İmece Usulü High-Tech

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve zekigonlum tarafından 24/11/15 başlatılmıştır.

1. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Teşekkürler Sezai bey. Aslinda tam da dediğiniz gibi hazir Bolivyan ram eklemisken büyük ve kirmizi yaprakli echinodorus turleri ekleme niyetim vardi. Hafif bir biyotop havasi vermeyi deneyeceğim kismetse. Gecen yaz elimde tam anlamiyda dev bir ech rose vardi ama sicaktan yapraklari erimeye baslayinca alel acele elden çıkarmıştım. Bulabilirsem o tarz bir bitki ekleyebilirim.

sezai25 bunu beğendi.

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Zeki bey geçmiş olsun bitkileriniz bakımsızlıktan çok kötü etkilenmiş. Eğer peyzaj değiştireceğim diyorsanız direk yeni bir kurulum yapın derim.

3. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    G. Amerikan biyotopu yapma niyetindeyim inşallah. Stargraslar da G. Amerika kokenliymis, ech quadricatus da var, bir iki kirmizi ech da bulabilirsem o şekilde bir kurulum yaparim kismetse Ergün bey.

Biyotopa uygun olmasi şart değil önerebileceğiniz bitki var mı?

4. kivancalay

kivancalay Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    187
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    DALGIÇ
    Gecmiş olsun zeki bey insallah su değişiminden sonra düzelmiştir.Konunun basında cok sık gğbre veriyordunuz acaba su değisimi de gecikince fazlamı geldi

5. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Biyotop olacaksa güzel olur ona uygun balıklarda eklediniz mi tadından yenmez. Ancak biyotop kurmayacaksanız ilk önce yapmak istediğiniz peyzajı belirleyin ona belirlediğiniz peyzaja uygun bitkileri daha sonra seçelim.

6. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Kıvanç bey ilk sıkıntı gübrelemeye devam ettiğim halde su değişimi yapmadığım için bitkilerin erimesi oldu.

Ikinci sıkıntı ise akvaryumla ilgilenmedigim icin bitkilerin bakimsiz kalıp curumeleri oldu.

Ergün bey şimdi B. Ramirezi ekledim. Moli ve lepistesler G. Amerikan biyotopuna uymuyor ama cikarmak da icimden gelmiyor :) Ama dev yaprakli kirmizi bir ech vardi. Fotografini bulabilirsem yuklerim kismetse. Oyle bir sey bulabilirsem onu eklerim. Biyotop olmazsa da yine bu tip bir ech un da oldugu yine Dutch yapmak istiyorum insallah. Net kotali oldugu için cok fazla örnektank inceleyemiyorum ama :)

kivancalay bunu beğendi.

7. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Çok net bir fotoğraf bulamadım bahsettiğim bitki buydu:

IMG-20150521-WA0000.jpg

IMG-20150521-WA0002.jpg

8. bemreda

bemreda Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    101
    Ödül Puanları:
    43
    zekigonlum bunu beğendi.

9. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Buna da çok benziyor, echinodorus ozelot diye arattığımda görsellerde çıkan bitkilere de çok benziyor, açıkçası ben de emin olamadım :)

10. kivancalay

Beğenilen Mesajları:
    187
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    DALGIÇ
    Bu bitkinin ışık ihtiyacı ve co2 ihtiyacı nedir

Yönetici tarafından son düzenleme: 22/01/16

11. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Kıvanç bey; tropicanin sitesinde ech red diamondun ışık ve co2 ihtiyaci 'orta', yine zorluk seviyesi de orta olarak gözüküyor. Ech ozelotun ise ışık ve co2 ihtiyacinin düşük, bitkinin ise kolaya bir tür olduğu yazıyor.

Fotoğrafını eklediğim bendeki bitkinin akvaryumda olduğu dönemde bende co2 yoktu, ışık da litre basina 0,5 w dan azdı. Ama havalar çok sıcaktı ve bende soğutma yapabilecek bi ekipman yoktu. Yaprakları süratle erimeye başlayınca takas yapmıştım. Ama sanırım sıcaktan dolayı ben becerememistim.

12. kivancalay

Beğenilen Mesajları:
    187
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    DALGIÇ
    Sıcaklık problem olmus olabilir yazın fan sart olacak anladığım kadarıyla

13. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Evet sevgili forum sakinleri tankin durumu malum :) Bari bir iki girisimde bulunayim dedim. Elimde altta fotosunu ekleyecegim malzemeler var. Sizce nasil bir seyler yapilabilir peyzaj adina?

1-Java fern sarili kök. Bu, 2 ay önceki hali, hep tankin icindeydi ama sanirim pek on plana cikmadi. Uzunluk vs gibi ölçüleri fotoğraftan belli.
    20151117_182900.jpg
    20151117_183025.jpg
    20151117_183104.jpg

2-Buyuk boyutlarda bir echinodorus gelecek kismetse inşaallah. Bu elimde onceden olan bir bitki idi. Tam bunun aynisi olmasa da biraz daha yesil ağırlıklı hali düşünülebilir. Boyutlar hemen hemen ayni.

IMG-20150504-WA0028.jpg

Tankin son hali böyle idi :)

Şu an elimdeki diğer bitkiler sp Japan, sp Taiwan, stragras, l. aquatica. Aslinda bir de şöyle bir yati var ama koyup koymamakta kararsiz kaldim:

3-Yati
    IMG-20150606-WA0002.jpg

Son düzenleme: 22/01/16
    kivancalay bunu beğendi.

14. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Daha önce kullanmadığınız yati kökünü ortaya koyup diğer uzun dalıda arkasına çaprazlama kullanarak bir ada tasarımı oluşturabilirsiniz.

Peyzaj Seçimi ve Uygulaması isimli konudan farklı tasarımlarada göz atın ama bana kalırsa elinizdeki malzemeler ile ortada ada oluşturma veya akvaryumun bir tarafını doldurma tekniklerini rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

zekigonlum bunu beğendi.

15. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Teşekkürler Ergün bey, yine bir sorumu daha cevapsız bırakmasıdınız :) Ortada ada gayet güzelmiş ama bizimkilerin onayindan geçemedi :)

Ama bir tarafi doldurma isini yapmayi deneyeceğim galiba. Tek tarafi yati ve kök ile doldurup diğer yana dev echinodorusu mu koymaliyim sizce?

16. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Tek tarafı doldurma yapacaksanız bir kural değil ancak akvaryumun en az %40-%50 kısmı boş kalmalı ki görsel olarak güzel gözüksün. Dev echinodorus kafanızdaki tasarıma uymuyorsa hiç almayabilirsiniz ya da doldurduğunuz kısmın en arka köşesinde değerlendirebilirsiniz.

17. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Aslinda nette bol echinodoruslu bir akvaryuma denk gelmiştim. Baya bir hoşuma gitti açıkcası, bulabilirsem usttekine ek olarak başka ech. ekleme niyetim var inşallah.

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Olabilir tabi ki illa belirli kalıplara uymak zorunda değilsiniz hoşunuza giden tasarımları eklerseniz yapılabilirlikleri konusunda belki fikir verebiliriz.

zekigonlum bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş