80cm High Tech Yolculuğu

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve ucaktas tarafından 02/12/15 başlatılmıştır.

1. ucaktas

ucaktas Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Ergün bey bugün filtreyi açtım içindeki sıva süngerini çıkarttım eski sunsun siyah süngeri koydum elyafı değiştirdim.Fitrenin emiş borusunun ve hortumlarının içi hafif yosunlanmış ve torf kirletmiş onları temizleyemedim.Onları nasıl temizlemeliyim.Torfu ne zaman değiştirmeliyim?
    Bu yosunla ilgili test yaptım biraz alıp karides akvaryumuna koydum hemen etrafını sardılar yediler.Bu akvaryumda karideslere tehdit olacak çok balık var bu yüzden sanırım saklandıkları yerden çıkıp yosunları yemeye korkuyorlar.2 Tane Albino labio,2 tane vatoz,12 neon tetra,4 zebra,4 balon moli var.Bunlardan hangilerini çıkarmalıyım?Çıkarttıklarımı ayrı bir akvaryuma koyacağım.

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İnce gözenekli süngeri neden çıkardınız? İnce gözenekli sünger standart süngerlerden daha fazla bakteriye ev sahipliği yapabiliyor. Torf kutusunda değiştirme süresi daha kısa yazıyor ancak ben 3 ay kadar değiştirmedim hala ph-kh düşürmeye devam ediyordu. Değiştirme süresi sizin gözleminize ve istediğinize kalmış bir durum.

Karidesler için vatoz hariç tüm canlılar tehlike yaratır. Karidesler ile balıkları toptan yer değiştirip bir süre sonucun ne olacağını deneyebilirsiniz.

ucaktas bunu beğendi.

3. ucaktas

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    İnce gözenekli sünger olan sıva süngeri çok kirlenmişti suyun debisi çok düşüyordu ondan dolayı çıkarttıp.jbl in ince gözenekli süngerlerinden alıp koyacağım.Karidesler ile balıkları yer değiştirmek imkansız.Karidesler yavruladı yavrular ölsün istemiyorum.

4. ucaktas

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Merhaba arkadaşlar akvaryumda bazı değişikler yaptım.Armatürdeki 4*24 watt olan balastları 32 watt olan floresanlardan daylight olanı çıkarttım.Arkadan öne doğru grolüx - daylight - daylight şeklinde kullanıyorum sizce high tech için yeterli mi?
    PH 7.5 KH 5 Haftalık 20 lt pazar günleri su değişimi yapıyorum.Co2 tüplü sistem 2 saniyede 1 kabarcık olarak ayarlı.Budama ile bitkileri olabildiğince çoğalttım.Yakın zamanda hediye etmeye başlarım inşallah.Yosunlanmış olanları atmak zorunda kaldım geyik boynuzu yosunu ve Spirogyra yosunu beni bitirdi toplamak atmak budama yapmaktan yorulmuştum şuan da var ama eskisine göre daha az.
    Ergün bey filtredeki torfu değiştirmenin zamanı geldi mi?
    Hakan bey gübreleme aynı şekilde devam mı edeyim?
    PH KH Değerleri kritik mi?
    17022016.jpg
    Hepinizin yorum ve önerilerinizle daha güzel bir hale getirmek dileğiyle yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

HaKaN bunu beğendi.

5. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ph-Kh tablosuna bakınca akvaryumunuzda yeteri kadar çözünmüş halde CO2 olmadığı gözüküyor. Kh 5 olduğuna göre CO2 miktarını artırarak Ph seviyesini 7.0 ile 6.8 arasına düşürmeniz gerekiyor.

Filtreye ne kadar az müdahale ederseniz o kadar iyi olur. Geyik boynuzu yosununun bir numaralı nedeni azot döngüsünün bozulmuş olmasıdır. Bu yosunlardan kurtulmak için filtrenin yeterince bakteri tutmuş olması yeterlidir. Kh seviyesini düşürmüyorsa torfu değiştirebilirsiniz. Ancak kh seviyesini düşürmeye devam ediyorsa değiştirmenize gerek yok demektir.

ucaktas bunu beğendi.

6. ucaktas

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Ergün bey co2 seviyesini ne kadar artırmalıyım gece gündüz olarak çalışıyor.

7. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Kh seviyesi CO2 miktarına bağlı olarak kayda değer miktarda değişmez bu nedenle Ph seviyesini 7.0 ile 6.8 arasına düşürecek kadar artırmalısınız. Ph seviyesi istediğiniz seviyeye düşene kadar her gün bir miktar artırıp ph ölçümü yapın.

8. ucaktas

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Tabloda 20 25 olan kısma denk geliyor.Tablodaki bu değerler ne anlama geliyor örnek verebilir misiniz?

9. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Tablodaki renklerle bitkiler için uygun CO2 oranı belirtiliyor. Yeşil olan renk uygun CO2 oranını, sarı renk çok fazla CO2 oranını, mavi renk ise yetersiz CO2 oranını ifade ediyor. Zaten tablonun üzerinde İngilizce olarak renklerin anlamları yazıyor. Amacınız çözünmüş CO2 oranını sürekli yeşil alanda tutmak olmalı.

10. ucaktas

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Ergün bey sanırım anlatamadım ben bu yazdıklarınızı anlamıştım sadece tabloda 20 25 saniyede kaç kabarcığa denk geliyor onu anladım .

11. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Saniyede şu kadar kabarcık şu kadar çözünür demenin imkanı yok. CO2'nin suda çözünmesi için suyun kh seviyesi, sizin kullandığınız difüzörün ne kadar CO2 çözebildiği, akvaryum yüzeyinin ne kadar dalgalandığı gibi bir sürü bilinmeyen var. CO2'yi artırıp ph ölçmeye başlayacaksınız. Her gün ölçüm alıp ideal değeri yakaladığınızda CO2'yi sabitlemelisiniz. Su değişimleri ile birlikte Kh değiştikçe zaman içinde yine Ph değişir. Dolayısı ile de akvaryumdaki çözünmüş CO2 miktarı değişecektir. Haftalık olarak kh-ph ölçümü yaparak durumu kontrol etmelisiniz.

ucaktas bunu beğendi.

12. Aldomichel

Aldomichel Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Isıtıcı gerçekten güzel ama katılıyorum, en azından evdeki akvaryumumun ölçülerine göre biraz fazla geniş. Kumtel dışında önerebileceğiniz başka bir ısıtıcı var mı yine Teknosa'dan alınabilecek? Mağaza bize yakın, oradan teslim alırsam 150 lira indirimler alabilirim (http://promocodius.com/tr/magazalar/teknosa-hediye-ceki), o sebeple bütçem 500 liraya kadar çıkabilir.

13. ucaktas

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Bütçeniz varsa forumda armatür yapan arkadaşlarımız var ısıtıcı parçalama ve onu armatüre çevirmeyle uğraşmayın.Bende daha sonra ısıtıcının görüntüsüne dayanamayıp armatür kasası alıp ona geçiş yaptım.
    Armatür projem
    http://forum.akvaryumda.com/konu/armatür-projem.1913/

Sayfayı Paylaş