SunSun Hw-603B Dış Filtre İncelemesi – Resimli Anlatım

Konusu 'Dış Filtre Türleri ve Seçimi' forumundadır ve hedayse tarafından 17/07/14 başlatılmıştır.

  1. hedayse

    hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

    Katılım:
    30/08/13
    Mesajlar:
    7.906
    Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İşçi
    Bulunduğu Yer:
    Konya Beyşehir
    SunSun Hw-603B Dış Filtre İncelemesi – Resimli Anlatım

    [​IMG]

    Sizlerle bitkili akvaryum için özellikle nano bitkili veya normal akvaryumlar için güzel bir alternatif olabilecek bir filtre incelemesi yapacağız. Bilindiği üzere küçük ebatlarda olan yani nano akvaryumlar için filtreleme oldukça sorun yaşanan bir ekipman. Sorundan kastımız özellikle bitkili olup da co2 veriliyor ise genellikle şelale filtreler tercih edilmekte. İç filtre seçimi yapılsa akvaryum ebatları küçük olduğu için yer sorunu olmakta, şelale filtre ise co2 tarafında suyun yüzeyini fazla hareketlendirdiği için tam olarak işimizi görememektedir. Özellikle biyolojik filtrasyonun çok büyük önem taşıdığı akvaryumlarımız için gerek döngünün iyi olması gerekse akvaryum balıkları ve diğer canlılar açısından dış filtre en iyi seçim olmaktadır. Bu yüzden ebatları ortalama 40-50cm civarı ve su hacmi ortalama 100 litreye kadar akvaryumlar için SunSun Hw-603B Dış Filtre gayet güzel bir seçim olabilir. Gerek küçük yapısı gerekse enerji sarfiyatı açısından ve de ses yönünden hassas bir çok hobicinin oldukça sessiz olmasından dolayı tercih edilerek akvaryumlarda yerini alacağa benziyor. Filtrenin silindirik yapıda olması yani kovasız olması filtrenin içerisinde toplanan tortu kaçaklarını önleyeceği için avantaj sağlıyor.


    SunSun Hw-603B Dış Filtre Teknik Özellikleri
    Enerji Tüketimi: 6w
    Su basış yüksekliği: 85cm
    Su devirdaim: 400 lt/h
    Şebeke 220v-240v 50hz elektrik gereksinimi var.
    Motor mili: Metal
    Kova yapısı: Silindirik – sepetsiz
    Kova hacmi: Yaklaşık 2lt.
    Ses Durumu: Oldukça sessiz, çalıştığını anlamak için motora dokunmak gerekiyor ancak titreşiminden anlaşılıyor. İlk kurulumda içerisindeki havayı atmadığı esnada çok çok az bir vızırtı yapabiliyor lakin havasını atınca bu ses de ortadan kalkıyor.

    Üst kapakta turuncu renkte, diğer bağlantı vanası ve motor bağlantı kısmında beyaz olmak üzere su sızmalarına karşı bir oring kullanılmış ve kapağında dört adet şeffaf mukavemetli plastik klipsi ile güzel bir kapanma oluyor.

    SunSun Hw-603B Dış Filtre Kutu İçeriği:

    1- Beyaz kova
    2- Pompa Motoru
    3- Vana – 1 adet lakin 2 adet olsa çok daha rahat olurdu temizlikte işe yarardı.
    4- 3 adet mavi sarı ve siyah biyolojik sünger
    5- 2 Adet yeşil şeffaf renkte hortum
    6- Emiş için boru aksamı ve uç kısıma süzgeç
    7- Şelaleme aparatı
    8- Su çıkışı için gerekli aparat
    9- Yeterli sayıda ve kalitesi tatmin edici yumuşak bir yapıda 4 adet vantuz.


    SunSun Hw-603B Dış Filtre kutu yapısı;
    Kutusunu elinize aldığınızda filtrenin küçük bir yapıya sahip olduğunu anlayabiliyorsunuz.
    [​IMG]

    Kutu Kalitesi: Kutu oldukça kaliteli bir yapıya sahip
    [​IMG]

    Kutunun yandan görünümü, filtre içerisinde çıkacak süngerlerin dizilimi ve teknik özelliklerini gösterir resimleri var.
    [​IMG]
    [​IMG]

    Kutunun diğer bir yüzü, normalde Sun-Sun Hw-603B Dış Filtre kovası beyaz yapıya sahip olan modeli lakin SunSun Hw-603B Dış Filtre kovası şeffaf olan model. Tercih tabii ki bakteri kültürü gelişimi ve korunmasının iyi olması için beyaz içerisine ışık almayandan yana olmalı.
    [​IMG]


    Kutu içeriği;
    Kutuyu açtığımızda oldukça güzel yerleştirilmiş filtre ve diğer parçalarının olduğu beyaz kutuyu görüyoruz. Filtre havalı naylona sarılmış vaziyette muhafazası düşünülmüş, elektrik kablosu ise güzelce toplu halde bir kablo bağıyla bağlanmış.
    [​IMG]


