Bitkili Kurulumu ile Hobiye Dönüş

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve ksolak16 tarafından 15/12/15 başlatılmıştır.

1. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Hayır suyum çeşme suyu ve bitkileri ektikten sonra çeşmeden ılık şekilde doldurdum. Bugün dinlenmiş su ile yüzde 40 değişim yapacağım.

2. bemreda

bemreda Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    101
    Ödül Puanları:
    43
    Umarım suyu doldururken önce derece ile ısısını kontrol etmişsinizdir. Ani ısı değişikliği iyi olmuyor, bir de bitkileriniz ilk geldiğinde ne yaptınız hemen suya mı attınız ?

3. turgaykethuda

turgaykethuda Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    118
    Ödül Puanları:
    43
    balık koymayı planlıyorsanız kökü ters çevirip gizlenme alanı yaratabilirsiniz. böyle kullanırsanız da java fern veya anubias ile biraz moss türünü misina ile köke bağlayıp kökü de renklendirmiş olursunuz kanımca. tercih sizin tabi

4. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Suyu 20-22 derece ısıda doldurdum, tank tam dolu halde 21 derece idi oda sıcaklığı ile 1 gün bu şekilde kaldı. Bitkiler Ergün Bey ve Hakan Bey den güzelce muhafaza edilmiş olarak geldi. Paketleri açtıktan sonra tanka yerleştirdim ara ara ıslatarak kuru kalmamalarını sağladım. Tüm bitkileri ekledikten sonra da suyu yavaşça doldurdum.

Evet Turgay bey balık olacak ama henüz değil. Köke moss sarmayı planlamaktayım ama acele etmiyorum. Şuanda tüm önceliğim sistemin oturması ve bitkilerin adaptasyon sürecini atlatması.

5. turgaykethuda

turgaykethuda Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    118
    Ödül Puanları:
    43
    ben kendi akvaryumlarımı kurarken 1 hafta falan bekleyip öyle balık eklemiştim. öncelikle çöpçü ,salyangoz ve vatoz.

6. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Ben tabandaki monte carloları sökerler diye korkuyorum :) Yoksa sürüngenlerden eklemek istiyorum en kısa zamanda.

7. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Çöpçü veya vatoz veyahut sae olmadıkça çok sıkıntı çıkmaz. Monte carloları benden bile güzel dikmişsiniz telaş etmeyin derim ama balık eklemektede acele etmeyin tabi :)

8. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Teşekkür ederim Hakan bey. Bugün monte Carlo larda fotosentez gözle görülür seviyede gerçekleşiyor. :)

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bismillah hemen fotosentez mı oldu :)

Benim tanktan çok sizin tankı sevecekler bu durumda, co2 işini ne yaptınız

10. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Mayalı sistem devam ediyorum şuanda Hakan Bey. Filtre çıkışına verdim Co2 yi bütün tankı geziyor kabarcıklar :)

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Haftalık farkı görmek için resim eklerseniz kıyaslama şansımız da olur. Şu anda bitkilerde bir sıkıntı var mı? Yeni yapraklar görebiliyor musunuz?

12. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Hakan Bey dün akşam bütün bitkilerde fotosentez gördüm. Sp Japonlarda yeni filizler var. Küçük küçük yapraklar oluşmuş. Mottogrossense haricindeki tüm bitkiler iyi gözüküyor fotosentez yaptıklarını görebiliyorum. Bir tek onları tutturamadım sanırım. Yatı kökü salınım yaptığı için çıkardım suda bekletmeye devam ediyorum. Moss temin edince sarıp tekrar yerine koyacağım. Akşam yine 4 de 1 su değişimi yapacağım, kısa bir video çekip atarım inşallah.

