Balığım Bana Neyi İşaret Ediyor?

Konusu 'Hastalıklar ve İlaçlar' forumundadır ve emrraah tarafından 08/11/17 başlatılmıştır.

  1. emrraah

    emrraah Yeni Akvarist

    Katılım:
    08/11/17
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    S.a arkadaşlar.Bu hobi işine yeni başladım.eskidende yapardım ama balıklar bir şekilde öluyorlardı.sonra bakmayı bırakıyordum.Bu işin makaleleri okuduktan sonra tekrar başlama kararı aldım.Amatörce bır şeyler yapmaya çalıştım.Yanlış yerekonu açtıysam af ola.

    Akvaryumum 45x43x45 cm dır.Su sıcaklığım 26 derecededir.Günde 2 kere besliyorum.Akvaryumumda kum olarak Hagen kum vardır.Canlı bitki olarakta elodore,kök olarakta yati kökü var. 4 tane lav taşı var.Yati kökükün batması için kullanıyorum.Filtre olarakta koşe pipo filtre kullanıyorum.Akvaryumu 20 gün balıksız filtre açık bir şekilde çalıştırdım.20 gun balık koymadım.20.günde 5 tane lepistes 2 tanede moli koydum.6.günde yüzde 20 su değişiklığı yaptım.

    Lepisteslerden birisi yavruladı,yavrular gayet sağlıklı geziyorlar.Sorum şuki arkadaşlar moliler koyduğumun 2.gününde öldüler.Erkek lepistesımde 6.gününde bu şekilde yüzmeye başladı galiba ölücek.cebelleşıyor gibi.Bu şekilde yüzüyor sonra kendini aşşa bırakıyor sonra tekrar sağa sola yüzyor.Bu bana balığımın neye işaret ettiğini anlayabilirmiyiz ? Nasıl bir önlem almalıyım ? Akvaryumda bir sorun var mıdır sizce ? Videosunu koydum erkek lepistesin.ARKADAŞLAR LEPİSTESIN SAĞ YÜZGECİ,SOLUNA GÖRE biraz ERİMİŞ ve beyazlamış. BUNUN SEBEBİ NEDİR ? Ana tanka bır şey yapmam gerekiyor mu.

    [VID][/VID]
     


  2. Bitkici

    Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

    Katılım:
    25/10/13
    Mesajlar:
    4.978
    Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Bulunduğu Yer:
    Aydın/Nazilli
    Emrah bey balığınızda yüzme sorunu gözüküyor. Bu genelde hava kesesinin patlaması ya da kabızlık durumunda yaşanır. Videodan yanlış görmediysem balığınızın karnı oldukça şiş. Sanki ciddi bir kabızlık sorunu yaşıyor gibi gözüküyor. Eğer yem yiyorsa haşlanmış ıspanak yedirmeye çalışın.
     


Sayfayı Paylaş