    Filtre hortum bağlantı aparatları;

    Kutu içerisinde çıkan aşağıdaki resimden de anlaşılacağı üzere küçük kutu içerisinde filtrenin kova haznesi hariç diğer bağlantı aparatları bulunmakta. Hortum, emiş borusu, çıkış borusu ve aparatları, şelaleleme aparatı ile vana mevcut. Ayrıca ilk defa kurulum yapacaklar için kullanım kılavuzu da var lakin sevindirici olduğu kadar üzücü bir durum söz konusu kılavuz Türkçe değil İngilizce. Hiç yoktan iyidir düşüncesiyle kılavuzun sayfalarındaki resimli anlatıma bakıldığında da filtre kurulumu yapılabilir.
    [​IMG]


    Beyaz kutu içerisinde yukarıda da anlattıldığı üzere hortum ve diğer bağlantı aparatlarını aşağıda detaylı şekilde görebiliyoruz.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    SunSun Hw-603B Dış Filtre; resimde görüldüğü üzere motor aksamı filtre üzerinde bütünleşik halde değil ve alt su çıkışnın üzerine monte edilmiş halde kutu içerisinden çıkıyor. Normalde bütün filtrelerde kovanın üstünde kapalı halde bizim göremeyeceğimiz şekilde olmakta lakin SunSun Hw-602B Dış Filtre kendine has bir yapıda dışarıya konumlandırmış bu sebepten dolayı herhangi bir ısınma da söz konusu değil. Bunun bir sebebi muhtemelen filtrenin küçük yapıda olmasından dolayı genellikle küçük yani nano akvaryumlar için düşünüldüğünden bu tip akvaryumların dolaplarının da küçük olma ihtimalinden yerden kazanmak maksatlı olabilir. Filtre motorunun alt tarafta olması haliyle alışılmışın dışında bir durum.
    [​IMG]


    Üst kapak oring conta ve teknik bilgi etiketi;

    Filtre kovasının üstünde 4 adet şeffaf plastik klips ile kovaya sabitlenmiş su girişinin olduğu kapak kısmında su sızmalarına karşı turuncu renkte oring conta kullanılmış ve bu conta kullanıcının insiyatifine bırakılmadan yağlanmış olarak geliyor. Ayrıca bu kapak üzerinde filtrenin özet teknik bilgileri için bir etiket yapıştırılmış. Etiket üzerinde filtrenin Hw-603B model bilgisi, çalışma voltaj/hz bilgisi, 6w enerji tüketimi yaptığı ve saatte 400 litre su devirdaim edebileceği bilgisi yer alıyor.
    [​IMG]


    Alttaki resimde yukarıda bahsedilen turuncu oring contanın yakından çekimi mevcut.
    [​IMG]


    SunSun Hw-603B Dış Filtre Kova İçeriği;
    Kovanın içerisine göz atmaya başladığımızda üstte kapak ile sünger arasındaki mesafenin korunması için ve ızgara aparat bulunmakta. Su girişi üstten olacağı için kapak ile bu ızgara aparat arasında seramik boncukların olmasında fayda vardı lakin kutu içeriğinde seramik boncuklar çıkmıyor yani kullanılmamış.
    [​IMG]


    Kova içerisinde üstten birinci sırada mavi biyolojik sünger, ikinci sırada sarı biyolojik sünger ve üçüncü sırada siyah biyolojik sünger ve de en tek katlı altta elyaf çıktı. Kutu üzerindeki ve kılavuzundaki sıralamaya bakıldığında tam tersi olması gerekiyor yani birinci sırada siyah sünger, ikinci sırada sarı sünger ve en altta ise mavi sünger olması gerekiyor muhtemelen sıralama yanlış yapılmış. Bu sıralamaya dikkat etmekte fayda var. Diğer yandan süngerlerin gözenek yapılarına bakıldığında aralarında çok fark yok gibi görünmekte.
    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]



    Süngerleri aldıktan sonra kovanın en altında su çıkışı için motorun rahat su alması ve altta su birikmesi açısından süngerlerin çıkış deliğine engel olmasını önlemek maksatlı en üstte çıkan ızgara aparatı bulunmakta.
    [​IMG]


    Izgara aparatını aldıktan sonra su çıkışı için açılan deliğin başarılı bir şekilde monte edildiği ve bu aksamın üzerinde de beyaz oring conta kullanıldığını görüyoruz.
    [​IMG]


    SunSun Hw-603B Dış Filtre Kurulum;
    Bütün malzemelerimizi kova içerisine güzelce dizdikten sonra kapağı dikkatlice kapatıyoruz bu esnada 4 adet karşılıklı olarak konmuş klipsleri karşılıklı olarak 2 şerli şekilde kapatmaya dikkat etmemiz klipslere zarar vermememiz açısından önem arz etmekte. Aksi halde tek tek kapatma yoluna gitmemiz durumunda klipslere fazla yük binme ihtimali olacağı için zorlamadan dolayı kırılma olabilir. Sonrasında vanamızı filtrenin üst kapak kısmındaki su girişi kısmına yiv kaptırmamaya dikkat ederek vidalıyoruz ki zaten çok kolay bir vidalama oluyor. Vanayı taktıktan sonra hortumun 1 tanesini bu vananın ucuna takıp sıkıştırma somunu aparatını sıkıyoruz sağlam olduğuna emin olduğunuz noktada bırakın ve bir veya yarım tur dahi olsa çok fazla sıkmamaya özen gösterin aksi halde bu sonunu çatlatabilirsiniz. Normalde plastik kalitesi tahmin ettiğimde daha iyi çıktı bir sıkıntı göstermeyecek kadar güven verse de çok zorlamamak gerekiyor. Üst tarafta işimiz neredeyse bitti ve alt tarafta filtrenin alt su çıkış kısmına motoru vidalıyoruz, motorun üç kısmına da üstte olduğu gibi hortumu takıp sıkıştırma somunu ile sağlamlaştırıyoruz. Filtremiz neredeyse kullanıma hazır duruma geldi lakin hortumun diğer ucuna takılacak olan aparatlarımız var tabii ki.
    [​IMG]


    Hortumun filtreye bağlantısı için arada kullanılan gerek vana gerekse motor bağlantı kısmının içerisine baktığımızda oring kullanımı olduğunu görüyoruz. Oringler beyaz renkte ve yağlanmış olarak geliyor. Yağlama yapılmasındaki maksat bilindiği üzere hem oring yatağına ilk takım esnasında rahat ve düzgün oturur hem de ömrü uzun olur. Oringler takılırken haliyle kıvrılma yapacağı için eğer yağlama olmasa idi hem düzgün yerleşmeyecekti hem de kıvrılmış kalacaktı, yağlama sayesinde kıvrılma kendiliğinden normal halini alacaktır. Farklı alanlarda kullanılan oringler için de bu bilgiyi göz ardı etmeden uygulamakta fayda var.
    [​IMG]


    Diğer yandan merakımı gidermek için filtrenin normal kullanımında motorunun aşağıda olması durumunun tam tersini denedim. Yani motor altta ve vananın yukarıda olması gerekirken olması gerekenin tam tersini uygulayıp motoru üst tarafa vanayı alt tarafa takıp denedim ve sorun olmadı bu şekilde de stabil bir şekilde çalışmakta. İlk kurulumda bu şekilde motoru yanlışlıkla veya bilerek üst kısma takacaklar için sorun teşkil edecek bir durum söz konusu değil. Tabii yukarıda bahsettiğim sünger sıralamasını tam tersine yapmak gerekiyor ve elyafı en üste koymak gerekiyor. Ben şu anda akvaryumumda bu şekilde kullanıyorum, sanırım alıştığımız mantıkta ilerleme isteğinden olsa gerek böyle kullanmaya başladım. Bağlantı aşamasında uyumsuzlu ile ilgili herhangi bir sorun çıkmadı yani her iki tarafada rahatlıkla bağlantı yapılabiliyor.

    [​IMG]

    SunSun Hw-603B Dış Filtre Motor Aksamı;
    Filtrenin motor aksamının içini görmek istediğimizde önce resimde görülen vidayı yıldız yada kontrol kalemi ile açmamız gerekiyor. Bunun öncesinde motor pervanelerini de resimde görüyoruz, buna ilaveten bu aksamda da yine beyaz oring conta kullanılmış yine yağlanmış ve güzelce yerleşimi olmuş şekilde.
    [​IMG]

    [​IMG]



    Bahsedilen vidayı aldıktan sonra motorun milini tutan diğer filtrelerde de olduğu gibi küçük kapağı çıkartmak için sağa doğru çevirmemiz gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra çıkan motor mil yatak kapağının da etrafında beyaz yağlanmış oring conta olduğunu görüyoruz.
    [​IMG]



    İşte motorumuzun pervane takımı ortaya çıktı, filtre üzerinde her ne kadar çok büyük bir eksiklik gibi düşünsek de inşallah sorun çıkartmaz, mıknatıs ve pervane takımı içerisindeki Mil maalesef metal olarak üretilmiş. Seramik milli olsaydı çok daha iyi olacaktı mil ömrü çok daha uzun olurdu.
    [​IMG]

    SunSun Hw-603B Dış Filtre Su Emiş ve Çıkış Aparatları;
    Su emiş ve çıkış aparatlarını yan yana getirdiğimizde çıkış aparatının aralığının dar olduğunu görüyoruz. Bu yüzden akvaryumunuzun etrafında çerçeveleri var ise resimde görüldüğü üzere zorluk yaşanıyor. Emiş aparatı bir miktar çıkış aparatından geniş olduğu için çok fazla sorun çıkartmıyor lakin çıkış aparatı dar olduğu için akvaryum çerçevesine yani üst duvarına sabitlemekte güçlük yaşanıyor, bunu da vantuzlar sayesinde sabitleyerek çözebiliyoruz ben bu şekilde yaptım. Normalde filtre küçük çapta üst kısmı çerçevesiz yani cama cam akvaryumlarda hiçbir sıkıntı çıkarmaz. Buna çözüm olarak diğer farklı bir öneri ise bir miktar cüzzi masraf çıkartsa da Eheim 2213 gibi filtrelerin baston aparatı işimizi oldukça rahatlatacaktır kullanılabilir. Bunu sadece su çıkışı için yapmamız yeterli. Bunun dışında farklı bir çözüm olarak elektrik köşe boruları olan L şeklindeki malzemeden 2 adet alıp bu 2 parçanın arasına da 4-5cm civarı elektrik boru takıp kullanılabilir. Bu sayede U şeklinde bir aparatı kendimiz yapabiliriz, bu aparatı yaparken sızdırma için tedbir amaçlı hızlı yapıştırıcı ile birleştirme yapılabilir lakin en sağlıklısı yine 2213 veya uyumlu baston almak en doğrusu olacaktır.
    [​IMG]


    [​IMG]



    Sun-Sun Hw-603B Dış Filtre İlk Su Çekimi;
    İlk su çekişi için kılavuzunda ağız yolu ile sifonlama gösterilmiş lakin bunun için pratik bir çözüm var. Normalde kullandığımız sifonlama hortumunun ucundaki aparatı alıp filtre çıkışına taktıktan sonra sifonlama yapınca filtre içerisine su dolmaya başlıyor ve işimizi bu şekilde halletmiş oluyoruz. Bu işlem esnasında filtreyi çalıştırmıyoruz, fişi çekili vaziyette iken yapıp filtre içerisine tamamen su dolmasını bekliyoruz ve artık su dolma işlemi bitene kadar bekliyoruz. Filtrenin su çıkış hortumunun belirli bir seviyesine kadar su gelip artık hareketsiz hale geldiğinde filtremizin fişi takılmaya hazır hale gelmiş oluyor. Artık filtremiz çalışmaya hazır hale gelmiş durumda ve Ya Allah Bismillah deyip fişini takıyoruz.
    [​IMG]


    SunSun Hw-603B Dış Filtre İlk Çalıştırma Anı;
    Filtremiz su basmaya başlıyor, ilk etapta her ne kadar filtre içerisine su doldurduktan sonra çalıştırmış olsak da içerisinde kalan bir miktar havanın etkisi ile tam performanslı olarak su çıkışı gözlemlenmeyebilir. Filtrenin pompası olmadığı için havasını atma işlemi için vanasını birkaç saniyeliğine kapatıp açmak faydalı olacaktır. Diğer yandan havanın atımını hızlandırmak için filtreyi dikkatli şekilde bulunduğu yerde sallamakta hava atımına yardımcı oluyor. Ben bu iki yöntemi de uyguladım ve içindeki havasını attığında verimi biraz daha arttı. Diğer büyük filtrelerde olduğu gibi aman aman bir hava atma durumu söz konusu değil ki büyük filtrelerde bu işlem aşamasında filtre neredeyse su çıkışı durma noktasına kadar gelebiliyorken bu filtrede bu derece bir işlem olmuyor.
    [​IMG]


    Yukardaki resimde görüldüğü gibi su çıkış aparatının ucuna herhangi bir aparat takmadan da kullanılabilir lakin kutu içerisinde çıkan aşağıdaki resimde görülen uç taraftaki aparatı kullanmakta fayda olacağı kesin. Filtre su çıkışında suyun daha dar bir alandan geçerek bir miktar daha akıntıya katkı sağlamasından dolayı kullanmanızı öneriyorum.
    [​IMG]



    SunSun Hw-603B dış filtremizi artık kullanmaya hazır hale getirdik ve hayırlısı ile akvaryumumuzda iç filtrenin verdiği görüntü kirliği, alan kısıtlaması, yetersiz biyolojik filtrasyon, akvaryum camında yapışık olmasından dolayı verdiği ses yani uğultudan kurtulma, iç filtreye oranla akvaryum balıkları ve akvaryum bitkileri için daha sağlıklı ve hastalıksız balıklar, düşük güç tüketimi gibi birçok nedenden dolayı tercih edilebilecek bir dış filtre. Sessiz dış filtre arayanlar, hesaplı ve kaliteli dış filtre arayanlar için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Piyasada 50-70 TL kdv dahil fiyatla satılmakta ve iyi bir araştırma ile kargosu dahil 50 TL kdv dahil bir fiyata sahip olma durumunuz söz konusu. Diğer yandan iç filtrenin haftalık temizliği, temizlik esnasında akvaryumdan alırken içerisine topladığı tortu ve kirleri akvaryuma bırakması gibi dertlerden de kurtulmuş oluyoruz. Bir diğer hususa da dikkat çekecek olursak iç filtreye verilen paraya karşılık enerji tüketimini kıyasladığımızda makul seviyede bir güç tüketimi var ve güç tüketimi alacağınız iç filtre ile aynı seviyede olsa bile yukarıda bahsettiğim nedenler arasında akvaryum için ciddi önem taşıyan akvaryumda biyolojik döngü sebebiyle tercih edilmeli.

