İmece Usulü High-Tech

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve zekigonlum tarafından 24/11/15 başlatılmıştır.

1. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Aşırı nitrat dozlaması potasyum alımını engelleyebilir, bu dozlamadan memnun olduğunuzu yazmışsınız ama ben yine de bir denemenizi tavsiye ederim, tek sıkıntı tds ölçememeniz ölçebilseniz daha iyi işler çıkacak ortaya.

zekigonlum bunu beğendi.

2. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Bir aylık gelişim (Maşallah :))

17.11.2015

16.12.2015
    20151216_204132.jpg

Bu da rotala ve erectuslar çıkarıldıktan ve budama yapıldıktan sonraki hali:))

1450467580460-536885241.jpg

kivancalay, sezai25 ve renoibo35 bunu beğendi.

3. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Günde 6 saat aydınlatma yapıyorum buna rağmen lotusun her yeni yaprağı suyu yüzeyine daha da yaklaşmaya çalışıyor. Ilk yapraklar tabana yakin ve orta düzeyde yukseklikteyken yenilerde böyle bir durum var. Bir yaprak nilüfer gibi suyun yüzeyinde mesela şu anda :) Bitkinin varyetesinden kaynaklı bir durum mudur acaba bu?

4. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Zeki Bey tank nereden nereye geldi maşallah, elinizde test kitleri olsa çok daha güzellerini yapacaksınız eminim. Rotalalarınız muhtemelen su sertliğinden gelişmedi. Stargrasslarınızda da gövde yapısı cılız gibi görünüyor. Eğer suyunuzda kalsiyum çok fazla ise potasyum ve nitrat alımına engel olduğu için bununla beraber magnezyum oranı da yüksek kalıyor ise zaten çok daha bir bahane aramaya gerek kalmıyor.

Tankta zeytin var mı eğer var ise yakın çekim bir resim eklermisiniz? Bir de aromaticanın uç kısmına yakın çekim rica ediyorum.

Lotusun ilk yaprakları diğer bitkileriniz küçük ve gölge olmuyorken kısa kalmış ve sonrakiler diğer bitkilerinizin de gelişimi ile ona gölge olacak bir durum meydan getirdiler ise bundan kaynaklı olabilir. Diğer seçenek ise dediğiniz gibi kendi yapısı gereği olabilir.

Işığınızı 7 saate alabilirsiniz diye düşünüyorum, gübreleme ne durumda şu anda nasıl yapıyorsunuz?

zekigonlum bunu beğendi.

5. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Teşekkür ederim Hakan bey. Sizin, Fatih beyin ve Ergün beyin emeği büyük bu akvaryumda.

Dediğiniz gibi su sertligine şu an itibarıyle bir çare bulamadığım için rotalalari ve erectuslari çıkardım. Bir ara testlere bayağı niyetlendim ama büyük ihtimalle yakın zamanda edinemeyeceğim :)

Bir dal zeytin ve çok sayıda damarli zeytin var ama damarli zeytinler sp Taiwandan gözükmüyor maşallah. Zeytinin ve aromaticanin fotoğrafını akşama ekleyeyim inşallah kısmetse.

Lotuslar bayağı bayağı nilüfere dönüştü son yaprakları itibariyle:)

Gubreleme aşağıdaki şekilde devam ediyor Hakan bey:

Gün-------------------Nitrat----Fosfat---Potasyum
    P.tesi/Çrş/Cuma--- 11,25-- 1,95---------7,91

Bu 7,91 lik potasyum nitrat ve fosfattan gelen potasyum.Ara ara aklıma eserse potasyumu ayrica dozluyorum.

6. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Diğer bitkilerde bir yanık gibi ani çürüme gibi bir durum var mı?

7. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Çok şükür bir sıkıntı yok Hakan bey. Sadece damarli zeytinlerin alt yapraklarinda bazen delinmeler oluyor, o zamanlarda potasyum ekliyorum.

8. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Zeytin ve aromaticalarin fotoğrafını yüklüyorum. Aromaticadaki yamulmanin sebebini geçen hafta su değişimi yapmamış olmama bağlıyorum.

