Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): Kapasite (Net litre): Bitki Türleri: Beslenen Canlılar: Filtrasyon: Işıklandırma Floresanları: Işıklandırma Süresi ve Düzeni: Su Değişim Oranı ve Aralığı: Kullanılan Yemler: Gübre Çeşitleri: Gübreleme Periyotları: Co2 - Saniye / Kabarcık : Kullanılan Düzenleyiciler / İlaçlar:[/B] Açıklama:
Son resim favorim, çimler çok güzel gözüküyor, suyun berraklığı ve siyah arka fon ile sade ve etkileyici bir tasarım olmuş.
Maşallah gelişim peyzaj tebrikler insan gün geçtikçe öğrendiklerinin meyvesini aldığında keyfine doyum olmuyordur, karşısında bir kahve ile saatler geçer resmiyle hazzı bile başka
Kullandığınız ekipmanları, ışık, Co2 süresi ve kullanımı, dikkat ettiğiniz detayları paylaşır mıısnız @bubukso84 ?
Alperen arkadaşa da buradan cevap vermiş olayım.Akvaryumun boyutu 90*45*45 cm.cam kalınlığı 9 mm.Kuşaksız.(yapacak olan varsa 10 mm. öneririm)Kum olarak elenmiş hagen ve altında seachemin tablet gübresi var. Filtre eheim 2215 dış filtre.Biyolojik.İçindekiler sera biopur + seachem matrix + biyolojik sünger + seachem purigen + elyaf.Üçüncü kurulumda mekanik olarak 1 eheim 2215 filtre daha vardı.Son kurulumda, bitki yoğunluğu az olduğundan dolayı suyun sirkülasyonu fazla olmuştu.Mekanik olanı iptal ettim.Işık olarak 2*39 w.T5 sylvania grolux + 2*39 T5 eheim plant daylight (6500 k).Işıklar 13:00'dan 21:00'a kadar aralıksız açık. Co2 ,milwakuee 122 PH controllere bağlı.Controller PH 6.7 de ayarlı,KH'ı 5 olarak ayarlıyorum.Böylece co2 suya 30 ppm olarak veriliyor.24 saat açık.Teco 500 soğutucu ile su 25 derecede sabit.GH'ı da 6'da tutuyorum.Su değişimini her pazar %50 olarak ro suyu ile yapıyorum.Gübrelemeyi ise El dosing sistemi ile yapıyorum.Sistemi ''Bitkili akvaryum tanıtımları'' formunda, Hi-tech bitkili 90*45*45 konusunda anlattım.Sormak istediğiniz birşey varsa yardımcı olurum.
Tabandaki bitkiler,hemianthus callitrichoides kısaca '' cuba'' deniyor.Köşedekiler ise, hemianthus micranthemoides kısaca ''micra''.
Düzenli gübreleme + uygun ışık ve co2 ile çok güzel gelişme gösteren bir bitkidir.Yüksek ışıkta yanlara sürgün atarak da çoğalıp her yeri sarabilir.O kadar yoğun olur ki karides yavrularına yuva da olur.Ben ektiğim yerden daha fazla yayılmasınlar diye etrafına kütük koydum,oradan ileriye uzayanları kesiyorum.15 günde bir de boylarını buduyorum. Kumun altına tablet gübre korsanız gelişimleri için çok iyi olur.