Akvaryum alacağım yardım lütfen

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Şükrü tarafından 28/05/17 başlatılmıştır.

1. Şükrü

Şükrü Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum. Lise yıllarında akvaryumculukla amatör olarak uğraşmıştım aradan 15 yıldan fazla geçti tekrar başlamak istiyorum.

Bitkisi bol küp veya normal bir akvaryum kurma hayali var. Ekte eklediğim görsellerdeki akvaryumlara benzer bir kurulum düşünüyorum. Bu sebeple fluval edge 46 lt almayı planlıyordum ancak bazı arkadaşlar üstünün sınırlı olarak açılmasından dolayı dekor koymanın ya da balık yakalamanın zorluk çıkardığını söyledi ve uzak dur dediler. Tasarım olarak baya beğenmiştim aslında ama motoru filtresi kendinden olduğu için bir sıkıntı çıkarırsa komple akvaryumu atmak gerekebilir siz ne dersiniz?

Akvaryumcudan herhangi bir akvaryum mu almalı yoksa marka bir akvaryum almak daha mı iyidir?
    Eğer akvaryumu sıradan bişey alırsak motor filtre tavsiyeside söyler misiniz?

Balık olarak tetra türlerinden neon falan gibi türler beslemeyi düşünüyorum adlarını bilmediğim için yazamadım ama neon giller diyelim :)

Bu tip balıklar için küp mü yatay akvaryum mu daha iyi olur? Estetik olarak küp daha hoş ama...

Yardımlarınızı rica ediyorum.

Resimleri buraya yükleyemedim linkleri burda:
    https://ibb.co/dVN6JF
    https://ibb.co/gUgBkv
    https://ibb.co/cW2vCa

Ekli Dosyalar:

• 1.jpg
      1.jpg
      Dosya Boyutu:
      75,3 KB
      Görüntüleme:
      19
    • 2.jpg
      2.jpg
      Dosya Boyutu:
      91,3 KB
      Görüntüleme:
      19
    • 3.jpg
      3.jpg
      Dosya Boyutu:
      50,7 KB
      Görüntüleme:
      18

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Şükrü bey aramıza hoşgeldiniz. Bitkili bir akvaryum olacağı için kesinlikle klasik 4 köşeli ve üstü açık akvaryum almanızı öneririm. ADA tarzı akvaryum kurulumu yaparsanız hem görsel olarak sizi mutlu eder hemde peyzaj düzenlemesi konusunda çok rahat edersiniz.

Akvaryum ölçülerine karar verirseniz ina uygun dış filtre önerisinde bulunabiliriz.

3. Şükrü

Şükrü Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Hoşbulduk üstad. 4 köşeli derken küp veya yatay fark etmez değil mi? Küp akvaryum daha estetik geldiği iiçin küp almak istiyorum. Ada tarzından kastınız nedir?

Akvaryum ölçüsü olarak linkteki ürünü düşünüyorum (60 LT) yalnız fiyatı akvaryumcularda satılanlara göre yüksek. Acaba kalite farkı olarak bu parayı vermeye değer mi yoksa 200 TL civarına benzer bir akvaryum alınabiliyor sanırım?

http://www.hepsiburada.com/5862-nanocube-basic-akvaryum-60-l-38x38x43-cm-p-HBV000004DHLW

Bu ürünü alayım mı sizce?

4. F4iLuR3

F4iLuR3 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    12
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    Yönetici
    Bence degmez o fiyata cok guzel akvaryum kurarsiniz

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Merhaba aramıza hoşgeldiniz, kum için acil bir hamle ile pahalıya kum almayın internette daha uygun fiyata bulabilirsiniz. Site olarak www.akvaryem.com.tr de aqua deco siyah kum avantajlı olarak alınabilir.

Neon türleri sürü balıkları yatay akvaryumlar daha uygun olacaktır.

H. KAYA. GEMLİK. bunu beğendi.

6. Şükrü

Şükrü Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Hoşbulduk hocam, Kumdan önce akvaryum almam lazım kum kolay :) Hala karar veremedim küp mü klasik mi diye. Küp akvaryumda hangi tür balık beslemek uygun olur peki?

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Canlı doğuranlar olabilir ama bence karides türleri daha iyi olur.

8. Şükrü

Şükrü Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Karides zaten almayı düşünüyorum yalnız neonlar ve tetralarla birlikte almayı düşünüyorum. Sanırım birbirlerine zararları yok değil mi?

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Şükrü Bey normalde üreme yapıyorlar ama tetra grubu maalesef lavraları avlayıp üremelerine engel olabiliyor.

