Boyut En*Boy*Yükseklik (cm): 35x35x35 cm Kapasite (litre): 40lt Beslenen Canlılar: Red Rili Karides, Cüce Vatoz Filtrasyon: Sunsun 603b mini dış filtre Işıklandırma Floresanları: 4adet 9w T5 Işıklandırma Süresi ve Düzeni: günde 10saat Su Değişim Oranı ve Aralığı: haftada %20 Kullanılan Yemler: Kullanılan İlaçlar: Açıklama:
maşallah güzel çalışma olmuş,ışıklandırmanızın bir fotosunu görebilirmiyiz 35cmde t5 sarkıtma sanırım ışık şekli fikir verirdi nano çalışması yapanlara,tank ne kadar zamandır kurulu gübrelemeniz ne şekildedir. tebrkler..
Teşekkür ederim. Işıklandırma sarkıtma değil. Normal camın üzerine oturtulan türden bir yapısı var. İlk fırsatta resmini çeker yüklerim. Tank Ankara'dan Aksan Akvaryum'un özel imalatı. 45 derece extra clear cam. 2014 yılbaşında kurmuştum. İlk olarak tamamen mosslarla tasarlamıştım sonra bakımı zorlaştığı için transformasyona gittim bitkilerde ancak hardscape aynı kaldı. Gübrelemede de test sonuçlarına göre Nitrat, potasyum, fosfat, Fe ve Mikroelement gübresi ayrıca Excel enjekte ediyordum. Geçen ay yeni tasarıma başlamak amacıyla tankı bozdum.
çok güzel maşallah hele ortadaki ağca bayıldım...tebrik ederim...mosları ağaç dalına ne ile tutturdunuz?
Anladım umarım yeni çalışmanızı da görmek nasip olur güzel çalışmaları takdirle izlemek geçen süreçlerden notlar edinmek güzel oluyor hem tecrübemize eklentiler olmakta hemde genel uğraşacak hobici arkadaşlara referans olması bakımından devamlılığını beklerim saygılar..
Rıza bey aramıza hoşgeldiniz. Akvaryumun görüntüsüne bayıldım sakin ve huzur verici bir görüntü olmuş.
Rıza Bey maşallah gayet güzel bir çalışma olmuş. Resimler tam olarak çıkmamış direkt sitemize de yükleyebilirsiniz, sizin sitenizden gelenlerde linkler sanırım sorun olmuş görünmüyor. Suyunuzda baktığınız değerler nedir paylaşabilirmisiniz, bunu özellikle reineckii için soruyorum malum sert suyu sevmeyen bir bitki.
Teşekkür ederim. Malum forumda yeniyim. Resim eklerken url sorunca ben de kendi sitem üzerindeki URL'leri verdim. Bende bir sorun yok gözüküyor resimler. Reineckii mini için demir oranı yüksek olmalı gibi şehir efsaneleri kol geziyor Reinecki mini ağırlıklı olarak kökten beslenen bir bitki. Kök sisteminin gelişimi bu yüzden önemli. Zeminde JBL Monado kullandım ve reinecki'lerin dibine JBL kulugen misket gübre ekledim. Ayrıca reinecki'leri ektiğimde akvaryum yaklaşık 6 aylıktı yani kum çoktan kirlenmişti. Bunun dışında zemini budadığım bitkileri yeniden ekerek rahatsız etmedim. Kök gelişimi oturdukça rengini alıyor. Ve ışıklandırmada grolüx yada kırmızı led gibi kırmızı ışık kaynağı olması da bitkinin rengini göstermesi için önemli. Tankı sökerken reineckii'lerin 15-20cm çapında alana kök saldıklarını gördüm. Biraz sabır gerektiriyor açıkçası bu gelişim. Ph ise 6.8di genellikle ölçümlerde Demir için test kullanmıyordum. Reeflowers demir gübresinin üzerinde yazdığı oranlarda kullanıyordum sadece. Onun dışında Nitrat 5-10ppm arası, fosfat: 0.1-0.5 ppm arası tutmaya çalıştım. Malum nano olunca su değerlerini sabit tutmak zor oluyor.
Reineckii bitkisini ben low-tech tankımda sağlam taban ile çok sağlıklı olmasa da bakabilmiştim. Suyun tds ve kh-gh değerlerine bakabiliyor musunuz?
TDS ölçüm cihazım yok. Kh ve Gh sonuçlarını JBL all in one şerit testiyle bakıyordum. Hep "ok" derecesinde sonuçlar alıyordum. Ama şu an net hatırlamıyorum maalesef.
Rıza bey diğer arkadaşlara da referans olsun diye istiyorum; mutlaka testte "ok" veren değeri belirtmiştir. Malum tam olarak kh ve gh değerlerinde yaklaşık bir standart bilgisi edinmek güç herkes de bu değerlere bakmıyor
Tabii ki paylaşırım. Yarışmalara katılım amacıyla bir kurulum yapmak var aklımda. Bu yüzden biraz hardscape konusuna derin eğilmem gerekiyor. Hazırlık aşamasını dökümante edeceğim elbette. Hatta bir timelapse video hazırlamayı düşünüyorum.
Merakla bekliyorum hardscape görüntülerini Rıza Bey. Tasarım olarak nasıl bir şeyler planlıyorsunuz acaba?
Aklımda yine bir lanscape tasarımı var. Yarışmaya katılacağı için fikri izninizle saklı tutmak istiyorum. Aklımdaki fikrin başarılı olabilmesi için lav kayalarını istediğim gibi şekillendirebilmem gerekiyor. Eğer bu konuda başarısız olursam sucul bir tasarıma yöneleceğim.
Rıza bey elinize sağlık, çok güzel bir tasarımmış. Bu aralar test meselesine eğildiğim için sormak istedim, hangi markayı kullaniyorsunuz acaba?
Rıza bey yakından bitkilerin sağlığı ve yerleşimi çok güzel gözüküyor. Artık yeni tasarımınızı da merak etmeye başladık.
Aslında bu tankı mobilyası esnediği için erken final yapmak zorunda kaldım. Sağ arkada isoetes vetata varsicula henüz adapte olmadığı için yaprakların formu ve duruşu doğal değil. Ayrıca sağdaki alternanthera reineckii mini de bir defa daha budanarak gürleştirilebilirdi. Zemindeki glossolara da derin bir budama yaptığım için çürük yapraklar sebebiyle zemin biraz sarı kaldı. Aslında yaklaşık 6hafta sonra final yapacaktım.
Bitkiler o kadar sırıtmamış ama ağacın gövdesi biraz kalın kalmış. Daha ince bir dal ile kurulum yapmış olsanız şaheser olurmuş.
Evet ağaç biraz büyük kaldı. Aslında doğada ağaca uygun bir dal bulup yapmak lazımdı. Ama akvaryumcuda uygun bir yati kökü bulunca daha iyi olacağını düşündüm. Budadıysam da tanka göre büyük kaldı. Bu yüzden bakımlar da zor oldu.
İyi yaptınız çok güzel maşallah..Tam forumda moss ağaçlarına olan hayranlığımı yazdım ardından ağaç geldi...