    Son olarak Fiyat/Performans ürünü diyebiliriz…

    SunSun Hw-603B Dış Filtre Artıları;
    Küçük akvaryumlar için ideal olması
    Oldukça sessiz olması ki sesini duymanız yada hissetmeniz için motoruna dokunmanız gerekiyor.
    Enerji tüketiminin 6w gibi çok az olması
    Silindirik yapıda olup kovasız olmasından dolayı bünyesinde toplayacağı partikülleri dışarı verme ihtimalinin az olması/olmaması.
    Küçük akvaryumlarda iç filtrenin verdiği görüntü kirliliği ve alan kısıtlamasından kurtulmuş oluyoruz.


    SunSun Hw-603B Dış Filtre Eksileri;
    Metal milli olması
    Tek vanalı olması
    Kutu içeriğinde seramik boncuk olmaması
    Su çıkış aparatındaki aralığın dar olmasından dolayı çerçeveli akvaryumlarda montaj sorunu çıkartması.
    Kullanım kılavuzunun Türkçe olmaması, çok büyük sıkıntı değil resimlerle anlatılmış gerekenler lakin olsaydı daha iyi olurdu.
    İlk su çekişi için pompasının olmaması.


    Faydalı olması dileğiyle…

    Hakan GÖZEL

    Bu makale iznim alınmaksızın alıntı yapılamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz.

    Makalenin Orjinal Linki:

    http://www.akvaryumda.com/sun-sun-hw-603b-dis-filtre-detayli-inceleme-resimli-anlatim/

     
    zekigonlum bunu beğendi.


  2. Bitkili Akvaryumlar

    Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

    Katılım:
    22/05/14
    Mesajlar:
    868
    Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Bulunduğu Yer:
    Sakarya
    Hakan bey elinize emeginize saglik guzel paylasim olmus orta boy bir akvaryum icin ideal ve hesapli bir filtreye benziyor.
     


  3. BORA83

    BORA83 Super Moderator

    Katılım:
    24/10/13
    Mesajlar:
    1.284
    Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakanım cok detaylı bir anlatım olmuş. Eline emeğine sağlık.
     


  4. nathanmuir

    nathanmuir Yasaklı Üye

    Katılım:
    17/04/14
    Mesajlar:
    164
    Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Hakan Bey ben 3 akvaryumcuya gittim bu filtre ellerinde olmasına rağmen, üstelik görebileceğiniz en vampir akvaryumculardan olmasına rağmen açık açık "pek tavsiye etmem ya..." dediler. Hatta birisi resmen "bi ... yaramaz." dedi tam olarak. Siz yeni mi edindiniz uzun süredir mi kullanıyorsunuz. Ben fiyatına ve görüntüsüne tav olup gitmiştim ama bana satmadılar. Yerine daha iyi bir şey alamayacağımı bildikleri halde!
     


  5. hedayse

    hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

    Katılım:
    30/08/13
    Mesajlar:
    7.906
    Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İşçi
    Bulunduğu Yer:
    Konya Beyşehir
    Kamer Bey yaklaşık 2 hafta oldu alalı, ben oldukça ümütliyim ve sırf bu yüzden aldım. Şahsen bundan önceki filtreme 29,90 tl olup indirimli olarak 10,05 tl verdiğim paraya acıyorum :)

    Hiç gerek yok bu filtre iş yapar, dikkat edin Eheim 2213 gibi silindirik yapıda bana göre alıp kullanılabilir. Takip eden günlerde büyük akvaryumumda kullanmayı düşünüyorum. Deneyeceğim iş yaparsa büyük akvaryuma da alıp kullanacağım.

    İnternet üzerinden normal bir iç filtre alınsa kargosuyla 20-25 lira yapar belki geçer, bence buna kargo dahil 50 lria vermek mantıklı. Bir tek içime sinmeyen yanı milinin metal olması ama düşündüğümde lifetech dış filtreler de metal milli arkadaşımda var ve 3,5-4 yıldır tık demedi inşallah bu filtre de demez.
     


  6. 06ugur06

    06ugur06 Uzman Akvarist

    Katılım:
    15/05/14
    Mesajlar:
    857
    Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Hayırlı olsun Hakan bey.Çok açıklayıcı ve detaylı bir anlatım olmuş.Teşekkür ederiz.Fiyatı çok uygunmuş arkadaşım küçük akvaryumuna 18 tlye en küçüğünden bir filitre almıştı bunu görseydi herhalde kaçırmazdı:)

    Akvaryum içindeki emiş borusuna takılan uç aparatı karidesli akvaryumlarda da iş görür mü aceba?İçine karidesleri alır mı?

