Kalfalık Eserim Sayılabilir

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve aliemre07 tarafından 07/10/17 başlatılmıştır.

1. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Boyut Boy*En*Yükseklik (cm):80*45*45
    Kapasite (Net litre):?
    Bitki Türleri:

1. Blyxa Japonica
    2. Anubias barteri var. nana 'Petite'
    3. Alternanthera reineckii mini
    4. Pogostemon helferi
    5. Hemiantus Cuba
    6. Microsorum pteropus (Java Fern)
    7. Staurogyne repens
    8. Didipls diandra
    9. Rotala macrandra mini
    10. Rotala rotundifolia red
    11. Hemiantus micra
    Beslenen Canlılar:
    5 Tetrazon,
    2 White Cloud Tetra,
    4 Albıno full red Lepistes,
    1 Cüce gurami

Filtrasyon:Jebo 838
    Işıklandırma Floresanları: 4*70 cm Smd Led
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni:Günlük 6 saat
    Su Değişim Oranı ve Aralığı:Haftalık 40 lt
    Kullanılan Yemler:5 6 çeşit
    Gübre Çeşitleri:Demir ve Mikro Element Reeflower,Makrolar DIY
    Gübreleme Periyotları:Belli bir düzenim yok
    Co2 - Saniye / Kabarcık :Sn'de 5 6damla kadar
    Kullanılan Düzenleyiciler / İlaçlar:

Açıklama:28 Eylül günü kurulumunu tamamladığım akvaryumu sizlere tanıtmak istedim.Öncelikle aynı akvaryumdaki eski kurulumumu göstermek istiyorum.

Yukardaki akvaryumun görüntüsünü beğenmediğim için yeni bir kurulum yapmak istedim.İşe demir profili mdf kaplatmakla başladım.4 günde yapılacağı söylenen dolabım tam 20 günde yapıldı bu nedenle elimdeki bitkilerin hepsini kaybettim üstüne üstlük sipariş ettiğim bitkilerinde formları bir hayli bozuldu.Uzun uzun tasarım denemeleri yapmayı düşünüyordum fakat ev halkının artık şu dağınıklığa son vermemi istemelerinden dolayı dolabım geldikten 1 saat sonra kurulumu tamamladım.

[​IMG] [​IMG]

SMD Led ile bir miktar başarılı olduğumu düşündüğüm için yeni akvaryumumda da kullanmaya devam ettim.Bu sefer daha zor bitkileri deniyorum.
    7 Ekim tarihi itibariyle son durum şu şekilde:
    Bu arada güzel bitkiler icin Fatih Şahin beye tekrardan teşekkür ederim.

Ekli Dosyalar:

Son düzenleme: 07/10/17
    hedayse ve Bitkici bunu beğendi.

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ali bey kurulumunuz hayırlı olsun. Daha önce sizinkine benzer bir kurulum yapmıştım o geldi aklıma. İnşallah hayal ettiğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.

aliemre07 bunu beğendi.

3. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Yorumunuz için teşekkür ederim.Bakalım şimdilik beklediğimden iyi gidiyor.İlk baştan işi sıkı tuttum;kontrollu gidiyorum.Yosun,diatom ve alg sorunum olmadı henüz ,bitkiler ise yavaştan gelişime başladı. Tek içime sinmeyen kısım tasarımı daha güzel yapabilirdim,istediğim derinlik hissini yakalayamadım.Umarım bitkiler tamamen gelişince budama ile biraz daha derinlik katabilirim.Bu konuda forumdan destek bekliyorum budama işini pek beceremiyorum açıkcası.

4. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ön taraflara geniş yapraklı bitkileri arkalara gittikçe daha ince yapraklı bitkileri yerleştirirseniz derinlik algısı artacaktır.

aliemre07 bunu beğendi.

5. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Bence gayet guzel olmus. Ellerinie saglik. Bitkiler buyudugunde derinlik etkisi artacaktir. Ergun beyin dedigi sekilde bitki ile derinlik verebilirsiniz

aliemre07 bunu beğendi.

6. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Yanıtlar için teşekkür ederim. Bir kaç değişiklik yaptım ,şimdilik uzun bir süre ellemeyi düşünmüyorum değişiklik yaptıkça bitkilerin tutunan kökleri zarar görecek çünkü. Bitkilerin gelişimine göre artık birşeyler ayarlayacağız :)

7. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Kurulumunuz hayırlı olsun.

Smd ledler yekünde kaç Watt ve renk açılımı nedir? Bir de ışıklandırma da ısı durumu nasıl çok ısınıyor mu?

8. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    5730 smd led 6500 kelvin soğuk beyaz. Watt ve lumen değerini bilmiyorum. Toplamda 4 sira yani 3.20 cm kullandim. Metresi 5 liraya alıyorum. Çok aşırı ısınma durumu olmuyor,kapak alüminyum saçtan yapılma cok hafif ılık oluyor.

Bitkici ve hedayse bunu beğendi.

9. egebey

egebey Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    108
    Ödül Puanları:
    43
    Alibey hayırlı olsun iyi hobiler

10. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Emrah Bey teşekkür ederim size de iyi hobiler.

egebey bunu beğendi.

11. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3

1 Aylık gelişim ve değişim bu şekilde. Yavaş yavaş toparlanmaya başladık. Günlük 15 ml potasyum,5 ml fosfat,5 ml nitrat ve 1,2 ml mikro element ve demir veriyorum. Bu miktarlara bitkilerdeki eksikliklere göre çıktım. Şimdilik bir sıkıntı yok :)
    Not:Arka plan bitkilerin eksik olduğuna bakmayın kayaların arkası rotala dolu. Budayıp çoğaltmaya çalışıyorum.

Ekli Dosyalar:

Bitkici bunu beğendi.

12. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Gelişim güzel gidiyor gibi görünüyor lakin öndeki helferiye bakınca ışık biraz yetersiz geliyor gibi.

13. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Akvaryumun en zayıf halkası aydınlatma ve bunun farkındayım,en uygun maliyetle en faydalı çözümü yapmaya çalıştım.:) Tüm bitkilerde gelişim ve fotosentez görüyorum fakat dediğiniz gibi helferiler ve a.reicikni miniler gelişmelerine rağmen tam anlamıyla memnun değiller. Şimdilik kapağa ekstra 30'ar cmlik smd ledler eklemekten başka yapabileceğim bir şey yok.Aslında onu da yapmayı düşünmüyorum cuba dahil tüm bitkilerde gelişim var;ışığı arttırıp yosun vs. sorun çıkarmak istemiyorum.Şuan camlarda hafif bir diatom dışında bitkilerde yosun yok çok şükür. Düşüncem akvaryumu bu haliyle seven bitkilerle devam etmek örneğin rotala macrandra mini toparlayamadı ve kendisini çöpte buldu malasef...

14. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ali bey peyzajınız güzel gözüküyor. Zamanla bitki yoğunluğu artıp akvaryumda boş zemin kalmayınca çok daha güzel gözükecektir.

aliemre07 bunu beğendi.

15. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Helferi haliyle bodur yapısı gereği dipte daha fazla ışığa ihtiyaç duyuyor. Smd yerine mercekli power Led olabilir yada cob Led.

aliemre07 bunu beğendi.

16. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Yorumlar için teşekkür ederim.:) Aydınlatmamdan genel itibariyle gayet memnunum. Helferilerle aynı sırada bulunan parvula miniler boy uzatmadan yandan yayılarak gelişime devam ediyorlar. Cubalar da aynı şekilde boyda uzama yapmadan büyümeye devam ediyorlar. 3 kök olan helferilerin diğer 2 si yandan sürgün verip büyüttüler sadece bir kök yukarı doğru boylanma yaptı. Beni yanlış anlamayın tabi ki sizin tavsiye ettiğiniz aydınlatmalar smd ledden çok daha iyiler bunda hem fikiriz ama akvaryumda yaklaşık 10 tür bitki var bunlardan 1 2 tanesi ışığı sevmedi diye 200 250 lira para harcayıp yeni bir aydınlatma sistemi kurmayı şuanlık düşünmüyorum.
    Bu kışı bu şekilde akvaryumda büyük değişiklikler yapmadan geçirip seneye deep red,royal blue ve 6500k beyaz kullanarak power led aydınlatmalı bir akvaryum yapacağım.Böylelikle powerledi de tecrübe etmiş olacağım.

17. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Beni yanlış anlamazsanız bir şey dikkatimi çekti haddim olmayaraktan söylemek istiyorum.Neden tüm yorumlarınızda sürekli aynı siteyi öneriyorsunuz ,başka forumlarda da dikkatimi çekti aynı olay.Başka bir forum sitesinde farklı isim aynı soyadı kullanan bir hesap bütün aydınlatma konularına aynı yorumu kopyalayıp yapıştırmış eğer adı geçen siteyle ve firmayla bir bağlantınız var ise ve amacınız reklam yapmaksa site yönetimiyle iletişime geçip ticari üye hesabı açmanız daha doğru olmaz mı ? Söylediklerimde tamamen varsayımsal konuştum eğer yanlış anlamışsam şimdiden özür dilerim teşekkürler..

hedayse bunu beğendi.

18. Ahmet Bayım

Ahmet Bayım Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    shiftdelete.nette görmüş olabilirsiniz sadece bir iki tane sitenin forumlarında zaman geçiriyorum. Edindiğim bilgileri paylaşmaktan ve memnun kaldığım ürünleri önermekten başka bir şey yapmıyorum. Eminim ki hayatınızda kullandığınız bir ürünü başkalarına siz de tavsiye etmişsinizdir. Aydınlatma, tasarruf çok fazla önemsenmeyen bir konu olduğu için ülkemizde bilgilerimi insanlarla paylaşmaktan zevk duyuyorum. İsim benzerliği olabilir. Dediğim gibi shiftdelete net webtekno ve akvaryumda.com da takılıyorum sadece ve arkadaş çevremde yaptığımı burada da yapıyorum. İzleniminiz için teşekkür ederim ama reklam yapmıyorum tavsiyede bulunuyorum. Deneyimleyip deneyimlememek sizin kararlarınız.

