Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 60 x 40 x 40h Kapasite (Net litre):96 litre Bitki Türleri: Lobelia cardinalis, Hemigraphis Species, Lilaeopsis Novaezelandiae, Crypto balansae, Hydrocotyle leucocephala, Nymphaea Rubra, Echinodorus Argentiensis, Echinodorus Fancy Twist, Echinodorus hadi Red Pearl(şimdilik bulunanlar) Beslenen Canlılar: kesin belli değil Filtrasyon: Dış filtre alınacak Işıklandırma Floresanları: Juwel 2 x 15w T5 Işıklandırma Süresi ve Düzeni: - Su Değişim Oranı ve Aralığı: - Kullanılan Yemler: - Gübre Çeşitleri: - Gübreleme Periyotları: - Co2 - Saniye / Kabarcık : - Kullanılan Düzenleyiciler / İlaçlar: Blackwater Aquatan ve Nitrivec Daha kurmadığım ama uzun zamandır planladığım akvaryumu tanıtmaya elime geçen ilk somut şeylerle başlamak istedim. Akvaryumu daha yaptırmadım uygun bir camcı aramaktayım halen 60 x 40 x 40 olacak. Kum seçimini tam olarak yapamasamda ağırlıklı olarak silis düşünüyorum. Dış filtre quick veya sunsun ucuz yollu olarak halletmeyi planlıyorum. Canlılar kesin olmamakla birlikte discus, cüce apisto, bir grup tetra ve bir kaç adet cüce vatoz olacak. Şu anda elimde sadece armatür ve bitkiler var. Bitkiler tank hazır olana kadar 50 cm'lik başka bir tankta duruyorlar. Bir yerden başlamak gerek diyerek bitkilerimi paylaşıyorum sizinle, elimde 10 kök kadar 30-35 cm boyda 3 tür echinodorus var, ana temayı bunlar oluşturuyor zaten tabiki bir de lotus(nilüfer), onun dışında da 20 kök kadar küçük bitkilerim var. Umarım aksama yaşamadan kurulumu planlandığı gibi devam ettirebilirim.
Egemen bey ilk önce kazasız belasız hayalinizdeki kurulumu gerçekleştirmenizi dilerim. Amazon biyotopu dediğinize göre sadece amazon havzasında yetişen bitkileri kullanmayı düşünüyorsunuz sanırım. Balık olarakda amazon havzasında yer alan cüce amerikanlardan bir çift öneririm.
Egemen Bey bu sefer biraz büyük bir tankla karşımızdasınız, nanodan bir adım ileriye atlamışsınız artık. Dış filtre tam olarak ne düşünüyorsunuz sunsun ideal olur ? dal kaya kütük vs ne olacak ekleme yapacak mısınız?
Ergün abi teşekkür ederim, bikilerimin %80'i amerika kökenli ancak cyrpto. balansae ve h. species olmak üzere asyadan 2, n. rubra olarak da afrikadan 1 bitkim bulunmakta. Amazon bitki bakımından malesef çok kısıtlı bir yer tankı dolduracak kadar echinodorus var elimde zaten ancak bir kaç türünden daha edinmek istiyorum. Balık olarak 3 tane 7-8 cm boyda discus almak hedefindeyim, tankı kurma amacım discus zaten(İlhan beyin daha küçük tankında beslediği discuslardan sonra), ancak bir çift cüce ve bir grup tetra da eklenecek. Biliyorsunuz 96 litre benim için çok büyük bir hacim, tarihimde 20-25 litreden büyüğü yok Abi büyük iki ya da üç parça red moore/yati kökü ekleyecem bolca catappa yaprağı olacak. Maliyet açısından beni rahatlatması için sunsun veya quick marka dış filtre alabilirim ikisi de hemen hemen aynı ürün zaten. Aslında o fiyatlarda ikinci el eheim yada tetra gibi markalar bulunabilir ancak ikinci el ürün kullanmayı pek sevmiyorum sıfırın verdiği haz bir başka oluyor
Amaç amazon biyotopu kurmaksa asya ve afrika kökenli bitkilerin yerine güney amerika bölgesinde yetişen bitkilerden bulunabilir. Biyotop olmasa da olur derseniz tabi o zaman çok fark etmez. 90 litre 3 adet discus için ufak kalır. Bence discusa hiç bulaşmayın onun yerine 1 çift cüce amerikan alın yeter.
İlhan beyden takılmıştım 3D background(arka fon) olayına, bugün JBL bayisinde görünce dayanamadım fiyatı da oldukça uygundu böyle bir şey aldım. Hala ana malzeme olan "akvaryum"u yaptıramadım ama. Ankarada yaptıracak uygun bir yer aramaktayım...
Egemen Bey en önemli malzeme eksik kalmış, yaptıracak yer deyicne şaşırdım sizin el beceriniz iyi aslında kendiniz yapabilirsiniz
Daha büyük yaptırma şansınız varsa 95x45x45 ölçüleri bitki bakımı için daha iyi olur ama tabi çok masraf olur derseniz şu anki ölçülerle de güzel kurulumlar yapılabilir.
Abi akvaryum konusunda kendime güvenmiyorum, daha önce yapmadığım bir şeyi bu ölçülerde denemek istemem daha küçük bir şey olsa düşünüyordum aslında Ergün abi ben yurtta kaldığım için daha büyük ölçüler mümkün değil pek, bunu bile yaparak bir ilke imza attığımı düşünüyorum öğrenci yurduna 100 litre su sokma anlamında