Boyut Boy*En*Yükseklik (cm):100.40.50 Kapasite (Net litre):200 Bitki Türleri: Beslenen Canlılar:1beta şimdili Filtrasyon:lifetech 838 1200 debili Işıklandırma Floresanları:2.39w t5(840-865) Işıklandırma Süresi ve Düzeni:saat4-5-6-8-9-10. 1 saat arayla 6 saat mi daha iyi yoksa direk 6 saat mi? Su Değişim Oranı ve Aralığı: Kullanılan Yemler: Gübre Çeşitleri: Gübreleme Periyotları: Co2 - Saniye / Kabarcık : Kullanılan Düzenleyiciler / İlaçlar: Açıklama:eksik yada yanlış ne var acaba? Beğendiniz mi? Birde bu akvaryumda ne tür balıklar önerirsniz sizce ne bakmalıyım ? Nitrat + Fosfat + Potasyum + Demir + Mikro element BU gübreleri vermeye başlamam lazım bitkiler formları iyi değil şuan baya bi kovada beklediler gün ışında odada.Ne oranda ne kadar zamanda bir vermyeliyim ?Şırınga hazır sizin sözünüzü bekliyor
Canlı eklemek için bence acele etmeyin, canlı doğuran olabilir ama farklı tür düşünüyorsanız ben rasbora sürüsü tavsiye ederim. Gübreleri vermek için acele etmeyin, bitkileriniz süregün vermeye başladığında güncel resim eklersiniz o zaman gübreleme için size bir plan yaparız. Işıklandırmanızı aralıksız 6 saat olarak ayarlarsınız, ışık yanmayan saatlere gece karanlığını denk getirmeyi unutmayın. Bitkilere karanlık ortam da gerekiyor.
Dün gübre ekledim.Ozaman saati 4-10 yapıyorum.Haftaya haftasonu cuma filan bi foto ekliyim bakalım eğer bitkilerde nasıl bir değişme olmuş. Ona göre bir plan yaparsınız.O güne kadar gübre eklemiyorum. Co2 sistem mayalı hazırlıyaıp vericem bugün Teşekkürler
Selamlar, kurulumunuz hayırlı olsun. Deniz kabukları doğal deniz kabuğu ise çıkarmanızı tavsiye ederim. Suyun ph'ını yükseltirler. Zaten zamanla erimeye başlayacaklar. Gübre vermeniz çok iyi bir hamle olmamış. Akvaryum oturmadan yosuna davet çıkarmak demektir. Hem birde CO2 olmadan vermişsiniz, problem çıkma ihtimali yükselmiş. Balık için canlı doğuranlar en güzeli. Lepistes, plati v.s. tavsiye ederim.
Alperen Bey kurulumunuz umarım sorunsuz ilerler ama Fatih bey 'in dediği gibi henüz adapte olmamış bitkilerle ve yeni kurulmuş bir tanka gübre vermeniz yanlış bir durum. Tavsiyeler gelmeden kendi başınıza ilerlerken sonuçlarına katlanmanız gerekir ki yosundan dolayı hobiden bile soğuyabilirsiniz. Aceleci davranmayın, 1 günde tank ciddi bir sıkıntıya girmez, sabır ilk kuraldır unutmayın
Eyvallah şimdilik bi sorun gözükmüyor bakalım ilerde ne olacak .Co2 de dıy yaptım baya bi güzel oldu beklentimin üstünde baya güçlü co2 veriyor.Sigara pamuğu koydum hortumun ucuna o da baya çözdü küçük küçük çıkıyor .Balıkları eklicem cuma günü o zaman gübre eklemiyorum.Balıklar gelince yeni resimler atarım.
25 lepistesim vardı başka akvaryumda duruyor onları koyucam içine su oturur 5 günde öyle değil mi Cuma günü onun haricinde 5 plati 5 moli eklicem. Sonra ki zamanlar da da güzel bulursam 10 neon tetra 2 ramirezi Böle planladım inşallah ama değişir tabi canlı doğuranları eklicem sonra 30 litreyi bitkiliye çevircem 1 çift betta bakıcam onda da erkek hazır saten .