerekir strese girer olebilir anne.
şimdi lepistes balığım 15 akvaryumda tek başına.yanına başka balık koyayımmı yoksa doğuma kadar tek başına yaşarmı??????acil yardım edin
Emrecim sen lepistesi biras rahat birak bence ailenden birilerine soyle rafya diye birsey var onu kivrilcak hale getirip akvaryumun uzerinde biras yapsinlar cok kurcalama boyle gidersen olebilir strese girer kendi haline birak cok yemleme dogum yapabilsin..