Akvaryumda farklı bir canlı türü var yardım lütfen.

Konusu 'Hastalıklar ve İlaçlar' forumundadır ve nuran44 tarafından 26/11/15 başlatılmıştır.

1. Rıza Sırman

Rıza Sırman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    50
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Nuran Hnm, bence atmayın büyüsünler biraz toplayıp satarsınız :) Para verip alıyoruz o salyangozları ama müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz diyorsanız iş başka :) Sürekli uğraşmak istemezseniz çivi çiviyi söker misali helena (katil) salyangoz denen bir tür var. Tanka 2-3 tane eklerseniz zamanla bütün salyangozları yerler. 2-3 ay sonra o katil salyangozları çıkarıp attığınızda tankınızda hiç salyangoz kalmaz. Ancak hobicilerden bitki alışverişi yaparken dikkatli olmanız gerekir. Hepimizin tankında adi salyangoz yada rampshorn salyangozu yumurtası bulunur.

Ayrıca tankınıza yeni ekleyeceğiniz bitkileri eklemeden önce eczaneden permasol (boyayıcı ve zehirli bir hap) alıp çöpe atabileceğiniz bir kap içine su doldurup bu ilacı atıp bitkilerinizi 10-20 dk bu suyun içinde bekleterek dezenfekte edebilirsiniz. Böylece adi salyangoz ve diğer zararlı canlılardan da kurtulursunuz.

hedayse bunu beğendi.

2. nuran44

nuran44 Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    131
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ev hanımı
    bunlarda büyüyünce normal salyangoz boyuna mı ulaşıyorlar...kime satayım arkadaş kim ne yapsın onları buralarda alan olmaz adamlar lepistes yavrusunu almıyorlar kaldı ki bunları alsınlar...şu anda başka çare yok bulduğumu gözüme çarpanı alıyorum lakin bitmez bunlar..sıfırdan kurmak lazım dediğiniz gibi dezenfektan ile..yararı varmış bakalım görelim sonu ne olacak..takip ediyorum ...:) Müslüman mahallesi kısmını pek anlamadım.. ?

hedayse bunu beğendi.

3. Rıza Sırman

Rıza Sırman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    50
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Evet çok yararı vardır. Atık yemleri, çürümüş bitkileri, ölmüş canlıları yiyerek akvaryum içindeki olası amonyak oluşumunu engellerler. Tankınızda bu çürümeleri kontrol ederseniz yani az yemleme yapıp, çürümüş bitkileri budayıp toplarsanız popülasyonu biraz daha kontrol altına alabilirsiniz. Müslüman mahallesi kısmı yani bulunduğum yerde kimse bunu almaz diyorsanız, katil salyangoz ekleyip bir soykırım yapabilirsiniz.

4. nuran44

Beğenilen Mesajları:
    131
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ev hanımı
    Evet bulunduğunuz yer deyimi daha uygun oldu sanırım..Zira bu yaşıma kadar müslüman mahallesi diye özellikle ayrılan bir mahalle duymadım.:) Önce insanlık,insan olabilmek deriz daima..
    Evet çürümüş bitki yokda henüz inşallah olmaz da oldukça da temizliyorum..bir ara rotalalarda siyah saç gibi yosun oluşmuştu onları topladım temizledim.. sürekli dikkat ediyorum zaten ..teşekkür ederim.

Yönetici tarafından son düzenleme: 27/11/15

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Nuran Hanım, rotalalarda oluşan yosun devam ederse bizimle paylaşın gübreleme düzeninizi tekrar gözden geçiririz.

6. turgaykethuda

turgaykethuda Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    118
    Ödül Puanları:
    43
    katil salyangoz ve makrakanta işinizi kolaylaştırır. Ayrıca irilerini parmak ucunuzla camda kırarsanınız balıklara protein sğlamış oursunuz:)

7. nuran44

Beğenilen Mesajları:
    131
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ev hanımı
    :) kırmak yapamam sanmıyorum..:)

8. nuran44

Beğenilen Mesajları:
    131
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ev hanımı
    önceden kalanlar vardı böyle simsiyah çocuklara gösterdim git anne bu bildiğin kıl dediler inanmadılar yosun olduğuna simsiyah uzun..O yaprakları temizledim.üst kısımlarda yok olmadı çok şükür..

9. Rıza Sırman

Rıza Sırman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    50
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Hanımların salyangoz karides gibi canlılara karşı fobisi olmasa keşke. Akvaryumda balık dışında bir canlı bulundurmak bence çok güzel bir olay. Böylece tank daha ilgi çekici hale geliyor. Ayrıca karideslerin yüzüş şekilleri de farklı olduğu için izlemesi ayrı bir zevk. Salyangozlar konusunda birçok farklı kabuk yapısına ve renge sahip salgangoz ve midye gibi kabuklular bulmak mümkün. Hatta kerevitler ve yengeçlerde de çok güzel canlı türleri var.

hedayse ve nuran44 bunu beğendi.

10. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Rıza bey kerevitleri iyi hatırlattınız. Salyangoz nüfusu arttıktan sonra 1 çift meksika cüce kereviti eklenirse salyangozları besin olarak kullanıp üremeye başlıyorlar.

hedayse bunu beğendi.

11. Rıza Sırman

Rıza Sırman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    50
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Bunu öğrendiğim iyi oldu. Ancak bende karides merakı olduğu için kerevit bakamıyorum. Avlıyorlarmış karidesleri.

hedayse bunu beğendi.

12. nuran44

Beğenilen Mesajları:
    131
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ev hanımı
    Özellikle görsellerde inceledim az önce ...korkarım galiba suyun içinde iken değilde dışarda görürsem ....:eek: kerevitlerede baktım onlarda kaçıyormu suyun dışına ..?

Bu arada yengeç demişsiniz :) bununla ilgili bir anım var ..bir gün rahmetli eşim ile Altınoluktayız..Malum yaz ayları tatilciler bizlerde dalgakıran kayalıklarının üzerindeyiz kayaların sağı solu ufak ufak yengeçler sürüsü ...bayanın teki geldi güneşlenecek o biçim uzandı baktım yengeçler çıkmaya başladılar yukarı doğru hanfendi yengeç var üzerinizde deyince kadının kaçışını unutmuyorum...ince ayrıntılara gerek yok :)

Yönetici tarafından son düzenleme: 27/11/15
    Bitkici ve hedayse bunu beğendi.

13. cepci

cepci Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    8
    Nuran Hanım hiç müdahale etmeyin yemlemenize dikkat edin zaten co2 de vermeye başlamışsınız düşük ph 'da çok fazla üremezler.

14. yunusemre123

yunusemre123 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    8
    her hobicinin başına gelen klasik adi salyangoz zararı olmadığı gibi birçok yararı vardır gereksiz yem artıklarını yerler camları özenle silerler :D suyun oturmasına yardımcı olurlar eğer rahatsız olunursa makaranta balığı alınmalı [gece kıt kıt sesleri duyabilirsiniz :)]

hedayse bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş