Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 50*25*35 Kapasite (litre): 43 lt Beslenen Canlılar: Henüz belli değil Eki Görüntüle 376 Eki Görüntüle 378 Merhaba arkadaşlar, zaman zaman ufak çaplı akvaryum deneyimlerim oldu ama bitkili akvaryumları görünce iyice heves saldım onun için ben de bitkiliye bi geçiş yapayım dedim. Hakan abinin anlattığı gibi taban kurulumu yapmaya çalıştım elimden geldğince Yine sağolsun hakan abinin gönderdiği bitkilerden faydalanıcağım. kurulum devam ettikçe fotoları da eklicem. Sizce hangi tür balık vs ve de kaçar tane koymalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
Tebrik ederim Gelişmelerden haberdar edin,bir de ben bitkili bir karides salyangoz akvaryumu olmasından yanayım .
Fatih Bey kurulumunuz hayırlı olsun inşallah o taban ile göüzel bitkiler yetiştireceksiniz. Canlılar için ilk etapta imkanınız var iken acele etmeyin tankta bakteri kültürü biraz otursun azot döngüsü başlasın. İlerki günlerde Neon tetra 12 li bir sürü olabilir veya aynı adette rasbora. Canlıdoğuran bakın diyeceğim ama sayılarını kontrol altında tutmanız gerekir. Ali Bey 'in dediği de olabilir karideste uygundur.
Slm Fatih bey kurulumunuz hayirli olsun sağlam besin icerikli bir taban ile guzel bitkiler yetistireceginizi dusunuyorum.Canli olarak 1.tavsiyem karides ve tetra grubu baliklara yonelin yada 2.tavsiyem bu akvaryuma canli doguran koyun zamanla balik bitki ve karidesler ureyince daha buyuk bi akvaryumla yola devam edersiniz
Sağolun arkadaşlar; Aslında bu hani ırk lepistesler oluyor ya onlardan beslemek istiyorum FULL BLACK FULL PLATİNUM gibi =)
Bencede çok harika olur ama normal lepisteslere gore biraz daha nazli oluyorlar gibi geliyor yada benim akvaryuma pek adapte olamadilar.Bence bi deneyin eger olursa tadindan yenmez
Sabah kalktım ve gördüğüm manzaradan sonra moralim bozuldu; bir şeyleri yanlış yaptım heralde onun için su bildiğin siyah olmuş kapkara hiç bir şey gözükmüyor.
Fatih Bey geçmiş olsun. Sıkıntı neden kaynaklı olabilir normalde bu şekilde olması için tabandaki kumu sıyırıp almış kaldırmış olmanız gerekiyor ki böyle birşey yapmamışsınızdır. Diğer türlü suyun siyahlaşması ile hiç karşılaşmadım ben. Bir yerde bir sorun olmuş ama nerede? Moralinizi bozmayın, herşey yolunda giderse tadı çıkmaz.
Fatih bey merak etmeyin aşılamayacak bir sorun değil. Sanki kumun altında bulunan torf ve kömür, su ile çok rahat temas edebiliyormuş gibi gözüküyor. Ne tip bir kum kullandınız ve kumu kaç cm yüksekliğinde kullandınıız?
Sanırım alt taraftaki karışımı fazla koydum ve üstteki kumu az kullandım sorun ondan kaynaklandı gibime geliyor.
Bana da öyle geldi. İnce taneli ve öz kütlesi ağır kumlar ile tabanı 2-3 cm daha yükseltirseniz sorun düzelir. Tabi bunu yaptıktan sonra suyu da neredeyse tamamen olacak şekilde değiştirmeyi ihmal etmeyin.
Resimdeki kum kalınlığına bakacak olur isek muhtemelen 2-3cm civarı gibi. Bu oranı 6cm civarına çıkartırsanız çok iyi olur.
Fatih Bey tabanda lav kırığımı kullandınız? dere kumunu değiştirdiniz sanırım. Ayrıca akvaryumunuzun altında strafor yok ve kenarları boş kalmış bu şekilde tehlike arz edebilir dikkat ediniz. Çınarı güllerin olduğu köşeye ve gülleri de rotalalara yakın bir yere alın daha güzel olacaktır.
Evet Hakan abi lav kırığı kullandım; önerilerinizi dikkate alıp bitkilerin yerini değiştiririrm öyle yaptıktan sonra yine atarım fotoları =D Bu arada bitkiler için tekrardan teşekkürler =)