Yönetici tarafından son düzenleme: 08/11/17
    aliemre07 bunu beğendi.

19. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Dediğim gibi varsayımsal konuşmuştum yanlış anlaşılma olmuş anlaşılan ,özür dilerim kusura bakmayın. Sadece benim iddaa ettiğim gibi bir husus olsaydı eğer bunun site yönetimiyle gerekli şartları konuşulup yapılmasını daha uygun bulduğum için söyledim.İyi forumlar...

20. Ahmet Bayım

Ahmet Bayım Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Özürlük bir durum yok estağfirullah. Her şey hakkında yorum yapmak serbest burası bir forum neticede. Bütün fikirleriniz önemli. İyi forumlar

aliemre07 bunu beğendi.

21. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ali bey bitkilerde ışık yetersizliği gözlemlerseniz fazla masraf yapmadan 2 sıra daha smd led ekleyebilirsiniz. Tabi güç kaynağınız yeterince güçlü ise.

22. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Yorumunuz için teşekkür ederim bitkilerin bazılarında ve akvaryumun belli bölgelerinde yetersizlik görüyorum.Akvaryumun arka sol ve sağ köşelerine yeterince ışık gitmiyor.Bu nedenle bitkiler eğrilerek büyüyor. Elimde smd led mevcut onları da eklemeyi düşünüyorum ;güç kaynağımı 5 metre smd lede yetecek şekilde almıştım.

Akvaryumdaki üstteki kayıt ya da kuşak adını tam bilmiyorum cam parçalarını çıkarmak istiyorum.Tabanda var zaten üsttekiler kötü görünüyor o nedenle sökmek istiyorum.Bu konudaki fikirleriniz neler ? Cam 8mm rodajlı

23. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3

Akvaryumda son durum bu şekilde. Smd ledlerin yanına full spektrum powerled eklemesi yaptım. Bitkiler olması gerektiği gibi kızarmıyor ama gelişimleri çok iyi. Umarım powerledler işe yarar :)

Ekli Dosyalar:

24. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Gayet güzel bir gelişim olmuş ve budama da gelmiş :)

Nitrat ve demir ne kadar dozlanıyor ve tankta min. ne kadar bulunuyor?

aliemre07 bunu beğendi.

25. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Yorumunuz için teşekkür ederim:).Akvaryum kurulumdan itibaren 3 kez bu hale geldi ve büyük budama geçirdi onun haricinde de ara sıra ufak budamalar yaptım.Bu budama biraz geç olacak çünkü yakında 2. ve 3. akvaryumu kuruyorum bitki ihtiyacım olacak :)
    Akvaryumda kendi yaptığım potasyum,nitrat ve fosfat gübrelerini kullanıyorum.Demir ve mikro element olarak reeflowers kullanıyorum.
    Makroların suya ne kadar ppm kattığını bilmiyorum. Ama elimden geldiğinde bol bol vermeye çalışıyorum.
    Günlük olarak: 15-20 ml potasyum
    5 er ml fosfat ve nitrat
    1 ml mikro ve 1.5-2ml demir veriyorum.

hedayse bunu beğendi.

26. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    MaşâAllah bitkili akvaryum iyidir :)

Makro besinlerin bilgilerini yazarsanız hesaplamalarını yapabiliriz.

Reineckiileri yakından bir çekim yapar mısınız?

27. zoradam09

zoradam09 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    175
    Ödül Puanları:
    43
    Difüzör olarak ne kullanıyorsunuz bir de co2 tüplü sistem mi?

28. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3

Difüzör olarak uq aqua marka ve aliexpressden aldığım cam difüzörleri dönüşümlü olarak kullanıyorum. Tüplü sistem kullanıyorum.

29. aliemre07

aliemre07 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Evet,bitkisiz bir akvaryum düşünemiyorum bile :)
    Makro besinleri hazırlarken herhangi bir ölçüm yapmıyorum , azar azar ekleyip çalkalıyorum ne zaman dibe çökmeler başlarsa o zaman bırakıyorum böylelikle 500ml suda çözünebilecek en yoğun miktarı yakalamış oluyorum.Akvaryuma uygularken de bitkilerin durumlarına göre çok veya az veriyorum. Yukarıda yazdığım değerlerde kullandığımda şimdiye kadar yosun sorunu yaşamadım.Son günlerde havaların soğumasıyla daha fazla su buharlaşıyor sanırım buna bağlı olarak çok hafif saç yosunu başladı fakat sorun değil cımbızla kolaylıkla temizlenebiliyor.

[​IMG] [​IMG]

Budamadan sonra:

Ekli Dosyalar:

hedayse bunu beğendi.

30. zoradam09

zoradam09 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    175
    Ödül Puanları:
    43
    Co2 yi 24 saat açık mı tutuyorsunuz.Bir de saç yosunu başladı demişsiniz bu resimde halka içine aldığım şeyden mi bahsettiniz. Eğer oysa bende de aynı şekilde var da ipek yosunu mu saç yosunu mu bir türlü ayırt edemedim.O yüzden sormak istedim.

Ekli Dosyalar:

Sayfayı Paylaş