    Eki Görüntüle 1799
     

    Ekli Dosyalar:



  7. Eray Kaan

    Eray Kaan Başarılı Akvarist

    Katılım:
    01/07/14
    Mesajlar:
    75
    Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Bulunduğu Yer:
    Ankara
    Hakan Bey elinize sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş Uğur beyin takıldığı konuya bende takıldım karidesler için sıkıntı çıkarır mı bu emiş borusu?
    Benim akvaryum 112 litre kum kaya derken 80 litreye kadar düşücek tahmin ediyorum kullanmam uygun olur mu ?
     


  8. hedayse

    hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

    Katılım:
    30/08/13
    Mesajlar:
    7.906
    Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İşçi
    Bulunduğu Yer:
    Konya Beyşehir
    Uğur Bey normal dış filtrelerin ızgara aralığından daha sık yapıda lakin her ne olursa olsun içine lavralardan çekme ihtimali var.

    Eray Bey karidesler için iç filtreden çok çok iyidir, diğer türlü hangi dış filtre olursa olsun içine lavralardan çekecektir ancak pipo filtre olursa sorun olmaz.

    80 litreye hayli hayli yeter bence alabilirsiniz. Benim ortalama 80 litrelik akvaryumumda bağlı ve gayet başarılı.

    Bugün filtre için debi tesli yaptım. Debi teslit yaparken motoru üst ve altta bağlı olarak denedim tabi bu esnada sünger ve elyaf sıralamalarını göz ardı etmedim. Dğerler 1 dakika üzerinden hesap edildi;

    Motor Üstte Bağlı İken; 3,6lt/dk - Saatte: 216 litre.
    Motor Allta Bağlı İken; 3,5lt/dk - Saatte : 210 litre.

    Filtre akvaryuma bağlanalı tam 2 hafta oldu bu halde saatte 210 litre civarı bir debi bence gayet yeterli ki 80 litrelik akvaryumumu saatte 2,5 sefer devirdaim ediyor.

    Takip eden günlerde büyük akvaryumum için de (150lt-160lt) almayı düşünüyorum onu da saatte 1,3 sefer ortalama devirmiş olacak ki onda farklı bir yöntem izleyeceğim filtre hortumlarını kısaltıp akvaryumun arkasında kalan masa boşluğuna konumlandıracağım bu sayede debisine katkı sağlımış olurum ve muhtemelen 2 defa devirdaim eder.
     


  9. 06ugur06

    06ugur06 Uzman Akvarist

    Katılım:
    15/05/14
    Mesajlar:
    857
    Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    2. el aldığım hava motoru tekli pipo filitre ve hava taşına ödemiş olduğum 30tl artı 13.77 tl kargo parasına yanıyorum Hakan bey. :( 40*40*40 ölçülerinde bir karides akvaryumu kurmaya çalışıyorum da.Hayırlısı bakalım.
     


  10. hedayse

    hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

    Katılım:
    30/08/13
    Mesajlar:
    7.906
    Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İşçi
    Bulunduğu Yer:
    Konya Beyşehir
    Hayırlısı olsun inşallah Uğur bey vardır bunda da bir hayır. Ben çok memnunum bu filtreden, benim gibi akvaryumunu filtrenin basabilir yüksekliği 85cm den daha yüksek bir konumda olanlar için filtrenin motor aksamının üst kısma da konumlandırılabilmesi çok iyi ki ben şu anda üst tarafta kullanıyorum bir sıkıntıda yok şükür.
    Müsait bir zamanda bu filtreyi büyük akvaryuma alacağım ama çıkış borusunun çapını daha dar bir hortum ile değiştirmem lazım ve bunun için mevcut akvaryumda debisinin düşüp kirlenmesinin bekleyeceğim bu sayede hem temizlik yapacağım hem de orjinal hortumlarını kesip biçmeden giriş hortumuna uygun bir hortum yapacağım çıkışına da dar hortum ayarlayıp denemeye başlayacağım. Bu işlem esnasında debiden kazanmak için hortumları kısa tutup konumlandırmasını hemen akvaryumun arkasına yapacağım. Eğer istediğim verimi yakalayabilirsem değmeyin keyfime harika bir sonuç olacak Ex1200 ün pabucunu dama atmış olacağım.
    Bu yapacağım işlem ile debiyi saatte 300lt yapabilirsem ki çok ümitliyim olur inşallah daha ne olsun der geçeriz.
     


  11. nathanmuir

    nathanmuir Yasaklı Üye

    Katılım:
    17/04/14
    Mesajlar:
    164
    Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Hakan Bey bu filtreyi almayı düşünüyorum fakat bir sorum bir de ricam olacak filtre elinizde olduğu için.
    İçindeki süngerler eskiyince normal de dış filtrede kullandığımız malzemeleri kullanabilecek miyiz bu filtrede? Uygun boyutlu dış filtre malzemesi var mı bilinen sanki eheim 2211 2213 malzemeleri olabilir gibi geldi bana.
    Bir de eğer uygun olursa bu malzemelerle de bir debi testi yapmanız mümkün olur mu? Aynı sonucu verecek mi?
     