Hangi balık grubu olursa olsun karideslere mutlaa zarar veriyorlar, ileride sanıyorum tankıma balık içi nbir hamle yapmayacağım sadece kiraz karides beslemeye devam edeceğim gibi görünüyor.

10. Şükrü

Şükrü Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Üstad istanbulda balık çeşidi fazla olan ve kaliteli olan petshop önerebilir misiniz?

11. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Verdiğiniz linkteki ürün aşırı pahalı o paraya çok daha büyük bir akvaryum yaptırabilirsiniz.

Ada tarzı akvaryumu şöyle gösterebilirim.

45 derece açı ile yapıştırma yapan yerler var. Bu yapıştırma tekniğini kullanan bir akvaryum imalatçısı bulursanız akvaryumu çok daha ucuza mal edebilirsiniz. Aydınlatmayı ve filtre sistemini de tam istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

12. Şükrü

Şükrü Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Evet o halde benim istediğim tarz ada :) Cam yapıştırma şeklinde değilde kenarları bombeli akvaryumlar oluyor onlar daha sağlam ve hoş değil mi sonuçta silikonla yapıştırılmadığı için sızdırma vs gibi bir dert olmaz heralde. O tip bir akvaryum bulabilirim diye düşünüyorum.

13. H. KAYA. GEMLİK.

H. KAYA. GEMLİK. Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    705
    Ödül Puanları:
    93
    Meslek:
    Emekli.
    Şükrü Bey öncelikle hoş geldiniz.Ürün marka olduğu için çok pahalı. O paralara mobilyalı harika akvaryumlar kurulabilir. Kenarları bombeli akvaryumlarda bombeli kısımlarda ışık kırılmaları meydana geldiğinden balıklarınız olduğundan farklı görülebilir. Ben tavsiye etmiyorum.
    Küp akvaryumlarküçük canlılar ( Karidesler ) için ideal. Her taraftan aynı boyutta görüntü elde edebiliyorsunuz, uzak köşe olmuyor. Fakat işin içerisine balık, hemde tetra ve neon gibi sürü balıkları girince en doğru seçim dikdörtgen akvaryumlar oluyor. Karidesler genelde tek tür olarak beslenmesi gereken canlılardır, ancak yosun türü bitkilerin bolca kullanıldığı, karideslerin yeni doğan yavrularının ve kabuk değiştirenlerin saklanabilecekleri alanlar yaratılmış akvaryumlarda tabi ki birlikte bakılabilirler. Yinede en doğrusu tek tür olarak bakılmalarıdır.

Bitkici bunu beğendi.

14. Şükrü

Şükrü Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Bilgiler için teşekkürler üstad. Şu an gelen tavsiyelerle hayalimdenkinden çok daha farklı bir noktaya gitmem gerekecek gibi duruyor bu durumda. küp akvaryum tetra türleri için sıkıntı mı olur? Balık konusunada çok net karar veremedim gerçi. Aklımda oranda japon veya tetra türleri var ama sanırım küp ve bitkili akvaryum japonlar içinde sıkıntılı. Siz hangi tür balık tavsiye edersiniz? Kolay hastalanmayan bakımı nispeten kolay olan tür olarak?

15. H. KAYA. GEMLİK.

Beğenilen Mesajları:
    705
    Ödül Puanları:
    93
    Meslek:
    Emekli.
    Sizin düşündüğünüze benzer bir akvaryum. Üstelik karides de var.

Ya da bu.

Son düzenleme: 29/05/17

16. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Şükrü bey tetra türü balıkların yüzme alanına ihtiyacı olur bu nedenle dikdörtgen akvaryum öneririm. Kenarları bombeli tek parça akvaryumlar daha kırılgan oluyor. Durup dururken çatlayıp su kaçıranları bile olabiliyor. Bu nedenle klasik yapıştırma olanlar daha iyidir. Görsel olarak da daha düzgün bir görüntü sağlarlar.

Japon balığı ise oldukça büyük boyutlara ulaşabildiği için çok büyük bir alana ihtiyaç duyar. Zaten bitkili akvaryuma zarar verecekleri için bitkili akvaryumda da bakılmaz. Bu nedenle bitkili akvaryum kurmayı düşünüyorsanız küçük balık türlerine yönelmenizi öneririm.

17. Şükrü

Şükrü Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Bilgiler için teşekkürler hocam. Sanırım neon ve diğer tetra türleri ile devam edeceğim. Aslında gönlümde tiger barb'lar var ama bu balıklar çok agresif ve diğer balıklara hiç huzur vermiyor sanırım. Neonlarla beraber tiger barb beslemek sıkıntı yaratır mı acaba?

18. H. KAYA. GEMLİK.

Beğenilen Mesajları:
    705
    Ödül Puanları:
    93
    Meslek:
    Emekli.
    Sıkıntının en büyüğünü yaratır. Tetrazonlar kendi içlerindeki zayıf balıkların bile kuyruk ve yüzgeçlerini yiyerek ölümlerine neden olurlar. Abartmıyorum piranalarla aynı akvaryuma koyun, sonuçta canlı kalacak balık kesinlikle tetrazonlar olur.

19. Şükrü

Şükrü Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Hocam birde tiger barb'a neredeyse birebir benzeyen yakut barb diye bir tür varmış ve bunlar diğerinin aksine barışçıl bir türmüş. Bunlardan alabilir miyiz peki neonların yanına? Birde nerden bulacağız bunları ve nasıl ayırtedeceğiz tigerlardan :)

20. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Adinda barb varsa bi dusunmek lazim. Barblar her daim kitlik içindeler ve açlar :) saniyede 3 4 yem kapabilecek derecede kontrolu kaybediyorlar. Vatoz kuyrugu, lepistes kuyruğu, bunlar yoksa kendi türlerinin dise gelen çikintilarini yerler. Birbirlerini dislerler.

Bitkilide bakilacak en guzel bakiklar; rasbora, neon, lepistes, plati

hedayse ve H. KAYA. GEMLİK. bunu beğendi.

21. H. KAYA. GEMLİK.

Beğenilen Mesajları:
    705
    Ödül Puanları:
    93
    Meslek:
    Emekli.
    Şükrü Bey albino, tiger ve zümrüt tetrazon besledim. Saldırganlık ve kuyruk yeme konularında birbirlerinden hiç fakları yok. Sizin bahsettiğiniz Pethia nigrofasciata (Siyah Yakut barbus ) balığını ise beslemedim.Besleyenlerin yorumları ise çok farklı.Bu nedenle iyi araştırma yapmanız gerekiyor. İlk fotoğraf albino, ikinci kaplan, üçüncü zümrüt, son fotoğraftaki balık. Pethia nigrofasciata (Siyah Yakut barbus )
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

22. Şükrü

Şükrü Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Kısacası bu balıkları unutacağız galiba :) Çok hoşuma gidiyolar ama arıza çıkarıp huzur bozacaklarsada almak istemem tabi. Diğer tetra türleriyle devam edeceğiz o halde.

23. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Bitki dikerken kolumdaki benleri bile disliyorlardi. :) Ağzına sigsam hic düşünmez beni de yer :)

hedayse bunu beğendi.

24. Şükrü

Şükrü Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    8

25. H. KAYA. GEMLİK.

Beğenilen Mesajları:
    705
    Ödül Puanları:
    93
    Meslek:
    Emekli.
    Şükrü Bey aslında çok büyük bir zevk alarak beslediğim, sürü psikolojisi ile hareket eden son derece hızlı bir tür.Tüm balıkların aynı anda, aynı boyda alınarak akvaryuma salınması gerekiyor. Aralarındaki zayıf kalmış, halsiz düşmüş hatta daha sonra ilave edilen tetrazonlara dahi anında saldırıp kuyruk ve yüzgeçlerini yiyorlar.

26. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Muadili rasboradir. Onlar da keyifli ve kolay baliklardir. Yeme piskopatca saldirirlar, bazen ikisi ayni yem parcasina saldirip tokusur. :) aksama kadar akvaryumun bir ucundan diger ucuna deli gibi gider gelirler.

27. Şükrü

Şükrü Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Daha önce beslemiştim hocam rasbora. Bir gün sabah bir kalktım akvaryumdan dışarı atlayıp ölmüş hepsi :( O yüzden tırsıyorum onlardan :) intihara meyilliler.

28. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Ya su sıcaktır, ya beğenmedikleri birşey vardır.

29. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bitkili akvaryum hobisine ilk başladığım dönemde bir çok tetra türünü sürüler halinde besliyordum. Araya 4 -5 adet albino yani sadece sarı renkli tiger barb ekledim. Aylarca huzur içinde yaşadılar. O kadar balık türünden sadece en zararsız neon tetlar kolumu ısırıp canımı yakıyordu. Penguen tetralar ise bitkilerin filizlerini yiyordu. Bazen balıklar kendilerinden beklenmeyecek davranışlarda bulunabiliyor. Tabi tüm barblar bendekiler gibi uysal olmayabilir. Bu nedenle daha zararsız olan neon ve rasbora ikilisini önerebilirim.

30. Şükrü

Şükrü Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Evet hocam bende öyle yapacağım neon, cardinal, kırmızı burun tetra gibi türler düşünüyorum. Vatoz ve çöpcüde olabilir ama vatoz bitkileri yiyor sanırım o yüzden riskli.

Sayfayı Paylaş