Boyut Boy*En*Yükseklik (cm):40*40*40 cm Kapasite (Net litre):64 lt Bitki Türleri: - Beslenen Canlılar:Neon tetra , kiraz karides Filtrasyon:sunsun603b dış filtre Işıklandırma Floresanları power led Işıklandırma Süresi ve Düzeni:- Su Değişim Oranı ve Aralığı:- Kullanılan Yemler:- Gübre Çeşitleri:- Gübreleme Periyotları:- Co2 - Saniye / Kabarcık :- Kullanılan Düzenleyiciler / İlaçlar:- Açıklama:Merhaba 80 cm olan akvaryumumdan küp akrilik akvaryuma geçiş yapacağım yeni kurulum olacak eski bitkiler ve balıklar karidesler de bu akvaryuma geçecek kum olarak şuan manado kullanıyorum.Tasarım konusunda önerilerinizi bekliyorum.Power led high tech olması için kaç watt yeterli olur kaç watt lık power led kullanmalıyım?Zeminde eski kumu tekrar kullanmam doğru olur mu? Geçişi aşama aşama yapmayı düşünüyorum.Yorumlarınızı bekliyorum.
Hakan bey hayır sadece bitki olacak eski kullanmış olduğum masayı kullanabilir miyim tam ölçüsünde sehpa gerekir mi?
Masanın büyük olması bir sıkıntı değil sizin göz estetiğinize kalmış. Küp akvaryumlarda doğrusu küçük akvaryumlar da küçük yapraklı bitkileri seçerseniz iyi olur.
Hakan bey straforun kalınlığı ve çeşidi önemli mi bende 2 çeşit var biri mavi o biraz daha sert diğeri beyaz daha yumuşak hangisini kullanmalıyım.
Ben yıllardır bu ısı yalıtımında kullanılan alev almayan mevi veya pembe renkte olan bir strafor türü var onu kullanıyorum. Çok aşırı yumuşak olmaması daha iyi olur kanaatindeyim. Resimlerini eklerseniz bir bakalım biraz yakın çekim olsun.
Tirnakladigimiz da kar tanesi gibi dagilan strofor kullanmayin. Diger renkli olani kullanin. ☺ strofor sizin tankiniz icin cokta onemli degil. Ben 300lt lik tankimin altinda yillardir cilek odasi aldigimiz urunlerin koli kartonunu kullaniyorum.
20 lt lik akvaryumumda 10x1w= 10w power led çok iyi aydınlatma sağlıyor; yani power led için ortalama 0.5 w diyebiliriz o halde 30w civarı power led iyi bir aydınlatma sağlar. Biliyorsun ki benim 40cm küp 18w power led yetersiz kaldı dolayısıyla bunu 30-35w tamamlayacağım
Hakan bey tasarım olarak bunu yapmam çok zor çünkü elimde bu bitkilerden birkaç tanesi var.Tasarımın linkini paylaşırsanız hangi bitkiler kullanılmış bakabilirim.Armatür ve arka fon tamamlanmadan tasarıma daha çok erken ama güzel bir tasarım teşekkürler.
Straforun resmini eklemek için geç kaldım kusura bakmayın elimde 2 çeşit vardı mavi kalmamış ama bulunabilir mavi daha sert beyaz olan kolilerden çıkan çok daha yaygın hangisini önerirsiniz?
Tabi tüm bitkileri edinmek oldukça güç olur; sadece genel şablon görünüm olarak öneri amaçlı paylaştım hoşuma gittiği için http://tropica.com/en/inspiration/layout/Layout37/5032
Utku Bey aslında akvaryum sehpanızın üst yüzeyi düzgün ise strafor kullanmanıza gerek yok. Her ihtimal için derseniz de bir santimlik bir strafor işinizi görecektir. Fotoğraftaki ise büyük olasılıkla binaların dış cephelerinde yalıtım için kullanılan sert kaplama malzemesi. Strafor akvaryumun alt camını sehpada olabilecek atıklıklardan, dengesiz yükden korumak icin kullanılır. Bence strafor yerine sert olan dış cephe kaplamalarından koyarsanız çok sağlıklı olmaz, strafordan vazgeçmeyin.
Hüseyin bey elimde 100*70cm boyutunda bir masa var metal ayaklı şuan üzerinde 80 cm olan akvaryumum var onu tamamen bozup 40 cm akrilik akvaryuma geçeceğim strafor olarak bu üçünü bulmuştum.Akrilik çok dayanıklı bir malzeme olduğundan strafora gerek var mı bilmiyorum.Siz beyaz kolilerden çıkanı kullanmamı mı önerirsiniz?Masanın bir tarafına 20 lt karides akvaryumunu diğer tarafınada küp akvaryumu koyacağım. Yük dengesizliği olabilir. Bu şekilde yapsam sorun çıkar mı?
Utku Bey beyaz straforun tavsiye edilmemesindeki neden herhalde çocuklar tarafından tırtıklanma olasılığıdır diye düşünüyorum. Aslında bu doğrudur, ben bunu engellemek için ön ve yandan gözüken yerlerini kırtasiyeden aldığım kaplama kağıtları ile kamufle ettim. Sizin de belirtiğiniz gibi bir köşede 20 litre, diğer köşede ise 64 litre. Bence akvaryumları köşelere koymak yerine her iki tarafa da aynı ölçüde boşluk vererek masanın orta kısmını kullanın.