20151220_164645.jpg 20151220_164636.jpg 20151220_164621.jpg

9. bemreda

bemreda Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    101
    Ödül Puanları:
    43
    Zeki Bey maşallah tankınız bayağı iyiye gidiyor, rotaları ortadan alınca ayrı bir derinlik gelmiş tanka.

hedayse bunu beğendi.

10. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Zeki bey zeytin ve aromaticaların uçlarında büzüşme oluyormu resimde tam net belli olmuyor.

11. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Teşekkür ederim farkında olmadan derinlik hissi vermişim :) Sola budadigim Sp Taiwanlari diktim onlar kendine gelirse biraz daha guzellesecek inşallah.

Zeytinde büzüşme yok Hakan Bey. Aromaticlarda geçen haftaya kadar yoktu. Şu an çok az da olsa büzüşme var, onun nedeni de sanırım gerektiği zamanda su değişimi yapmamış olmam.

Büzüşmenin nedeni nitrat fazlalığı diyebilir miyiz?

12. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Zeki bey maşallah nereden nereye geldi. Aromatica görünümün aksine çok kalender bitkidir. Orta sert suda hiç rahatsız olmuyor.

Spirogyra ne durumda çoğalma eğilimi göstermiyor mu?

zekigonlum bunu beğendi.

13. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Aromaticalarda endişe ederken erectusları çıkarmak durumunda kaldım Ergün Bey. Lotus haricinde yeşil olmayan bir tek onlar var, gayet de hoş duruyorlar.

Spirogyrada şöyle bir şey fark ettim, normal şartlar altında hiç olmuyorlar. Ama bazen acelecilikten co2 vermeye başladıktan sonra 1 saat civari beklemeden hemen aydınlatmayı açıyorum işte bununla birlikte hemen bir yerlerden ortaya çıkıveriyorlar. O yüzden bunu fark ettiğimden bu yana (fark ettim diyorum ama tabi bilimsel bir şey midir, tesadüfi bir şey midir emin değilim:) ) co2 nin başlaması ile aydinlatmada arasinda mutlaka en az 1 saat bırakmaya çalışıyorum.

Yönetici tarafından son düzenleme: 23/12/15

14. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Zeki bey CO2 ile bağlantısını olacağını zannetmiyorum ama öyle bir deneyim yaşadığınıza göre CO2 dengesi ile alakalı bir şekilde tetikleniyorda olabilir. Akvaryumda gördüklerinizi mekanik olarak temizlemeyi ihmal etmeyin. İnşallah tamamen yok edebilirsiniz.

zekigonlum bunu beğendi.

15. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Insallah Ergün bey. Sanirim co2 olmadığında aktif olan aydinlatmadan çıkıyorlar. Kendimce bir de şunu fark ettim: Zamaninda demir ve mikto takvisyesi yapmadığımda hemen hemen hiç fotosentez gözlemleyemiyorum. Tabi bu da kendi çıkarımim, ne kadar bilimsel bilemem :)

16. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bitkiler minimum kuralına göre hareket eder. Yani en az olan besin kadar fotosentez yaparlar. Mikro element ya da demir miktarınız düştüyse bitkilerin fotosentez hızıda buna bağlı olarak azalır. Bu nedenle gübrelemeyi zamanında yapmak çok önemlidir.

zekigonlum bunu beğendi.

17. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Geçen hafta hem su değişimini hem de gübrelemeyi aksattım. Bitkiler hemen tepkilerini belli ettiler Ergün bey.

Bu arada bayağıdır aklımda olan Bolivyan ramleri ekledim çok şükür. 2d-2e tahminiyle aldım bakalim artik kismet :)

20151224_165923.jpg

sezai25, Bitkici ve ksolak16 bunu beğendi.

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Gübrelemeyi aksatmanız o kadar sorun olmaz ama su değişimini kesinlikle aksatmamaya çalışın. Bitkiler bir kaç gün gübre eksikliğini tolere edebilir ancak Tds değeri çok yükselirse hızla erimeye başlarlar.

zekigonlum bunu beğendi.