  12. 06ugur06

    06ugur06 Uzman Akvarist

    Katılım:
    15/05/14
    Mesajlar:
    857
    Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Hakan bey inşallah büyük akvaryumda da saatte ki debiyi 300lt yaparsınız ve bizimlede paylaşırsınız.Zaten ex 1200 den memnun değildiniz.Sizin akvaryumunuza göre debisi çok fazlaydı herhalde hep 700den taraftınız bu size iyi gelecek inşallah.
     


  13. hedayse

    hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

    Katılım:
    30/08/13
    Mesajlar:
    7.906
    Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İşçi
    Bulunduğu Yer:
    Konya Beyşehir
    Kamer bey filtre iç malzemeleri ile ilgili muhtemelen eheim 2213 filtre malzemeleri uyum sağlar lakin benim şahsi fikrim mevcut süngerleri 5yıl rahat idare eder. Eskidiğinde ise nasıl 2213 te malzemeleri istediğimiz gibi yerleşim yapıyor isek bunda da durum farklı olmaz inşallah. Bahsettiğiniz gibi farklı malzeme ile test yapma imkanım malesef yok.
    Uğur bey ex 1200 iyi ama debisi çok fazla gelmekte tatilde deneme çalışmama başlayıp sizlerle de paylaşırım nasipse.
     


  14. ercanlısoy

    ercanlısoy Yeni Akvarist

    Katılım:
    16/10/14
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    filtre

    Hakan bey merhaba,bugün bende anlatmış olduğunuz filtreden almış bulunmaktayım,yalnız sizinde yazdığınız gibi kutusu ile içeriği farklı olan bir sünger dizilişi bulunmakta acaba siz şu anda hangi dizilişi kullanmaktasınız yardımcı olursanız çok sevinirim,şimdiden teşekkürler.
     


  15. hedayse

    hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

    Katılım:
    30/08/13
    Mesajlar:
    7.906
    Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İşçi
    Bulunduğu Yer:
    Konya Beyşehir
    Ercan Bey hayırlı olsun filtreniz, ben motorunu üste bağladım öyle kullanıyorum :) bu yüzden sıralamayı kutudakinin tersi yaptım;

    En üstte MAVİ
    Ortada SARI
    En Altta SİYAH

    07/10/2014 te 3 ayını doldurdu debisi hâla tatmin edici durumda, takip eden günlerde temizlik yapıp büyük akvaryuma bağlayacağım inşallah onda da yeterli olur kanaatindeyim.
     


  16. ercanlısoy

    ercanlısoy Yeni Akvarist

    Katılım:
    16/10/14
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    filtre

    Hakan bey cevabınız için teşekkür eder,iyi akşamlar dilerim kolay gelsin...:)
     


  17. Bitkili Akvaryumlar

    Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

    Katılım:
    22/05/14
    Mesajlar:
    868
    Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Bulunduğu Yer:
    Sakarya
    Hakan bey benim emektar 2213 yine mil kirdi birmil 25 lira iyice sogudum bu filtreden gerci sorunsuz oldugunu soylemissiniz benim akvaryuma uyar herhalde hem makul fiyatada buldum.
     


  18. hedayse

    hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

    Katılım:
    30/08/13
    Mesajlar:
    7.906
    Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İşçi
    Bulunduğu Yer:
    Konya Beyşehir
    Uğur bey 2213 durduk yere nasıl mil kırıyor tam anlayamadım, temizlik esnasında ben de kırmıştım sizde de öyle mi oldu?

    Ben gerçekten şimdilik memnunum ileride neler olur bilemiyorum ama ben 50 lira kargo dahil aldım iç filtre neredeyse bu Fiyatlarda. Nasipse bu gün istediğim çapta hortum bulabilirsem yarın modifiye edeceğim 150 litreliğe bağlayacağım.
    Zaten 80 litreliğe rahatlıkla yeterli geliyor.
     


  19. Bronzeheart

    Bronzeheart Başarılı Akvarist

    Katılım:
    10/03/15
    Mesajlar:
    66
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan bey merhaba.Konu üzerinden epeyce zaman geçmiş ama sormak istedim. Sizin tanıttığınız filtre ile "SUNSUN HW-602 B MİNİ AKVARYUM DIŞ FİLTRESİ" ismini yazdığım filtre aynı özelliklerde gözüküyor.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
     


  20. Emre54

    Emre54 Deneyimli Akvarist

    Katılım:
    25/02/15
    Mesajlar:
    387
    Beğenilen Mesajları:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    elektrik teknikeri
    Bulunduğu Yer:
    sakarya
    bende 602b ürününü aldım fiyatı arasında 5 10 tl fark var ve özellik olarakta bende bi fark göremedim o yüzden 602b yi kullanıyorum.
     


  21. Bronzeheart

    Bronzeheart Başarılı Akvarist

    Katılım:
    10/03/15
    Mesajlar:
    66
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Herşeyiyle birebir aynı mı?
     