13. Berkan Yıldız

Berkan Yıldız Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    15
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    Öğrenci
    Merhaba ben Berkan 15 yaşındayım aranıza yeni katıldım.
    Benim okulumda 55*20*45 ebatlarında hesaplanınca 50 litre gelen bir akvaryum var.Bu akvaryumu deneyim için kullanıcam.Deneyim marsta co2 ile protein üretmek.Her neyse akvaryumumun alt zeminine lav kırığı onun üstünede siyah hagen kum sermeyi planlıyorum.Bitki olarak saz,anubias barteri var ve amazon bitkisi bakıcam araştırmalarıma göre birbirleriyle uyumlu bitkiler.Anubias barteri var için mango kökü alıcam.DIY Co2 yapıcam mayalı sistem kurucam tüplü alamam.Mayalı sistemi yüzlerce kaynaktan araştırdım ve denedim çalışıyor DIY difüzörümüde yaptım o tamam sadece akvaryumu kurucam.Sorum şu ben bu akvaryumu okulda kurucam sabah 08.00 okulda oluyorum 15.00da okuldan çıkıyorum ve akvaryum bir dolabın içinde biyoloji laboratuvarında olacak.Işığı en fazla 7 saat çalıştırabilirim bu yeterlimidir ? Bu akvaryumda karides ve lepistes veya tek karides bakıcam bu karidesleri artemia ile besleyebilirmiyim ve bu karidesleri nerden temin ederim Ankarada oturuyorum artemia gibi karides yumurtasıda varmı acaba dünyada ? Lütfen cevaplarınızı bekliyorum

SAYGILAR...

Son düzenleme: 24/12/15

14. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Merhaba Berkan, öncelikle aramıza hoşgeldin. Araştırman ve projende emin adımlarla ilerlesin inşallah. Sorularına gelirsek forumda bu konuda benden çok daha bilgili ustadlar mevcut onlar daha iyi cevaplar verebilirler sorularına. Benim nacizane fikrim uygun aydınlatma armatüru ile söylediğin basit türde bitkileri yetiştirmenin hiç de zor değil. Tabi taban ve ışık kadar filtrasyon da önemli biraz daha araştırarak iyi bir sonuç elde edebileceğini düşünüyorum.

15. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Bugün kurulumun 5. Günüydü. Kök salınıma başladığı için tanktan çıkararak suda bekletmeye aldım. Soracağım Moss ları temin edince ekleyeceğim. Mattogrossense lerin neredeyse tamamı çürüdü. Kopan yaprakları diğer bitkilere yapışarak yosuna sebep olmaya başladığı için hepsini çıkardım.
    Yüzde 25 su değişimi yaptım. Isi 24 derecede sabit. Co2 mayalı sistem devam ediyor. Işıklandırma 17.00-23.00 arasında 6 saat açık.
    Sp japonlar da hafif sararma oluştu yeni sürgünler verdiler. Arka plandaki bitkilerin keyfi yerinde. Zeytin de gayet mutlu :)
    Kısa bir video çekip yükledim. Tavsiyelere açığım. İlk kez bitkili kurduğum için çok iyi bir gözlemci olduğum söylenemez :)

20151224_233329_005.jpg 20151224_233324.jpg

kivancalay bunu beğendi.

16. ucaktas

ucaktas Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Zaten seneye liseye geçecekseniz bu akvaryumu kime bırakacaksınız?Haftasonları akvaryumla kim ilgilenecek?
    Co2 tek başına protein üretmek için yeterli değil.Karidesler bitki varsa yiyecek yosun bulurlar artemia ile beslemeye hiç gerek yok.Tatlı su karidesleri canlı doğranlardandır yumurtalar anne karnında gelişir.Karides yakın zamanda elimde vardı hediye ettim.

17. ucaktas

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Kurulumunuz hayırlı olsun akvaryumunuz gayet güzel gözüküyor.Yati kökünü suda bekletmek yerine 3-4 saat kaynattıktan sonra ekleyebilirsiniz.Haftalarca beklemenize gerek yok.Mossu kökün üzerine çok az japon yapıştırıcısıyla dikkatlice yapıştırabilirsiniz.

kivancalay bunu beğendi.

18. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Bilgiler için Teşekkür ederim. Moss dışında java fern tarzı yapraklı bir bitkide istiyorum ama yaprakları çok uzasın istemiyorum. Kökün resimleri önceki gönderilerimde var. Ne tür bitki sarabilirim Bu konuda da önerilerinizi eksik etmeyin :)

19. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Kadir bey bitkilerin bu kadar kısa sürede erimesi bana çok ilginç geldi. Diğer bitkilerde gelişim bozukluğu, form kaybı gibi durumlar var mı?

20. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Ergün Bey Sp Japonlar yeni sürgünler verdi yaprakları büyüme göstermeye başladı. Ama bazı yapraklarda sararma oluştu ilerleyecek mi bugün bakacağım. Umbrosomlarda gözle görülür bir gelişme yok ama bozulma da yok. Mattogrossense lerin hiç biri tutunamadı tabana 1-2 tane hariç hepsini söktüm. Roraima, Rotala, Zeytinin formu oldukça iyi gözüküyor. İlk kararan Marselia ların yapraklarının erimesi durdu. Fotosenteze başladılar. Monte Carlolarda hiç çürüme yada sararma yok.

21. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    1 kök bile olsa kurtarabildiğinizi kurtarmaya çalışın. Gerekirse tekrar gönderirim. Sp japan'ın sorunlu olan yapraklarını makro çekim yapabilirseniz iyi olur.

22. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Akşam makro çekimleri eklemeye çalışacağım.

23. Berkan Yıldız

Berkan Yıldız Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    15
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    Öğrenci
    Zaten bu sene 9.sınıfa yeni başladım bu akvaryum sadece denemelik sadece lepistes bakıcam kararım kesin karidesi unutun Akvaryum en fazla 1 ay kurulu kalacak gelecek sene inşallah Ted üniversitesi ile pro. olarak çalışıcam.Cevaplarınız için çok saolun birazdan kendi akvaryumum hakkında soru sorucağım inşallah beklediğim yanıtları alırım

24. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    20151227_201703.jpg 20151227_201646.jpg
    Bugün kurulumun 8. Günü tankta iki gündür gelişen yosun bugün patlama yaptı. Butun bitkilerde fotosentez var. Monte carlolarin ve sp japonlarin hemen hemen hepsinde yeni yapraklar var. Bugün yüzde 50 şu değişimi yapacağım su değişiminden önce yosunlarla mücadele konusunda önerebileceğiniz herşeye açığım.

25. ucaktas

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Akvaryuma yosun yiyici eklemenin zamanı gelmiş.Sae balığı,amano karides,kiraz karides en iyi yosun yiyicilerdir.

26. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Dün sae alacaktım taban bitkilerini sokerler diye tereddüt edip almadım. Alg ler aldı başını yürüdü maalesef

27. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Bitkileri sokup elle temizledim tabanı da sifon yaptım. Bu sırada bütün bitkilerin koklendigini farkederek sevindim. Bitkileri söküp tekrar dikerek yanlış mı yaptım bilmiyorum ama başka yolu yok gibiydi. Yüzde elli şu değişimi yaptım. Bakalım alg ler yarın tekrar çoğalacak mi

28. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Kadir bey resimlerde görüldüğü kadarıyla saç yosunu oluşmuş. İlk kurulumlarda bu yosun gözükebiliyor. Zamanla kendisi geçebildiği gibi bütün yosun yiyiciler bu yosunu rahatlıkla yiyebiliyor. Bitkileri söküp dikip tabanı oynatmayın. Bırakın güzelce köklensinler sonrasında bir iki tane sae eklersiniz tüm yosunları yer bitirirler.

29. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Ergün Bey biran önce tanka yosun yiyici ekleyeceğim. Bitkileri söküp köklendiklerini görünce pişmanlık yaşadım zaten.

30. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Kadir Bey demir gübresini fazla mı verdiniz saç yosunu oluşması bundan kaynaklı olabilir.

Sayfayı Paylaş