19. sezai25

sezai25 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    59
    Ödül Puanları:
    18
    Zeki Bey, maşallah bolivian ram ler sağlıklı görünüyor. Akvaryumunuza da yakışmışlar. Bol bol yavrularını görürsünüz inşallah. Sağlıklı hobiler. ..

zekigonlum bunu beğendi.

20. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Erime olayını ilk Sp Taiwanlarda gözlemledim. Yaprakları çok hassas olduğundan ilk onlar eridiler sanırım Ergün bey.

İnşallah Sezai bey. Bayagidir ikilemdeydim sonunda alayim dedim. 2d 2e diye tahmin ediyorum tüpçüklerinden dolayi ama emin de olamiyorum kısmet artik. Daha alisamadilar, özelllikle ışıklar açıldığında hemen saklaniyorlar. Lepistes ve moliler sağolsun onlarin olduğu taban bölgesine geçecek kadar yem de bırakmıyorlar:) Bakalim artik zamanla alisacaklardir heralde.

Son düzenleme: 26/12/15
    sezai25 bunu beğendi.

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Zeki bey geçmiş olsun şu değişimi yaptınız mı?

22. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Teşekkürler Hakan bey. Su değişimini ve gübrelemeyi aksatinca bitkiler küstü hemen :) Sp Taiwan'in bir kaç yaprağı eriyiverdi. Ben de dün hemen su değişimi yaptim. Geçen haftaki pazarın su değişimini ancak bu Cuma yapabildim işte.

Biraz da riccialar ve eledoa çoğaldıkları için, lotusun da yaprakları maşallah çok irilestigi için alta ışık geçmesini engellemeye başladılar.

23. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Riccia ve Eledoaya dikkat, sünger gibi nitrat çektikleri için kontrollü tutmanız gerekiyor.

Kumunuz ile ilgili bir sıkıntınız var mı? Salınım yapıyor mu?

24. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    İnanın hiç bilmiyorum Hakan bey. Daha önceki kurulumlarimda da ayni yerden aldığım için kumu hiç test etme gereği duymadım. Siyah bazalt kum olarak geçiyor ama salınım yapıp yapmadığını hakkında bir fikrim yok.

25. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bence bir miktar alıp güzelce yıkayın ve kurutun sonra bir kaba koyup tuz ruhu dökün üstüne bize de resimlerseniz görelim bakalım belki salınım yapıyor kumunuz ve tds, ph, gh, kh ne varsa etkiyordur.

26. Hiremco

Hiremco Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Uzun zamandır foruma giriş yapamadım işlerim dolayısıyla ...zeki bey akvaryumunuz gerçekten harika olmuş MAŞAALLAH....
    evdeki akvaryumu hemen değiştirmeye karar verdim ... ancak balıklarımdan ayrılamayacağımıza karar verdik ailece veeee ...
    yeni br akvaryum arayışına başladık sadece bitki olsun istiyoruz sayenizde ...

27. Hiremco

Hiremco Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Hedayse bey sanırım sizde bitki vardı diye biliyorum bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim

28. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Size özel mesaj yazdım konuyu dağıtmamış oluruz.

29. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Uzun süre ilgilenemedim akvaryumla, son hali aşağıdaki gibi. Damarli zeytinler neredeyse tamamen erimiş, eledoalari ben cikarmistim zaten, Sp Tawianlarin bazi yaprakları erimiş, beklediğim üzere maşallah yine fernler en sağlam olarak kalanlar :)

Hazir bayağı bir değişiklik olmuşken yeni bir peyzaj önerisi olan var mı?

20160111_235520.jpg

Önceki halini de koyayim bari de nostalji olsun :)

1450467580460-536885241.jpg

30. sezai25

sezai25 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    59
    Ödül Puanları:
    18
    Geçmiş olsun Zeki Bey, son hali çok iç karartıcı olmuş :( Ben böyle bir durumda tüm bitkileri çıkarır, sağlam olanların haricinde hepsini atar ve yeni bir kurulum yapardım. Bu akvaryumunuzdaki hemen hemen tüm bitkileriniz ince ve iğne yapraklı türlerdi. Şimdiki kurulumunuzda biraz daha kalın ve geniş yapraklı bitkileri kullanabilirsiniz.

Sayfayı Paylaş