Ölçüler: 60x40x40 cm Canlı Türleri: 4 Adet SAE akvaryum oturunca muhtemelen 10 civarı Siyah Neon. Bitki Türleri: Hemianthus callitrichoides Cuba, Hemianthus micranthemoides, Rotala rotundifolia Tankın Yaşı: 24 gün (Kurulum 04.02.2018) Filtrasyon : Astro 2202 dış filtre, Eheim Skim 350 Işıklandırma: 3x24 Watt Philips T5 HO 865 +24 Watt Sylvania Grolux T5 Tasarım ve Dekorasyon: 22 kg siyah kuvarz kum, wood rock Ek olarak: 10 saat Co2 desteği 1 saniyede 3 baloncuk.
Son bir kaç gündür yeşil nokta sorunu ile ilgili olarak gübreleme ve CO2 yi artirdim ancak durum daha da kötüye gidiyor. Suyun rengi çok berrak degil camlardaki algleri kazıdığımdan su biraz daha bulandi. Yosunları kazimadan önce de biraz bulanıklık vardı. Bitkilerin yaprakları kısmen yosunlansa da fotosentez gayet iyi. Dört adet SAE iyi çalışıyor. Daha detaylı olarak buyurunuz; 23.2.2018 %50 su değişimi 24.2.2018 8 ppm potasyum (K) 3 ppm Nitrat (N) 0.2 ppm Fosfat (P) 0.5 ml Excel 25.2.2018 Boş 26.2.2018 3 ml Micro Element 4 ml yani 0.13 ppm Fe 27.2.2018 2 ppm Nitrat (N) 0.1 ppm Fosfat (P) 2 ppm Potasyum (K) 2 ml Mikro element 0.5 ml Excel 28.2.2018 5 ppm Nitrat 1 ml Excel Yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum
Merhabalar @Aseuz aramıza hoşgeldiniz, size daha rahat hitap edebilmemiz için lütfen imzanıza ad soyad ve şehir bilgisi giriniz. Tankınızda fırça yosunu görüyorum tabanda neler kullandınız ve saniyede neden 3 baloncuk co2 veriyorsunuz? Ph ölçme imkanınız var mı?
Ölçümleri Sera Quick Test olarak satılan şerit test ile yapıyorum, en yakın zamanda test edineceğim ancak KKTC de malesef yok. NO3: 35 NO2 :0 GH: <3 KH : 5 PH: 6.5
CO2 fazla vermemin sebebi ; * 24 saat CO2 verdiğim için gece SAE'lerin yüzeye çıktığını ve 2 defa yüzey temizliğine girdiklerini gördüm, tedbir olarak su yüzeyinde ki hareketliliği artırarak azalacak olan CO2 'yi miktar yükselterek dengelemeye çalışmak * CO2 artırmamın diğer nedeni ise yosun ile mücadele ancak PH 6.8 lernden 6.4-6.5 lere kadar düşmüş.
PH bayağı düşmüş, 6,8 civarında tutmaya özen gösterirseniz iyi olur ayrıca nitrat seviyeniz de oldukça yüksek iken düşük dozda fosfat veriyorsunuz. Demir dozlaması nasıl yapılıyor.
Rüstem bey demiri 0.5 civarında tutabilirsiniz. Nitratı 10 fosfatı 1 ve potasyumu 15ppm civarında tutmaya çalışın. Öncesinde yüksek miktar bi su değişip devam edersiniz. Işıklandırma kaç watt, kaç saat ve ne şekilde veriyorsunuz.
Hakan bey o değerleri tutturmam biraz sıkıntılı çünkü bitkilerin verdiğim gübrelerin ne kadarını kullandığını bilemiyorum. Işıklandırma: 3x24 Watt Philips T5 HO 865 +24 Watt Sylvania Grolux T5 Akvaryumun kurulum detaylarını ilk mesajda bulabilirsiniz. CO2 sistemine selenoid valfi dahil ettim, şimdilik ışıklar yanarken çalışacak. Yarın ayarlı priz alarak ışıklar yanmadan 2 saat önce ve söndükten 2 saat sonra verecek şekilde ayarlayacağım.
Rüstem bey siz haftalık en fazla % kaç su değişimi yapabilirsiniz ona göre bir tavsiye yapalım. http://forum.akvaryumda.com/konu/pps-pro-gübreleme-yöntemi.2379/ Bu makaleye bir göz atın mutlaka faydası olur size. Ben de bu yöntemle dozlama yapıyorum.
Bu dozlama kuru gübreleme ile yapılabiliyor sanırım benim bunu temin etmem baya zaman alır malesef. Akvaryumun suyunu bir kaç günde bir %50 değiştirebilirim.
Toz gibi düşünmeyin, elinizdeki gübrelerden vereceğiniz oranları ppm bazında ayarlayıp ayrı ayrı sıvı olarakta verebilirsiniz. Akvaryum suyunuzu %80-90 civarında değiştirip bir sıfırlama yapın. Dış filtre içinde carbon vs birşeyler var ise çıkartın. Ph: 6,8 civarında ayarlayın. Günlük: N: 1ppm P: 0,1ppm K: 1ppm Fe: 0,1ppm Me: Üzerinde önerilen kadar Buz dozlamaları yaparak isterseniz 2 isterseniz 3 günde bir %50 su değişin. Excel var ise lokal uygulama yaparsınız.