İkinci el aldık dertsiz başımıza dert aldık :)

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve gk13 tarafından 22/04/17 başlatılmıştır.

1. gk13

gk13 Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Arkadaşlar ikinci el bir co2 aldım tüp + Regülatör (argon gazı için yıldız marka) hortum ve azoo marka 3in1 diffisör 150TL ye sistemin iyi yanı çalışıyor olması gazı bağladım.Canımı sıkan kısmı ise tüpün vanası ile regülatörün bir birine uymadığını düşünüyorum.Aşağıdaki linkteki regülatör ama üzerinde argon yazıyor.

http://www.akvaryumda.com/bitkili-akvaryum-co2-tup-baglantisi-adim-adim-anlatimi/

Şöyle bir şey yaşadım tüpü regülatörden ayırdım tüpün regülatöre bağlanan kısmındaki dişler biraz garip geldi.Doluma gittiğim yer dişleri bozulmuş vanayı değiştir dedi.Değiştirdim eve geldim regülatörü taktım biraz zorlandı eski olduğu için diye düşündüm gaz kaçırdı söktüm tekrar takmak için bir baktım vananın dişleri gitmiş regülatör kendine göre diş açmış tam anlayamadım regülatörün dişlerimi bozuk yoksa araya bir parça mı gerekli ondan dolayımı bilemedim. mecbur tekrar taktım gaz kaçırmadı bu sefer ama canım sıkıldı.Tüpün vanasındaki dişler kalın regülatördeki ince bunu ne tüpün vanasını yine değiştiririm ama regülatörün ağzındaki dişler bozulmuş ise o kısmı değişiyor mu? Yada aradaki parça nedir nerden bulurum.Tüpteki vana ile regülatörün ağrı uymazsa nasıl bulunur çözüm.

2. Emre54

Emre54 Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    elektrik teknikeri
    Firmalar yedek parca amaçlı farklı diş kalinliklari kullanmış olabilirler ... Sorunun ne oldugunun resminide çekip yollarsan daha iyi olur ve dedigin gibi argon gazının gosterge takımı var co2 ile gazlasma ve sivilasma periyotlari nedir bilmiyorum aldigin yersen ogrenebilirsin sankim

3. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Co2 regulatorleri zaten argon gazi olur. O konuda bir uyumsuzluk yok. Sanirim dis siyirtmissiniz veya disi siyrilmis halde size satilmis.

4. gk13

gk13 Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Sorunu çözdüm sayılır benzer bir konuda yardım almak isterseniz bu konuya yazabilirsiniz.iyi tecrübe oldu.

Sayfayı Paylaş