Yeni Akvaryumum Dennerle scapers 35L

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve ozgur tarafından 31/08/15 başlatılmıştır.

1. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    PPS Pro 25-30 Litrelik Tank için sıvı gübreler verdim.

Fe-0,25ml =0,10ppm

Fosfat -0,50ml
    Po4-0,10 ppm
    P - 0,03ppm
    K- 0,04 ppm

Nitrat - 0,25ml
    No3- 1 ppm
    N - 0,23 ppm
    K - 0,63 ppm

Potasyum -0,83ml
    K - 1,33ppm

Mikro Element
    Profito - 1 ml
    Fe- 0,10 ppm
    K - 0,20 ppm

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Özgür bey tahmin ettiğim gibi nitrat miktarı çok düşük kalıyor. Bitki miktarına göre değişir tabi ama günlük en az 5-6 ppm potasyum, 2-4 ppm arası nitrat vermeniz gerekir. Fosfatı nitratın 1/10'u kadar eklemelisiniz. Demiride günlük 0.1 ppm ekleyebilirsiniz. Mikro elementide bu gübrelemeye göre oranlayarak yarım doz ve altında ekleyebilirsiniz.

ozgur bunu beğendi.

3. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba arkadaşlar son durum böyle... Syano bakterisi tekrar boy gösteriyor. Bir türlü gübrelemeyi düzenliyemedim. DSC_0014.JPG

DSC_0019.JPG

DSC_0021.JPG

Bu sabah budama yaptım ve ağacın yerini arkaya aldım..

Marineros, nuran44 ve hedayse bunu beğendi.

4. nuran44

nuran44 Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    131
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ev hanımı
    Harika gözüküyor maşallah...

ozgur bunu beğendi.

5. nuran44

nuran44 Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    131
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ev hanımı
    zemindeki bitkilerin ismi nedir? Ağacı çok beğendim..

ozgur bunu beğendi.

6. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba zemin bitkisi cuba olarak ismi geçiyor. Ağaçtaki ise Spiky moss tur.Yalnız yosunlar ile başım belada. Bir türlü kurtulamadım. :(

nuran44 bunu beğendi.

7. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28

Geçenlerde yüklemiştim. Umarım biraz olsun beğenirsiniz...

renoibo35, Rıza Sırman ve nuran44 bunu beğendi.

8. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Özgür bey yine nitrat eksikliği var gibi gözüküyor. Gübrelemeyi şu anda nasıl yaptığınızı ppm cinsinden yazabilir misiniz?

ozgur bunu beğendi.

9. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    1448897817250-796690478.jpg
    PPS Pro gübrelemenin yetersiz olduğunu düşünerek. Bu aldığım gübreleri karışımları yapıp uyguladım. Günlük 5ml
    Pazar-Salı-Perşembe MACRO
    Pazartesi -Çarşamba -Cuma MİKRO
    Normalde sadece pazarları su değişimi deniyor ama ben haftada iki kez su değişimi yapıyorum

Son düzenleme: 30/11/15

10. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Özgür Bey bu gübrenin tam olarak hangi gübreden kaç ppm verdiğini çözebildiniz mi?

11. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey hiç bir fikrim yok. Bunu nasıl öğrenebilirim öneriniz varmıdır.Bildiğim tek şey Çeşme suyunun fosfatlı olduğunu. Suyu iki üç gün kadar bekletiyorum. Hiçbir katkı maddesi kullanmıyorum. Su değişimlerinde az bakteri kültürü eklemesi yapıyorum akvaryuma.Bu arada ışıklandırmayı 4-3-4 olarak ayarladım...

12. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Özgür bey yanlış anlamayın bilmediğiniz bir ilacı nasıl içmiyorsanız gübreyi de tanka kullanmamalısınız diye düşünüyorum. Şahsen mikro element amenna ama macrolarda ppm hesabı tanka ne verdiğini bilmeden gözümü kapatıp kullanmam. Aldığınız yere bir sorun bence, nitrat fosfat ve magnezyum veriyor ve tabi nitrattan gelen potasyum da var haliyle.

13. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba arkadaşlar şuan ki tankıma son verip yeni kuruluma geçmek istiyorum.Birkaç yenilik yapılacak tanka şöyle. Yeni diffusor aldım. Dış filtre çıkış hortumuna takılan tipten.inline diffusor olarak geçiyor. Sizce nasıl bir ürün. Performans olarak.
    co2-inline-diffusor-atomizer-artlist.jpg

Yeni lily pipe aldım.Kurulumu ise bonsai ağaç ile yapmak istiyorum. Küçük boyda ölü bonsai ağacıda buldum.
    DSC_0035.JPG
    Sizlere sormak istediğim ağaç için Fisseden Moss olurmu.Yada önereceğiniz başka tür varmıdır.
    Diğer bitki olarak
    Utricularia graminifolia düşünüyorum sizce nasıl zor bir bitkimidir. Kayalarıda kullanacağım herhalde nasıl bir tank kurmak istediğimi anlamışsınızdır. Düşüncelerinizi bekliyorum.

