Yeni baştan bitkili akvaryum kurulumu ve bitkiler için en iyi Co2 çözümü için çare arayışı...

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve mc_esk tarafından 11/06/16 başlatılmıştır.

1. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Murat Bey Sola arka köşeye küçük yapraklı bitkilerden ekleyebilirsiniz. Ortalaki dalı yastladığınız kaya odaklanmayı oldukça etkiliyor kanaatindeyim onu oradan alıp soldaki kayayı dikip bira arkasıyla da o kayayı konumlandırmayı deneyebilirsiniz.

2. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8

* küçük yapraklı bitkiler derken hangileri mesela ? tam anlayamadım da ? micra derseniz sol ön taraftakileri arka tarafa doğru mu uzatayım ? sol arkada normalde kırmızı gül var ama tam olarak hangi tür olduğunu bilemiyorum geliştikçe kendisini gösterecek.
    * kayalar konusunda söylediğinizi de tam olarak anlayamadım kayaların hepsini orta kısma mı odaklayayım ?
    * bir de videoyu youtuba falan yükleyip mi buraya koyabilirim direk yükleme yapamıyoruz heralde değil mi ?

3. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Murat Bey micra olabilir, Rotala olabilir. İri yapraklılar öne alınabilir derinlik algısı için.

Kayaların sadece Ortadaki sola alınabilir diğer kaya ile iri olan ön plana konumlandırılabilir.
    Video için evet youtube olabilir linki burada verilebilir.

Son düzenleme: 14/07/16

4. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8
    söylediğim gibi akvaryumda değişiklikleri yaptım ve hakan bey sizin dediğinizi anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım arkada gül, reinecki ve damarlı zeytin var taşların arkasında görünmüyor şuan... nasıl olmuş sizce ? bir de şu soldaki taşın önündeki yaprakları az olan bitki reinecki sesiliss ve bundaki gelişim yok denecek kadar az görünüyor onun için ne yapabilirim ? normalde aldığımda pembeydi rengi hep...

Ekli Dosyalar:

5. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8

6. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Murat Bey biyle de güzel olmuş lakin kayaları çok ortalamışsınız. Altın oran dediğimiz 1/3 orana ayarlarsanız iyi olur. Toprak üçgen küpü gizleyin çok göze batıyor. Reineckii türlerinde baktıklarım hiç hızlı gelişmedi hele ki mini türü 15 güne 2 3 cm ancak büyüyor.

mc_esk bunu beğendi.

7. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8
    Bitkiler biraz kendilerini toparlasın o zaman ona göre tekrar bi düzen yapmaya çalışırım küpü sol tarafa limonun arkasına doğru koyayım diyorum olur demi

8. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8
    Bu arada Lotus çok güzel çok hızlı gelişiyor şimdiden kocaman oldu yapraklar dev gibi resmen bitkilerin çoğu fotosentez yapıyor heralde bu da iyi bişeyler olduğu anlamına geliyor ☺

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Göz önünde olmasın doğallığı bozuyor, videoda dikkatimi çekti co2 difüzör düzeni çok iyi görünmüyor tek tek kabarcık atar gibiydi.

10. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8
    tahta difüzör kullanıyorum onu değiştiricem yerine şırınga ile makyaj pamuğunu yapıp koyucam... lotus un yeri neresi olmalı peki ? sağ yana rotalaların önüne mi alayım en solda limonun arka kısmına mı koyayım ? öyle olursa da çok geri planda kalmış olmaz mı ?

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Şırınga içinde tahta difüzör bende kullanıyorum çok memnunum siz de neden sorun oldu anlayamadım. Siz ne ağacı ile yaptınız? Lotusun yeri bence güzel değiştirmeyin tam altın oranda odak noktasında.

12. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8
    Yok bu diy değil ankara dizayn akvaryumdan almıştım hazır ama eskisi gibi ince çıkarmıyor havayı... o yüzden değiştircem... siz küpün yerini değiştirin dediniz heralde şimdi anladım ilk anlamamıştım Lotus sandım ondan öyle dedim...

13. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8
    Siz difüzör için hangi ağacı kullanıyorsunuz hakan bey ?

14. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8
    vatoz küpünün yerini değiştirdim difüzörü de söylediğim gibi makyaj pamuğu ile yaptım ve co2 duman gibi çıkıyor çok güzel yani :)
    alternanthera reinecki minilerde köklenme var yalnız gelişim daha net olarak görünmüyor, normal alternanthera reineckilerde köklenmiş fakat onların üstlerde yapraklar çıkıyor kurtaracak gibiyim, lotus yaprakları çok fazla büyüdü en büyükleri kesip atayım mı ? mikralar da güzel gelişiyor köklenip uzuyor ve sürgün veriyorlar. soldaki 'alternanthera sessilis' miş galiba soldaki taşların önündeki bitkinin adı, söylediğim gibi ilk başta pembe renktelerdi aldığımda ama şimdi bu şekildeler ve kökten çürüyor bazıları köklenme de yok yaprak da çıkmıyor üstten :( bunlar için ne yapabilirim ?
    akvaryumun bir videosunu daha çektim sizin için bitkileri yakından çekmeye çalıştım...

Ekli Dosyalar:

Son düzenleme: 21/07/16

15. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Benim şu anda kullandığım elma ağacından yapım.

mc_esk bunu beğendi.

16. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8

17. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bence gayet başarılı olmuş. Tek sıkıntı zamanla aynı hassasiyeti koruyamıyor ve iri taneli kabarcık atmaya başlıyor.

18. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8

???

19. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Murat Bey bitkilere adaptasyon süreci için biraz zaman verirseniz iyi olur. Yer değişimi yaptığınızda bile yeniden diktiniz varsaymanız gerekiyor. Bitki kökten çürüme yapıyor ve kopup su üstüne çıkıyor ise besin eksikliği, su ısısı ele alınmalı.

Tankınızda hangi değerlere bakabiliyorsunuz?

20. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8
    Isı yüksek onun için fan takacam iki tane ama akvaryum için test yapabileceğim bişey yok şuan içinde alacak durumum yok birkaç ay sonra belki alırım anca...

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Isı kaç derece tankınızda?

Fan takmak için acele etmelisiniz.

22. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8

fanı daha takamadım fakat su değişimleri ile ısıyı aşağı çekmeye çalışıyorum şuan... 26- 27 derece idare eder gibi... akvaryumun son hali bakıp yorum yaparsanız sevinirim... herkese iyi hobiler...

Son düzenleme: 28/07/16

23. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Murat bey bitkilerde bir sorun gözükmüyor. Gayet iyi durumdalar. Yalnız fan takmayı ihmal etmeyin su ısısı yüzünden bitkilerinize yazık olmasın.

mc_esk bunu beğendi.

24. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8
    evet yapıcam akvaryumda yosun problemi oldu bunun için karartma yapmaya başladım günlük 3 ayrı saatte 1er saat aydınlatma yapıyorum sadece sizce olur mu yoksa bikaç gün tamamen mi karartmam lazım ??? bir de soldaki kayaların arkasındaki gül diye tahmin ettiğim bitkilerin yeni çıkan yaprakları hep büzüşük duruyor eski yaprakları budadım yeni yaprak çıkıyor fakat dediğim gibi büyümüyor bunun nedeni ısı mı ? yoksa başka bişey mi acaba ? su değişimini 2 güne bir yapıcam bir süre ve yosun problemini çözebilirsem yeni aydınlatma saatlerini nasıl yapmalıyım ? (2 gro 1 aqua 1 daylight) 2 floresan mı yakayım hepsi bir mi yansın ? aralıklı mı yoksa aralıksız full mü yansın ışıklar ?

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Murat bey bitkili akvaryumda radikal değişiklikler yapmaktan kaçının. Işıklandırma düzeninizi bozmak en son yapılacak iş olmalıdır. Mevcut yosunlar ile nasıl mücadele etmeniz gerektiği konusunda bir yol çizebilmemiz için ilk önce yosunun türünü tam olarak tespit etmeniz gerekiyor. Yosunların makro fotolarını çekebilir misiniz?

Yaprakları büzüşen bitkilerinde makro fotolarını atarsanız iyi olur.

26. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8
    son resimdeki bitki de sözünü ettiğim önceden pembe renkteki bitki :(
    köklenme oluyor ama yeni yaprak çıkmıyor köklenme olması düzeleceği anlamına gelir mi ?

20160729_102554.jpg
    20160729_102606.jpg 20160729_102615.jpg 20160729_102623.jpg 20160729_102628.jpg 20160729_102702.jpg 20160729_102715.jpg 20160729_102739.jpg 20160729_102831.jpg 20160729_102910.jpg 20160729_103001.jpg

Yönetici tarafından son düzenleme: 29/07/16

27. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Murat bey fotolar çok net olmadığı için yosunun türünü kesin olarak anlayamadım ama staghorn yosununa benzettim. İnternetten staghorn yosunun görsellerini aratıp aynı yosun olup olmadığına bakabilir misiniz? Eğer sadece staghorn yosunu varsa işimiz kolay ama arada başka yosun türleri varsa ona göre mücadele yöntemide değişik olur.

mc_esk bunu beğendi.

28. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8
    resimler tekrar çektim... yosunlar tek çeşit değil heralde... bu arada bitkiler için ne yapabilirim ? onlardaki sorun nedir ?

20160729_134616.jpg 20160729_134631.jpg 20160729_134637.jpg 20160729_134654.jpg 20160729_134716.jpg 20160729_134850.jpg 20160729_135022.jpg 20160729_135200.jpg 20160729_135234.jpg 20160729_135332.jpg 20160729_135418.jpg 20160729_135459.jpg 20160729_135537.jpg

Yönetici tarafından son düzenleme: 29/07/16

29. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Murat bey staghorn yosunune ilave sakal yosunu da var tankınızda. Şu anda gübreleme olarak nasıl bir dozlama yapıyorsunuz?

30. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8
    içine balık da attığım için sadece potasyum ve micro element ilave ediyorum fosfat ve nitrat kullanmıyorum o da bir süredir tabi balıkları kurulumdan 3 hafta kadar sonra koydum belki daha fazla onlar da moli ve plati yavruları ve 3 adet oto cinculus... mümkün olduğunca az yem vermeye çalışıyorum... sonra mavi göz tül vatz yavruları koydum cuma günü de 10 civarı belki biraz daha fazla kiraz karides attım... akvaryumda ilaveten 2 adet fil kulak damızlık altı dişi lepistes var onları da dişi erkek ayırıp bir süre ayrı büyürmek için koydum ama gerekiyorsa çıkarabilirim... yosunlar için 2 güne bir su değişimi yapıyorum yaklaşık yarısını değiştiriyorum... tamamen ışıksız kalmasınlar diye bitkilere günde 1 er saatten toplamda 3 kez aydınlatma yapıyorum... ayrı saatler tabiiki... bi yerde biri 15 dakika aydınlatma yapıyormuş bana çok az geldiği için bu şekilde yapmayı düşündüm... ama siz farklı bişey derseniz onu aynen yaparım... yardımlarınızla üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum... şimdiden tşk ederim...

Sayfayı Paylaş