Merhaba Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadım.Lepistes balıklarımın dışkısı ip gibi uzun şekilde oluyor (japon balıklarında genelde olan) kopan dışkılarda şekillerini kolayca kaybetmiyor uzunca duruyor ince tüy yapraklı bitkilerde takılıyor yada zeminde belli oluyor buda kötü bir görüntü oluşturuyor ve balıklar için normal bir durum gibi gelmedi aldığım pul yem markasızdı sera vipan pul yem aldım.iki gündür kullanıyorum ama bir fark olmadı hatta arttı gibi sadece akşamları yem atıyorum önerilerini bekliyorum bazı zamanlar bir gün yemlemeyi kesiyorum daha önce budurumla japon balığı hariç hiç karşılaşmamıştım.
Balıkların resmi mi yoksa dışkıların mı anlamadım ama balıkların görünüşleri yüzüşleri ve hareketleri normal görünüyor
Balıklarınızın dışkılarındaki renk ve şekiller önemlidir ,1.beyaz jelimsi ise iç parazit olması yüksek 2.yine beyaz dışkılama yada kırmızımsı iplik iplik ise iç parazitin bir farklısı Camallanus nematodu olması olasılığı olabilir.
Çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim sağolun biraz inceledim ama soldaki resimlere benzer birşey görmedim balıklarda fakat dışkıları bazıları sağdaki resimdeki gibi.
Hakan beyin ilk dediği gibi iç parazittir o şekilde ise tabiki siz görebiliyorsunuz eğer öyle ise tedavi gerektirir , tedaviler arasında flagyl isimli eczanede bulunan insanların kullandığı iç parazit için olan ilaçtan edinip 5tldir,uygulamalardaki okuduğum kadarı ile en verimli su piresi bulabilirseniz ve o pirelere bu ilaçtan sularında konulduktan sonra su pireleri o ilacı içlerine çekmeleri ile balıklarınıza verilmesi ile direk hastalık bölgesine ulaşması sağlanır ,yada kullandığınız yeme çok az su ile ilacı toz halinde eritip yeminize emdirerek balıklarınıza vermeniz iç parazite faydalı olduğunu okumuştum hatta discuslarım için bile arada bu yöntemleri uygularım içlerinde oluşabilmeye ihtimaline karşı bu ilac ana tankta kullanılabiliyor bakteri kültürünüze zarar vermez tabi diğer yöntemleride araştırın örnek olarak belirttim.