Yönetici tarafından son düzenleme: 11/12/15
    hedayse bunu beğendi.

14. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam o bonzai ye fissidens tutturmak biraz zorlayabilir yapısı gereği ince yapraklarının olması nası görüntü çıkartır farklı bir moss uygulamanız ile budanması vs daha kolay olabilir.fissidense genelde kalın dallara taşa tutturulduğunu görüyorum kendimde denemiştim dokunduğunuzda kopabiliyor.Bonzai güzel fomda ben tavsiyem şu moss u değerlendirin budanması için tanktan çıkartabilecek halde uygulamanız her moss için yayılmaması için dikkate alınabilir.
    ön bilgi için :http://www.aquaticquotient.com/foru...ifference-between-Peacock-moss-and-Spiky-moss
    Urticularia graminifora epey ince yapısı var kesimde filtreyi bile kapatıyor arkadaş izlerken görmüşünüzdür. başarırsanız güzel görüntü verebilen bir yapısı var.parvuladan bi tık zor gibi bir bitki ama parvuladan çok sık dokusu var.

Son düzenleme: 11/12/15
    ozgur bunu beğendi.

15. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Özgür bey fissidens moss benim çok sevdiğim bir tür. Çok fazla uzamadığı için neredeyse hiç budama gerektirmiyor. Budamak istediğinizde ise bunu hiç sorun etmiyor. Tek başınıza sarmak biraz zor olur ama bir yardımcı bulursanız dallara sarabilirsiniz.

Utricularia graminifolia'nın görünümü harika oluyor. Eğer yeterli şartları sağlarsanız yaşamaması için bir neden yok. Bence alıp denemelisiniz.

İnline difüzörü daha önce hiç kullanmadım nasıl bir yarar sağlar bilemiyorum. Onun yerine ista max mix reaktör alsanız olmaz mı?

ozgur bunu beğendi.

16. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Selamo bonzai ye fissidens tutturmak biraz zorlayabilir yapısı gereği ince yapraklarının olması nası görüntü çıkartır farklı bir moss uygulamanız ile budanması vs daha kolay olabilir.fissidense genelde kalın dallara taşa tutturulduğunu görüyorum kendimde denemiştim dokunduğunuzda kopabiliyor.Bonzai güzel fomda ben tavsiyem şu moss u değerlendirin budanması için tanktan çıkartabilecek halde uygulamanız her moss için yayılmaması için dikkate alınabilir.
    ön bilgi için:http://www.aquaticquotient.com/foru...ifference-between-Peacock-moss-and-Spiky-moss
    Urticularia graminifora epey ince yapısı varkesimde filtreyi bile kapatıyor arkadaş izlerken görmüşünüzdür. başarırsanız güzel görüntüverebilen bir yapısı var.parvuladan bi tık zor gibi bir bitki ama parvuladan çok sıkdokusuvar.

Aslında şimdiki Tankımda SPIKY-MOOS var.Yalnız formu çam ağacı şeklinde SPIKY-MOOS. Sizce ağacı cuba ile yapsam olurmu. Sonuçta bildiğim kadarıyla cuba besinleri sudan alıyor toprağa dikilmeden yetişiyor diye biliyorum.
    İnline reaktörü sipariş vermiştim bugün geldi. Artık deneyeceğim. Tank küçük olduğu için tank içerisinde mümkün mertebe az malzeme kullanmak istiyorum.
    Utricularia graminifolia dikimi hakkında bilgiye sahip arkadaşlardan öneri bekliyorum. Birde soil olarak ne önerebilirsiniz.

Son düzenleme: 12/12/15

17. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba arkadaşlar Tankımın son durumunu gösteren bir video paylaştım...

Fotosentez.....

DSC_0056.JPG DSC_0054.JPG

HaKaN ve Bitkici bunu beğendi.

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Özgür bey cuba ile ağaç yapılabilir ama ben çok fazla tavsiye etmem. Onun yerine farklı moss türlerine yönelebilirsiniz. Utri etçil bir bitkidir. Doğada dere kenarlarında yaşarlar. Etçil olmasının nedeni de fakir toprak nedeniyle ihtiyacı olduğu azotu avladığı canlılardan giderme ihtiyacı hissetmesidir. Bu nedenle toprak seçiminde çok fazla uğraşmanıza gerek olduğunu zannetmiyorum. Sıvı gübreler ile desteklenirse sırf kumda bile rahatlıkla gelişebilir. Yinede kaliteli bir toprak olsun derseniz büyük firmaların bitkiler için çıkarmış olduğu taban malzemelerinden alabilirsiniz.

Marineros ve ozgur bunu beğendi.

19. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba arkadaşlar bugün sabah suyu test ettim sonuçlar şu sekilde. Bir anormallik varmıdır. Bilgili arkadaşlardan yorumlarınızı bekliyorum.

