Bitkili akvaryuma verilen co2 daha soğuk bir suyu olan farklı bir akvaryumda çözündürülse ondan da bitkili akvaryuma verilse verimlilik artmaz mı?
Selam Benim bahsettiğim oksijenin soğuk suda daha iyi dağıldığıydı, siz karbondioksitden bahsetmişsiniz, co2 yi mayalı formülle bir dıy filtre yardımıyla tanka verebilirsiniz, bitkili akvaryum sahibi üyeler bu konulara daha aşinadır
Arkadaşımız buna istinaden sordu sanırım siz de co2 için cevap vermiştiniz yani o2 oksijen denemiştiniz. @aymoli dediğiniz yöntem maliyetli olur hem ayrı tankta soğutulacak su hem de tanka girecek soğuk suyu tankı soğutacak ısıtma isteyecek. Bunun yerine reaktör yapılabilir, co2 çözünmesi %95 lere kadar olacaktır bu sayede.
Yo yo o mesaj da oksijenden bahsediyorum Hakan kardeşim ,bunu düzeltelim yeri gelmişken co2 yazmışım evet
Aslında bahsettiğimiz co2 idi, bahsettiğiniz gibi o2 soğuk suda katmanda dağılma durumuna bir şey diyemiyorum ama soğuk suda daha bol olur doğru mesela sıcak suda daha azdır hatta balıklar yüzeyden bu yüzden solunuma ihtiyaç duyarlar su yüzeyi daha soğuktur.
Oksijen den bahsediyorum o paylaşımda bunu düzeltelimki doğru anlaşılsın, ben oksijen olarak algılamış olabilirim o konuyu ama yinede düzeltelim bunu Ok.
Barış bey şimdi mesajı düzeltir isem konunun sonrasında yazılan mesajların bütünlüğü bozulur anlamı kalmaz. Sadece altına düzeltme mesajı girdim. devamı okununca anlaşılmazlık olmasın.
Akvaryuma CO2 vermiyorum. Mayalı sisteme niyetlendim ama akvaryuma kaçırırım diye riskli geldi dün ıstanın tüplü sistemini gördüm fiyatıda makul gelmişti ama bu yorumunuzu okuyunca kafam karıştı. Siz kullandınız galiba hiç mi faydası yok bitkilere?
Ben bu ürünü hiç kullanmadım. Çok küçük Nano akvaryum dedikleri şeylerde kullanıyorlar. Büyük akvaryumlarda bir işe yaramadığını yazmış kullanan kişiler. Ben hiç kullanmadım. Kullanım şekli şu. Orda gördüğünüz plastik bardak gibi şeyi ters akvaryuma sokuyorsunuz . Tüpten elle basarak biraz bunun içine co2 dolduruyorsunuz. Sonra o co2 yavaş yavaş suya karışıyor. Bitince tekrar tüpe basıyorsunuz.
Akvaryumun fotoğraflarını gördünüz, tilki kuyruğu,saz,subulata ve cabombalar var. Canlı olarakta blue grass lepistes besliyorum. 6 dişimde doğum yaptı ama sadece bir tane yavru kaldı hepsini yediler. Bitkileri alırken asıl amacım yavruların saklanmasıydı ama başaramadım. Cobombalara çok güveniyordum yavru saklanması açısından ama yaprakları iyice döküldü ya uyum sağlayamadı yada ben bakamadım. Sizden ricam cabomba yerine bendeki bitkiler dışında hangi bitkiyi alayım hem yaprak dökmesin hem bakımı kolay olsun yavrular saklansın. Sol köşede tilki kuyrukları fena değil sağ köşeye ne yapayım?
Çok fayda görebileceğiniz bir ürün değil maalesef verdiğiniz paranın karşılığını size sunmayacaktır. Bunun yerine aşağıda linkini verdiğim oksijen manometresi ile bir tüp temin edip bir de difüzör alırsanız rahat edersiniz. https://www.akvaryumda.com/oksijen-...glantisi-yapimi-avantajlari-resimli-anlatimi/ Benim aldığımın su haznesi için contası çıkmamıştı ben japon yapıştırıcı ile sabitlemiştim o günden beridir kullanıyorum.