  22. burak.ö

    burak.ö Akvarist

    Katılım:
    31/01/15
    Mesajlar:
    217
    Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    16
    almanızı önermem 3 ay sonra altta ki musluk kısmından su sızdırmaya başladı.60 lira buna vereceğinize iki katı para ödeyip uzun ömürlü birşey alın bence. debiside inanılmaz derecede düşüyor bilginiz olsun..
     


  23. hedayse

    hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

    Katılım:
    30/08/13
    Mesajlar:
    7.906
    Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İşçi
    Bulunduğu Yer:
    Konya Beyşehir
    Burak Bey her filtrenin debisi düşer, debisi düşmeyen bir filtre var mı? Ben rastlamadım, Eheim 2213, Atman 3337, Tetratec Ex700, Tetratec Ex1200, Sun-sun Hw-603b ve Tetratec Ex600 kullandığım modeller arasında ama illaki debi düşüyor.

    Ben ilk filtrem Eheim 2213 'ü canlı yükü bol yani canlı doğuranlı tankımda kullanırken 2 ayı geçirtmiyordu ama aynı tankta neon tetra ve rasbora sürüleri ile kullanmaya başladığımda durum %50 iyileşti 3 ayı bile geçmeye başlamıştı.

    Bence debi düşmesi filtrenin eksi bir yönü değil, alt kısmında giriş yeri arasında conta var diye biliyorum ve vidalı bir aparat içinden sıkmayı denediniz mi?

    602-b modeli 603-b ile birebir aynı görünüyor.

    Ben filtreden çok memnunum bir sıkıntı yaşamadım.
     


  24. Bronzeheart

    Bronzeheart Başarılı Akvarist

    Katılım:
    10/03/15
    Mesajlar:
    66
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Debi düşmesi hiç sıkıntı değil zaten 35x35x30h akvaryumda kullanacağım.Su kaçırmasın yeter ki.

    Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
     


  25. hedayse

    hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

    Katılım:
    30/08/13
    Mesajlar:
    7.906
    Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İşçi
    Bulunduğu Yer:
    Konya Beyşehir
    Bu arada dış filtrelerin hiç birisi su kaçırma yönünde garanti vermiyor, Tetra gibi iyi bilinen bir marka bile su kaçırabiliyor.
     


  26. Bronzeheart

    Bronzeheart Başarılı Akvarist

    Katılım:
    10/03/15
    Mesajlar:
    66
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Aynen üstat sonuçta kul yapısı ve alan kişinin şansı önemli faktör :) Zamanında sıfır aldığım ex1200 'üm ilk temizlikten sonra su kaçırmıştı.Aldığım yer sağ olsun ürün hatası diyerek yenisini vermişlerdi ikinci ürün bile hemen hemen 1 sene sonra kapak contasından su kaçırmıştı gerçi contayı değiştirince problem ortadan kalkmıştı. Yani ben biraz şanssızım bu konularda :D
     


  27. vlkncglr

    vlkncglr Yeni Akvarist

    Katılım:
    26/12/14
    Mesajlar:
    13
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Merhabalar Hakan bey.Acaba filtreyi tanka yakın,hortumları kısaltıp denediniz mi.Denediyseniz kayda değer bir fark var mı??.Benimde hortumları neredeyse yarı yarıya kısaltıp kullanma şansım var fakat ele gelir bir fark yaratır mı emin değilim..
     


  28. hedayse

    hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

    Katılım:
    30/08/13
    Mesajlar:
    7.906
    Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İşçi
    Bulunduğu Yer:
    Konya Beyşehir
    Volkan bey merhaba ben hortumları kısaltıp deneme yapmadım lakin fark olacağını düşünüyorum. Bahçe hortumları aynı çapta yanılmıyorsam bu hortum ile denerseniz kendi hortumu da ziyan olmaz.

    Sonucu bizimle paylaşırsınız biz de merak ediyoruz.
     


  29. renoibo35

    renoibo35 Uzman Akvarist

    Katılım:
    30/08/14
    Mesajlar:
    1.800
    Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Bulunduğu Yer:
    İzmir
    Hakan bey sunsun performansi ne durumda kac lt tankta kullaniyorsunuz . Kac ay oldu kullaniminiz test devam ediyormu :)is yerine kuracagim tanka dusunuyorum tavsiyeniz hangi yonde olurdu 1mt std tank olacak yeterli gelir mi?
     


  30. hedayse

    hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

    Katılım:
    30/08/13
    Mesajlar:
    7.906
    Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İşçi
    Bulunduğu Yer:
    Konya Beyşehir
    İbrahim bey ben yaklaşık 80 litrelik bir akvaryumda kullanıyorum. 2. temizliğini 6 ay önce yapmıştım henüz nefesi kesilmedi. 1m. lik standart akvaryumun net su hacmine bağlı biraz ve beslenecek canlı yükü de önemli. Şayet acele etmeseydim bugün eheim 2213 'ün yerini bu filtre almış olacaktı o kadar diyeyim. Dilerseniz 2213 'ü size göndereyim :)
     


Sayfayı Paylaş