Ph - 7,0
    GH - 12
    KH - 9
    Nh3 - NH4 - 0 (Amonyak)
    NO2 - 0 (Nitrit)
    N03 - 25 (Nitrat)
    Po4 - 2,0 (Fosfat)
    Fe - 0,5 (Demir)

Gübrelemeyi Estimativ index metodu ile yapıyorum. Işıklandırmayı 4+3+4 toplamda 8 saat açık. Yalnız öğrenmek istediğim ph KH tablosuna göre co2 30a denk geliyor. Buna göre tanka 30 ppm co2 mı vermeliyim.

20. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Nitratı 10-15 Fosfatı da 1 ppm civarında tutarsanız tankınız daha sıhhatli olur.

KH & PH tablosu tanka gereken CO2'yi değil, tankta bulunan CO'yi gösterir. Değerlerine göre de CO2 seviyeniz gayet yerinde, müdahale etmenize gerek yok.

ozgur bunu beğendi.

21. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Ufaktan sistem değişimi... DSC_0011.JPG 1450609889383499979079.jpg

kivancalay, Bitkici ve renoibo35 bunu beğendi.

22. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28

Reaktörü taktığımdan beri neredeyse co2 kabarcıkları hiç görmüyorum. Eskiye oranla daha az co2 damlası veriyorum..

hedayse, ksolak16, Bitkici ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.

23. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Özgür bey çok güzel gözüküyor Allah nazardan saklasın

ozgur bunu beğendi.

24. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba arkadaşlar herkesin yeni yılını kutlarım. Tankımda ufak değişiklikler yaptım. Ağacı çıkarttım yerine utricularia graminifolia ektim. İnşallah doğru yapmışımdır. Bir sorunum var akvaryumda su yüzeyinde hafiften yağlı tabaka oluşuyor. Bunun zararı varmıdır. Ara sıra kağıt havlu ile alıyorum. Daha sonra su yüzeyi güzel bir şekilde dalgalanıyor. Ama tekrardan oluşuyor. Sonrasında su yüzeyinde dalgalanma duruyor. Önerisi olan varmı. DSC_0031.JPG DSC_0030.JPG 1451668345347-1635306894.jpg

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Özgür bey bitkilerdeki sorunları aşmış gözüküyorsunuz. Su üzerindeki yağlanmanın azot döngüsünün bozulması ya da tabanı fazla kurcalamaktan dolayı oluşuyor. Su değişimlerini artırın ve yüzeyden su çekerek yapın azot döngüsü oturunca normal haline dönecektir.

ozgur bunu beğendi.

26. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Verdiğim sıvı gübrelerin yapma ihtimali varmıdır. Haftada iki sefer su değişimi yapıyorum sürekli.

27. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Özgür Bey gübreler ile birebir alakalı değildir, bu sıkıntı genelde ilk kurulumlarda oluşan bir sorun ki azot döngüsü diye Ergün Bey 'de belirtmiş. Su yüzeyine hareket verin. Canlı doğuranlar bu sorunu ortadan kaldırabilir yada su değişimlerinde su yüzeyinden çekim yapı ilaveten havlu kağıdığı direkt su üstüne serip hemen toplayın.

ozgur bunu beğendi.

28. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba arkadaşlar, Ufaktan rahatsız edici bir durum var. Dış filtrem çok ses çıkarmaya başladı. Geçen hafta temizlik yaptım. Bu arada pervaneyide söküp temizlemiştim. Filtrem Tetra Ex 400. Ses pervaneden geliyor. Sanki takılıyor gibi. İçerdi hava yok bundan eminim. Sizce neden kaynaklanıyor.

29. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Pervane kırılmadı ya da çatlamadıysa tam olarak oturtamamış olabilirsiniz. Çıkarıp dikkatli bir şekilde sökün, mil ile üzerindeki mıknatısı çıkarıp güzelce temizleyip tekrar oturtmayı deneyin.

30. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Selam arkadaşlar dış filtre pervanesini yeni aldım sorun kalmadı. Sanırım eski pervanenin içerisinden geçen çubukta problem vardı. Bir haftadır Tankımda saç yosunu oluşuyor. Kıl gibi yeşil üç beş santim uzunluğunda. Bence bir kaç hafta önce söktüğüm ağaçtaki mosslar ve sol köşede bulunan bitkiler ile kaynaklı. Bu arada yeni bitkiler ektim ama gübrelemeyi kısmadım aynı ölçüde veriyorum ondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.
    Bu arada kendime çelik borudan Yüzey Temizleyici yapıyorum. Tankımın ebatlarında bulamadığım için. Yüzeydeki yağlanmayı bir türlü engelliyemedim.
    Aquarium-Stainless-font-b-Steel-b-font-12MM-Inflow-Outflow-Surface-font-b-Skimmer-b-font.jpg IMG-20160118-WA0000.jpg IMG-20160120-WA0000.jpg 1453630568392-1914472778.jpg 1453630907771-86452377.jpg

Sayfayı Paylaş