Merhabalar Balıktan ilk bitkiliye geçiş...

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve hobistan tarafından 08/06/17 başlatılmıştır.

1. hobistan

hobistan Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    8
    Boyut Boy*En*Yükseklik (cm):60 30 40
    Kapasite (Net litre):70
    Bitki Türleri:hydrocotyle-moss-bacoba-tilki kuyruğu-Java fren-anubias-hemigraphis colorata
    Beslenen Canlılar:karides vantuzlu çöpçü otocinclus elma-katil salyangoz
    Filtrasyon:dophin c500
    Işıklandırma Floresanları power led 1,5 Watt mercekli 2 adet deep reed 2 adet royal blue 6 adet soğuk beyaz power led bir adet alüminyum tablada şerit beyaz led 50 cm
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni:5 saat 12.00-17.00
    Su Değişim Oranı ve Aralığı:haftada bir 4 te bir oranında
    Kullanılan Yemler: yemleme yapmıyorum
    Gübre Çeşitleri:reeflowers magnezyum-sera florana -dıy potasyum
    Gübreleme Periyotları:haftada bir 1 ml
    Co2 - Saniye / Kabarcık : 2 saniyede 1 kabarcık
    Kullanılan Düzenleyiciler / İlaçlar: Su düzenleyici kullanmadım henüz

Açıklama:Öncelikle herkese merhaba büyüklerime saygılar.Bu forumu Yen'i duydum tavsiyelere uyup geldim.Oldukça güzel bir ortam.Konuya gelirsek...
    Akvaryumum bir aylık tabanda akıllı gübre altta lav kırığı üstte hagen kum ağırlıkta.CO2 ısta
    seti regülatör basınç göstergeli 1 kg.Hava motoru geceleri CO2 kapalıyken çalıştırıyorum.Hala çok eksik malzeme var ama şuanda benden bukadar :) .Son zamanlarda başıma gelenler şöyle hydrocotyle yapraklarında dairesel siyah lekeler sonrasında çürüme gövdede sararma ve ölüm.Colorata bitki yapraklarında kenar ve uçlarda çok yavaş ilerleyen çürüme delinme.Bacoba gövdelerinde aşırı köklenme kökler çok hızlı uzadı diğer bitkileri rahatsız edip sarmaya başlayınca budadım.Çınar bitki yapraklarında kahverengi lekeler.En başta 15 gün akvaryum boşken çalıştı.Daha sonrasında bitki ektim bir ay oldu.Ektikten sonra ilk 3 hafta hava motoru kullanmadım bitikiliye gerek yok vs söylemleri nedeniyle sonrasında mantıken gerekli olduğunu düşündüm çünkü bunlar oksijen ve besin illaki tüketecek zaten gözlemlerimde de pek sağlıklı sonuçlara ulaşamadım 5 gündür aktif çalıştırıyorum mosslarım bacobalarım olumlu etkilendi gözlemlere dayanarak söylüyorum.Ayrıca ilk kurulumda deep red ve royal blue 3 er adetti kırmızı ve mavi çok baskın geldiği için akvaryuma adetlerini 2 ye düşürüp bir alüminyum şerit beyaz ekledim.Kendim üniversite okuduğumdan bukadarına yetirebildim.Gönül isterdiki bir hopar armatür takıp 3 adet floresanla ışıklandırma yapayım eliektrik faturasının canı sağolsun ama daha fazla masraf edemem.Son halini bugün çektim en son resimde.İlk resim deep red ve royal blue baskın geldiği döneme ait tam 3 hafta bu Işık'ta kaldılar sonra ışıklandırmayı biraz değiştirdim.Yosun topları kötü etkilenmişti mesela şuan iyiye gidiyor.2.resim hydrocotyle yapraklarında bahsettiğim çürüme.Özellikle en uzun yapraklarda meydana geldi.Yapraklar öldü dallarıyla beraber aldım akvaryumdan.Son resim bugüne ait sağdaki bitkimin yapraklarında kenar ve uçlarında çok yavaş ilerleyen çürüme var.Zeminde çok az glosstigmus vardı barbuslar sağolsun afiyetle yiyip dağıtınca barbusları geri verdim hemen 2-3 cm ama tüm akvaryumu mahvedebilirdi.Bu arada kök yati kökü. IMG_1453.JPG IMG_1515.JPG IMG_1629.JPG Tavsiyelerinizi yorumlarınızı yardımlarınızı bekliyorum hayırlı hobiler...

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun. Size daha rahat hitap edebilmemiz için imzanıza adınızı soyadınızı yazarsanız iyi olur.

CO2 kullanmanıza rağmen nitrat ve fosfat vermediğiniz için bitkilerinizde besin eksikliği belirtileri oluşmuş. Bitki için gerekli tüm elementleri vermedikten sonra bazı gübreleri eklemeniz bitkilerin gelişmesi için yeterli olmaz. Bu nedenle akvaryumda kullanılan tüm N, P, K, Demir ve Mikro element gübrelerinden eşit oranda kullanmanız gerekiyor.

hobistan bunu beğendi.

3. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    hobistan bunu beğendi.

4. hobistan

hobistan Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    8
    Merhabalar daha önce forum kullanmadım bazı sekmeleri bulmakta yabancılık çekiyorum sanırım yazdım.Anlaşılan tam bir gübre seti gerekiyor.

Evet hocam tavsiyeniz üzere geldim yalnız forumları kullanma konusunda oldukça yabancıyım biraz farklı geliyor sayfalar sekmeler aktif de giremiyorum Google Play uygulamalara alıştık malum :) akvaryumda değişiklik yapmayı düşünüyorum

Yönetici tarafından son düzenleme: 14/06/17
    hedayse bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş