Merhaba arkadaşlar İsmim Halil aranıza yeni katıldım. Öncelikle Hi-Tech bir akvaryum kurucam bütün herşey tamam bir tek aydınlatma kaldı ama bütün konuları araştırmama rağmen arada kaldım ve sizin de fikirlerinizi almak istedim,gelelim teknik kısıma Akvaryum ölçüleri 85-45-50(Y) kum da koyunca yükseklik 45-43 cm arası olucak yakın bir tanıdığım akvaryumcu full bitki ağarlıklı akvaryumları var bana T8 önerdi Zor bitkiler de yetiştirmek istiyorum yani ışık eksiksiz olmalı.10.000K' ayrıca yanına mavi bir T8 daha önerdi yosunlanmayı önlemesi için bana yeterli gelmeyeceğini düşünüyorum benim içimden de ısrarla powerled geçiyor çünkü aydınlatması verdiği ışık çok daha net canlı olması hoşuma gidiyor elektronikden de hiç anlamam çok arada kaldığım için siz değerli arkadaşların tecrübelerinden,fikirlerinden yararlanmak istedim. Nasıl bir aydınlatma kullanmalıyım maliyete çok takılmıyorum bu arada.
Selam hoşgeldiniz. h.olsun . Armatürünüze göre değişir .var olanı modifiye yada 0 kuruluma göre öncelik o, t8 devri bitti usta ya t5 düzen yada power led imkan varsa bakacağın bitkiye göre değişir. http://forum.akvaryumda.com/konu/power-led-armatür-tasarımı.1905/ konuda fikir alışverişi yapılıyor incelerseniz imkanınız dahilinde oluşturursunuz.
Halil Bey merhabalar aramıza hoşgeldiniz. T5 mi Power ledmi sorusunda belki endişe ederdim lakin T8 ve Power led denilince bence power led olmalı. Bitkiler için öyle mavi floresana gerek yok onu pek düşünmeyin yani masmavi bir floresan gerekli değil. İçinde mavi spektleri olan olsa ne ala. Şimdi bence floresan t5 mi yoksa power led mi olarak değerlendirelim diye düşünüyorum.
Akvaryum yapıldımı yoksa daha projedemi t5ler için 90iyi olurdu derim flo zaten 85cm.duy muy kablolama sıkıntı olur.
Halil bey aramıza hoşgeldiniz. Ölçülerini verdiğiniz akvaryumda 3x39w t5 florasan rahatlıkla işinizi görür. Ancak florasanları kapağa sığdırıp sığdıramayacağınız tamamen kapağın durumuna bağlı. Akvaryum yapılmadıysa ölçüleri 90x50x50 şeklinde yaparsanız ışıklandırma ve peyzaj çok daha rahat yapılabilir.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim akvaryum hazır kapaklı kenarda duruyordu şimdi yeni evime kurucam kısmetse içinde t5 var 3 tane balastları floresanları kaçlık bilmem arkadaşım yapmıştı bir tek Balast'larının markasını hatırlıyorum oda pahalı olduğundan Philips marka o Zaman'lar askeri sinavlar,mülakatlar derken detaylarına bakamadım akşama gidip bakayım daha sağlıklı olur ama hala aklım powerled de
Şimdi ulaştım sanırım bu Balastlara 39w t5 florasan takıp kullanabilirim Kapakta 3 tane mevcut eğer kullanabilinirliği varsa Nasıl florasan seçmeliyim ?
Bu balasta hem 24 hem de 39w lık t5 floresan bağlayabilirsiniz. Tank ebatı 85cm floresanlarda öyle 85cm, bu durumda kenarlarından duyların çıktısı olacak. Hazır kapakta 85cm lik floresanlar mı var?
Evet tam kapağa 0 şekilde özel bi kapak tam üstüne oluyor. 3 tane balast 3 tane T5 var o Zaman 3 tane 39 Watt florasan ile sorunsuz eksiksiz bir aydınlatmam mümkün mü ? Ayrıca florasanları ne marka alayım hangi renkler de ve Hakan bey'i dinleyerek biraz zor bitkilere de yöneleceğim ona göre bir florasan seçimi yapmalıyız Co2 sistemi de olacak ayrıca
Grolüx aquastar tipi zaten üzerinde o var gibi birçok türde yeterli geliyor kombinasyonu sağlarsınız bitkilere göre.
Taban yüksekliğini hesaba koyarsanız ve üstte de bir miktar su eksik kalacağını düşünürsek muhtemelen 3x39 yetecektir zamanla zaten kendini belli eder. Elinizdekilerin marka ve kodları nedir?
Florasanlar aquastar ve daylight ama uzun süre durdukları için hepsini değiştireceğim,balastlar Philiphs. Florasan önerilerine göre güzel bir kombin yapmayı düşünüyorum
Ortalama 5 ay kullanıldı,onun haricinde de 1 sene kadar kenarda durdu.Yeni eve geçiyorum herşeyi baştan 0 layıp tertemiz sorunsuz başlamak istiyorum açıkcası uyguna co2 sistem buldum ama için rahat etmediği için 0 sistem aldım şimdi özel ahşap masa yaptırıyorum en kısa Zaman da kurmaya başlayacağım kurum sürecini de hatta bir başlık altında toplamak istiyorum
Bir başlık altında detaylıca tanıtım olursa adım adım neler yaptığınızı görebileceğiniz konunuz da olur. Yerinizde olsam yeni floresan almam.
3*24 Watt ama gerçekten bu kadar süre sonra da sağlıklı bir ışık verir mi bilmem,Alman malı sonuç da ama denedikten sonra buna karar vereceğim
Aynen katılıyorum o yüzden 24w takılmıştır 55cm malum.39w gibi anlaşılıyorda tank 85 sığdırmak zor duy kablo
Benim düşündüğüm 3*39 yapmak bir yanlış anlaşılma oldu sanırım şu an armatür 3*24 Watt dan oluşmakta Eğer 3*39 çok rahat işimi görecek ise florasan dizilimi kombinine geçebiliriz,powerled de şimdilik rafa kalkmış bulunuyor Bu konuda fikirlerinize göre bir ışık kombini yapacağım
Bencede rafa kaldırın çünkü zaten elinizde bir düzen var yeni bir kırulum yapacaksınız masrafınız zaten olacak bir süre bu şekilde kullanın artık sistem tıkandığı da lede gecersiniz
Bu durumda 3x39w T5 HO floresan kullanacaksınız, 2 tanesi 865 kodlu diğer 1 tanesi ise 840 kodlu gün ışığı olabilir. Osram / Philips / General Electric gibi markalar olabilir. Yada sizde tüp led t5 mi denesek
Kapağa nası sığacak onu kestiremedim bir kapağı çekersen netleşirdi diyeyim. Bende nedense Arge kısımına takılıyorum bu işlerin ölçü biçme meslekselmidir nedir
Bu akvaryumun ardından hemen 1 akvaryum daha bitkili yapacağım tüp led T5 onda deneyebiliriz unutmayalım burda kalsın
Yakın arkadaşım endüstri mühendisi kendisi bizzat ilgilenmişti,ilk fırsat da komple Armatür'ün detay resimlerini çekeceğim