Genelde çok beğenilen bir üründür aslında yalnız kullanımı biraz dikkat gerektiriyor sanırım. Siz neden beğenmemiştiniz?
Ben sıfır aldım. Kapaktan su kaçırıyordu. Pervane ise dönmüyordu. Malzemesi çok kalitesiz. Değiştirdiler yine kapaktan su kaçırıyordu. İade ettim . Suyun debisi içinde çok büyük engel teşkil ediyor. Bu ürünü almayın.
Plastik enjeksiyon konusunda çok sıkıntılı sanırım. Arkadaşım bana hediye ederken pervanenin iç tarafını törpülediğini yoksa takılma yapabildiğini söylemişti. Suyun içinde çalıştırdığım için haliyle su kaçırma problemi olmadı ama en ucuz iç filtre ile döndürünce debisi yetmediğinden, yeterince CO2 çözemediği için Ph beklediğimden yukarıda kalıyor diye kullanmaktan vazgeçmiştim. Sorunsuz kullanmak için pervanenin iç yüzeyini güzelce zımparalamak, yeterince güçlü bir filtre ile sürmek ve suyun içinde çalıştırmak gerekiyor.
Ben de bunu kullanıyorum iki üç yıldır,. İçindeki pervane çok dandik enjeksiyon. Zımpara ile çapaklarını aldım, düzelttim. Fluval Fx6'ya takamadığım için, büyük tanka da yetmeyeceğinden ayrı kafa motoru ile kullanıyorum. Bi ara sunsun 603'b yi sırf co2 için kullanmıştım. Pervanesinin dönüp dönmediğine takılmazsam güzel Saniyede 7-8 kabarcığı çözebiliyor.
Birkaç ürün denedim . Son aldığım up aqua marka hortuma takılan atomizer di . Bu ürüne çok ümit bağlamıştım ama maalesef gelen ürün çatlak çıktı. Bu yüzden yorum yapamıyorum. Ayrıca videolarinda seramik değişimi mümkün olduğu anlatılıyordu. Bana gelen sanki Japon ile yapıştırılmış gibi kapakları açılmıyordu. Velhasıl moralim bozuldu iade edip Bir daha da sipariş etmedim. Zaten bu Net Akvaryum Pet den ne alsam bozuk çıktı. Hobiden soğuttu beni.
Maalesef kargocular da ürün taşımıyor savaşıyor sanki, dikkatsiz davranıyor ve rastgele atıyorlar araçlarda. Ben 11 senedir hiç mutlu mesut işini sevdiği yüzüne vuran bir kargo kuryesi göremedim.
Tilki kuyruğu bitkisinin rengi iyice koyulaştı ilk aldığımdaki yeşil renk tamamen kayboldu ne yapmalı?
Diatom yapmış gibi görünüyor rengi. Diatom ise çoğunlukta su kaynaklı oluştuğu için suya müdahale etmek gerekir. Vatoz çözüm oluyor aslında ama tilki kuyruğu için bir şey yapamazlar. Diğer bir olasılık fazla ışık yüzünden bitkilerin kızarması sayılabilir. Ancak ışık miktarı fotoğrafta tam belli olmuyor. Birde ışıktan kızarma sadece uç kısımlarda meydana geliyor. Bu durum akvaristler tarafından beğenilen bir şeydir. Benim görüşüm ise diatom olduğu yönünde. Bu devam ederse bitkiler ölecektir. Birde tilki kuyruğu pek kuma ekilmeyi seven bir bitki değil. Dibinden sürekli kopar ve suyun üzerine tekrar çıkar. Bir bilgilendirme olarak bunu da eklemiş olayım. Saygılar.
Saz bitkisi belli bir seviye büyüyüp daha sonra yandan sürgün atar öyle çoğalırlar. Tilki kuyruklar net çok yakın bir çekim yapabilirseniz bir bakalım.